SACHARIDY (gainery)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 136, 137, 138  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - SACHARIDY (gainery)  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> SACHARIDY (gainery)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
Finger

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vysokoproteinový protein...o čem že je tu diskuze?
Pokud jsem student, tak neřeknu, řeším glukopur maltu atd, ale pokud ne, tak při dnešních cenách a kvalitě doplňků si raději koupím gainer - mám po ruce i většinou dvě příchutě s rozdílným procentem proteinu..je to pohodlnější a hlavně chutnější.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
agnez

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Finger napsal:
Pokud jsem student, tak neřeknu, řeším glukopur maltu atd, ale pokud ne, tak při dnešních cenách a kvalitě doplňků si raději koupím gainer - mám po ruce i většinou dvě příchutě s rozdílným procentem proteinu..je to pohodlnější a hlavně chutnější.

Souhlas,ale hlavně myslím si že je ideálně namíchaný,to bych musle kupovat domů pět druhů cukru.
Finger

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakejch 5druhů? To jako kostkovej, moučku, krystal? V gaineru by měla být d-glukoza a malta...víc není potřeba. Jasný, psal jsem o tom od Allstars, kde jsou sacharidy braný z vloček a ječmene myslím, ale tohle není vhodný dávat po treninku, kde potřebuješ rychlej cukr...ono svým způsobem, kdo nemá tak rychlej metabolismus jako třeba já, tak gainer vůbec není potřeba. Ono normální člověk (co nemá velkou fyzickou zátěž) se bez rychlýho cukru obejde úplně - vystačí si se sachrama z rýže, brambor atd.
theBeast11

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím... Má někdo zkušenosti s Mutant massem (VPL), Maxi giant (AVP) massem a nebo N-Large ( Prolab)

Dík
agnez

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Finger napsal:
jakejch 5druhů? To jako kostkovej, moučku, krystal? V gaineru by měla být d-glukoza a malta...víc není potřeba. Jasný, psal jsem o tom od Allstars, kde jsou sacharidy braný z vloček a ječmene myslím, ale tohle není vhodný dávat po treninku, kde potřebuješ rychlej cukr...ono svým způsobem, kdo nemá tak rychlej metabolismus jako třeba já, tak gainer vůbec není potřeba. Ono normální člověk (co nemá velkou fyzickou zátěž) se bez rychlýho cukru obejde úplně - vystačí si se sachrama z rýže, brambor atd.

Dextroza,Maltodextrin,Glukoza,Fruktoza (nevím jistě)...
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="agnez"]
Iron.Pumping napsal:
agnez napsal:
CIZOPASNIK napsal:
agnez napsal:

Škoda prasit si proták,neakým maltodextrinem.

usmevne :) cetl jsi nekdy slozeni gaineru?

Samozřejmě vím co tam je.Ale jde o to,že proták si tím nechci jebat..Proták třeba 80%mám jako zdroj protenů,takže škoda tam sypat maltu.V sacharidáku je proteinů,třeba 15"% a slouží mi jako zdroj energie,třeba.Navíc sacharidák mám už namíchany tak,aby ideálně seděl.A nemusí mdávat Glukopur a na udržení hladiny před tréninkem zase Maltu,já nevím,ten sacharidák má více složek.

Dulezite je,jaky je tam zdroj proteinu.....ve vetsine je jako zdroj proteinu sladka syrovatka,ktera je o nicem...kup si kvalitni vysokoproteinovy protein,kde nebudes mit zadne sr.cky jako sladka syrovatka,hydrolizat kolagenu atd...,prikup si maltu a delej si z toho koktejly

Já si kupuju ty nejlepší protáky.Ale pokud vím,tak Syrovátka je nejlepší bílkovina a obsahuje ji témeř každy protein.Podle tebe tebe teda co?CFM[/quot

Je treba si neco o tom precist,neni totiz kazdej syrovatkovej protein stejnej.Temto clanek pochazi z Biomag.sk....doporucuji si obcas procist clanky,ktere jsou tam...
Srvátka je asi najznámejší zdroj bielkovín v doplnkoch, avšak zároveň skrývajúci najviac nedorozumení. V podstate existuje mnoho rozdielnych metód spracovania tejto kalnej tekutiny, z ktorých sa dostane nejakým spôsobom prášok obsahujúci príslušný obsah bielkovín. Veľa ľudí už končí na tomto bode, pretože pre nich je srvátka rovná srvátke - veľký omyl!

Pre výrobcov neskrývajúcich spôsob dosiahnutia, resp. charakteristiku toho-ktorého srvátkového prášku, môžete nájsť na etikete názvy ako srvátkový koncentrát (napríklad ultra-, mikro-filtrovaný), srvátkový izolát (CFM, iónová výmena), sušená sladká srvátka a srvátkový hydrolyzát.

Ešte predtým, ako tu spomeniem vlastnosti jednotlivých druhov, jedna vec k etikete. Jednotlivé položky na etikete sú napísané v zostupnom poradí podľa obsahu, preto je prvej položky vo výrobku najviac a poslednej najmenej. Ak si výrobca vymyslí špeciálny názov proteínového mixu, napr. MEGAULTRAPRO (tm), býva v zátvorkách za takýmto názvom znova obsah takéhoto mixu a znova podľa výšky percentuálneho zastúpenia zložky na mixe. Niektorí výrobcovia tým, že zoskupia niektoré položky do jednej, dostávajú isté atraktívne položky s minimálnym obsahom (glutamín-peptid, hydrolyzovaná srvátka) z konca na začiatok zoznamu.

Späť k téme...

Kto kupuje doplnky s výrazným obsahom sušenej sladkej srvátky, môže sa pri dávkach odporúčaných pri bežnom užívaní veľmi často stretávať so záchodovou misou. Sušená sladká srvátka je nazývaná srvátka, ktorá obsahuje menej ako 25 percent bielkovín, ale namiesto toho obsahuje o to viacej laktózy, ktorá má dosť veľkú schopnosť spôsobovať problémy s trávením. Je to v podstate iba vysušená sladká srvátka ako napovedá samotné označenie. Najčastejšie sa tento druh srvátky používa v "gaineroch", kde ešte akýmsi spôsobom ide zamaskovať prítomnosť zvýšeného obsahu sacharidov (laktózy) a takisto sa používa v lacných proteínových doplnkoch, ktoré pozostávajú z viacerých zložiek (sójový izolát, kazeinát vápenatý a pod.). Ak výrobca používa sušenú sladkú srvátku, v žiadnom prípade mu nejde o prínos pre športovca, ale výlučne o zisk (firmy sú samozrejme zakladané a fungujú za účelom dosiahnutia zisku, avšak predávať sušenú sladkú srvátku je ako predávať nakosenú trávu ako šalát so špeciálnymi účinkami).

Srvátkový koncentrát (WPC) je v podstate akýkoľvek výťažok zo srvátky, obsahujúci 25-90 percent bielkovín v sušine (suchá časť bez vlhkosti). z obsahu, dosahovaný postupným odfiltrovávaním nežiadúcich prvkov zo srvátky. Tento zdroj je vo svete jednoznačne najpoužívanejším zdrojom bielkovín v doplnkoch výživy. Dobrý proteínový doplnok čisto, podotýkam čisto z tohto zdroja, by mal obsahovať aspoň 70 percent bielkovín pri kakaovej a jahodovej príchuti (kde sa prevažne používa na ochutenie väčšie množstvo prášku), pri príchuti vanilkovej ešte vyššie percento. Ak je podiel bielkovín menší, obsahuje srvátkový koncentrát zase nezanedbateľné množstvo laktózy.

Ako srvátkový izolát (WPI) sa označuje výťažok s podielom bielkovín vyšším ako 90 percent. Tu je viacej metód - CFM, kde sa používajú na filtráciu špeciálne keramické filtre, ďalej sa používa metóda využívajúca vlastnosti iónov (iónová výmena) a samozrejme "normálna", nepatentovaná filtrácia. Srvátkové izoláty obsahujú menej ako 3 percentá laktózy, preto sú vhodné pre ľudí s intoleranciou laktózy.

Srvátkový hydrolyzát je naštiepený (predtrávený) zdroj bielkovín. Pritom môže ísť podľa zastúpenia bielkovín o hydrolyzovaný koncentrát alebo o izolát. Existujú rôzne stupne hydrolýzy, pričom vyšší stupeň zanechá vyššie množstvo menších častí (di-, tri-peptidy). čo je veľmi zaujímavé na hydrolyzovanej srvátke a na hydrolyzovaných proteínoch všeobecne je, že z hľadiska budovania svalovej hmoty majú niekoľkonásobne vyšší efekt ako nehydrolyzované proteíny, alebo ako voľné aminokyseliny. Hovorí sa tu o dvoj- a viacnásobnom efekte oproti spomenutým formám. Tento fakt veľa výrobcov zneužíva a pridáva do svojich špičkových výrobkov smiešne množstvo (často neprekračujúce gram na 100g produktu) hydrolyzovaného proteínu s cieľom popýšiť sa zákazníkovi, že produkt obsahuje hydrolyzát. Druhá kategória výrobcov pridá lacný hydrolyzát kolagénu, ktorý môžete použiť maximálne tak na výživu kĺbov a nie na stavbu svalovej hmoty. Obidva typy výrobcov to asi nemôžu myslieť so zákazníkom dobre...
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2008 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Finger napsal:

Precti si,co jsem poslal na agneze! a uvidis...jestli delas dobre
Finger

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co vím, tak třeba gainery od twinlabu nemají lakózu vůbec žádnou...nečetl jsem to celý (na mě moc dlouhý), ale nekupuju žádný levný sračky a už vůbec né český. Ty přibírat nepotřebuješ, já si za cíl dal ještě těch 10kg a přibírat mi nejde moc snadno...jak už jsem psal, chuť malty nesnáším a normální protein už je slazenej umělejma sladidlama, takže sypat do toho ještě glukozu - něco jinýho je koupit kvalitní natural protein...míchal jsem si to tak v austrálii a pít se to dalo, ale ne dlouho. Věřím i v to, že pokud něco piješ a jíš proti srsti, tělo to stejně neveme tak jak by mělo
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping:Ok dík,super článek,vím že jsou rozdílné postupy pro zisk syrovátky.Mám proták od Optium Nutrion,gold standartd 100%whey a tam je třeba iontova výměna.Často sem měl taky protáky s Ultra-mikro-filtrovanou syrovátkou.To už je kvaltia ne?
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

agnez napsal:
Iron.Pumping:Ok dík,super článek,vím že jsou rozdílné postupy pro zisk syrovátky.Mám proták od Optium Nutrion,gold standartd 100%whey a tam je třeba iontova výměna.Často sem měl taky protáky s Ultra-mikro-filtrovanou syrovátkou.To už je kvaltia ne?

Jo dobry ,ale nezapominej na stravu,protoze to je zaklad....stejne jako radna regenerace a trenink..pokavad clovek nebude mit tyhle veci vychytany..tak ti jsou doplnky k nicemu...akorat vyhazujes penize
..proteiny-doplnky vyzivy...jsou pouze doplnky a jako s takovym by se snima melo zachazet a ne je povazovat za neco magickeho.me vzdy dostrane jak do sebe mlady kluci cpou samy nejaky Nitrixy a samy drahy hovadiny,kdyby radsi ty prachy utratili za stravu,treba si koupit takovou hovezi svickovou a nebo poradnou flakotu veprovyho ...udelali by stokrat lepe!
agnez

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
agnez napsal:

Jo dobry ,ale nezapominej na stravu,protoze to je zaklad....stejne jako radna regenerace a trenink..pokavad clovek nebude mit tyhle veci vychytany..tak ti jsou doplnky k nicemu...akorat vyhazujes penize
..proteiny-doplnky vyzivy...jsou pouze doplnky a jako s takovym by se snima melo zachazet a ne je povazovat za neco magickeho.me vzdy dostrane jak do sebe mlady kluci cpou samy nejaky Nitrixy a samy drahy hovadiny,kdyby radsi ty prachy utratili za stravu,treba si koupit takovou hovezi svickovou a nebo poradnou flakotu veprovyho ...udelali by stokrat lepe!

To já vím,už cvičím něáky čas,takže vím jak je na tom strava.Kilečko masa denně..No ted po dietě spíše kilo koblih denně
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Finger napsal:
Co vím, tak třeba gainery od twinlabu nemají lakózu vůbec žádnou...nečetl jsem to celý (na mě moc dlouhý), ale nekupuju žádný levný sračky a už vůbec né český. Ty přibírat nepotřebuješ, já si za cíl dal ještě těch 10kg a přibírat mi nejde moc snadno...jak už jsem psal, chuť malty nesnáším a normální protein už je slazenej umělejma sladidlama, takže sypat do toho ještě glukozu - něco jinýho je koupit kvalitní natural protein...míchal jsem si to tak v austrálii a pít se to dalo, ale ne dlouho. Věřím i v to, že pokud něco piješ a jíš proti srsti, tělo to stejně neveme tak jak by mělo

A proc ne cesky?jako po americkejch nebo australskejch proteinech to roste vice? telo si hlavne neveme zadne synteticke vitaminy co mas v gainerech a dlasich doplnkach....chce si to precist vice lekarskych studii o umelohomotnych vitaminech...dnes jsou studie na to,ze te skodi umele dodavanej vitamin E..A.,C uz dneska nedoporucujou hodne davkovat ani pri nachlazeni,ale TOHLE te farmaceuticke firmy nereknou,protoze je to pro ne velkej kseft prodavat tyhle sr.cky!tvoje telo.pokavad ho nakrmis treba Ceckem 500 mg ,tak si z toho neveme skoro nic,je to k ho.nu!utracis akorat prachy A pokavad nekdo tvrdi ,ze sportovci potrebuji vetsi suplementaci..tak si dej vic zeleniny ,rozhodne neutracet za nejaky multivitaminy
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak s tim teda fakt ostre nesouhlasim ze multivitamin a Ccko a dasli vitaminy sou k hownu by me zajimalo kdes na to prosimte prisel ,ece mi tady napis ze kloubni vyziva je k hownu
agnez

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Iron.Pumping napsal:
Finger napsal:

A proc ne cesky?jako po americkejch nebo australskejch proteinech to roste vice? telo si hlavne neveme zadne synteticke vitaminy co mas v gainerech a dlasich doplnkach....chce si to precist vice lekarskych studii o umelohomotnych vitaminech...dnes jsou studie na to,ze te skodi umele dodavanej vitamin E..A.,C uz dneska nedoporucujou hodne davkovat ani pri nachlazeni,ale TOHLE te farmaceuticke firmy nereknou,protoze je to pro ne velkej kseft prodavat tyhle sr.cky!tvoje telo.pokavad ho nakrmis treba Ceckem 500 mg ,tak si z toho neveme skoro nic,je to k ho.nu!utracis akorat prachy A pokavad nekdo tvrdi ,ze sportovci potrebuji vetsi suplementaci..tak si dej vic zeleniny ,rozhodne neutracet za nejaky multivitaminy

Ty kdybys měl ze zeleniny příimout tolik vitamínu,tak ji jíž po kilech.Vitamín k hovnu,určo nejsou..
Mass Gain | Nutrend
Oblíbený gainer pro lepší regeneraci a pro podporu nárůstu svalů.
440 Kč
Go Pro 30 | Extrifit
Top sportovní nápoj určený pro budování svalové hmoty a síly, 8 proteinových zdrojů.
1299 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - SACHARIDY (gainery) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 136, 137, 138  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: