|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Solferino

|
Zaslal: so duben 20, 2024 7:51 am Předmět: |
|
|
Děkuji všem za slova podpory, od lidí kteří mají bezprostřední zkušenosti (nebo minimálně velice dobře ví o čem to je) mají extra váhu.
Už jsem v dějišti závodů, navážil jsem 117,6 kg, aniž bych se jakkoliv snažil shazovat. Dokonce jsem ani nebyl na záchod, cestou jsem se ve tmě bál i vylézt z auta, aby mě tam někde za keřem nepotahal medvěd  nakonec je to teda o něco míň než vloni, kdy jsem na jedněch závodech měl 118,2 myslím. Takže potud dobré. Jsem odpočatý, od pondělí jsem benč nejel, jen ve středu nějaké dřepy do 140x1 a lehce záda ramena. Nakonec jsem si totiž řekl, že ty čtyři dny by mohla být pauza tak akorát, tak uvidíme, jak to došlo. Základ jsem nahlásil těch 200 podle plánu. Teď počkám na zveřejnění pořadí a časů skupin, předběžně to vypadá, že půjdu do akce až cca v 19h. _________________ Instagram: @bench_creep
Stolt fortid, stor fremtid
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: so duben 20, 2024 12:13 pm Předmět: |
|
|
No ty kraso, az v sedm 😒😒😒 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: ne duben 21, 2024 9:35 am Předmět: |
|
|
Nakonec až v osm, o hodinu se to přes den zdrželo
Soutěž samotná vcelku dobře zorganizovaná. Rozcvičovna pro benče sice byla z nějakého důvodu po schodech nahoru o patro výš než sál, kde se závodilo, ale to bylo prostě dáno dispozicí těch prostor. Dole byla předem připravená rozcvičovna pro dnešní závody v mrtvém tahu, chápu že se to organizátorům nechtělo všechno večer stěhovat. Jinak organizace dobrá, slovenština všude kolem a nádherné závodnice v ženských kategoriích
K mému vystoupení.. takhle relativně pozdě večer mi moc nevyhovuje podávat nějaké výkony, taky včera jsem už začínal cítit takovou podivnou únavu, jak už se zřejmě tělo i hlava v té době přepíná do odpočinkového režimu. Ale samozřejmě odjet pár opakování benče není zas takový problém. Rozcvičování bylo ok, tenčí osy v rozcvičovně způsobily, že se všechny váhy zdály lehčí než ve skutečnosti byly. Závodní pak byla tlustší, ale ne tak jako ta se kterou trénuju, tipl bych si 30 mm. Rozcvičoval jsem se opravdu střídmě, po jednom, dvou opakováních, do 180x1.
1. pokus 200 OK Zdálo se mi to poměrně těžké
2. pokus 207,5 OK I to se mi zdálo poměrně těžké
3. pokus 212,5 OK Tohle si paradoxně vůbec nevybavuju, nějaká rezerva tam asi byla
Všechno vcelku na jistotu, docela jsem si věřil. Navíc byla velice dobrá platforma, která konečně snad poprvé neklouzala a poskytla bezproblémovou oporu pro nohy. Jediné, z čeho jsem měl obavy, byly technické chyby, ale nakonec jsem se jich vyvaroval. V plánu sice bylo na třetí pokus 215, a snad bych to i dal. Ale za týden je další soutěž, tak jsem si chtěl nechat nějaký prostor pro zlepšení. Od posledních závodů, kdy jsem dal 210 při váze 118,2 kg je včerejších 212,5 při 117,6 kg drobný bodový posun vpřed a samozřejmě i nové závodní maximum. Až příliš drobný posun za rok práce, chtělo by se říct  Ale sezóna teprve začíná, ještě teď na jaře budou pravděpodobně dvoje závody, takže doufám, že ještě nějaké zlepšení přijde. Nakonec teda z pěti závodníků v kategorii první, ale zůstávám nohama na zemi, příští víkend ve Vsetíně bude mnohem těžší konkurence.
_________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne duben 21, 2024 10:07 am Předmět: |
|
|
Gratulujem, parádny výkon _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 21, 2024 10:24 am Předmět: |
|
|
Gratuluju! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne duben 21, 2024 12:23 pm Předmět: |
|
|
ha! Revúca, proto jsem včera nemohl najít, kde se ty závody konají :D :D
gratulace k soutěžnímu maxku, už si nepamatuji, jestli jsi loni hlásil základ 200, každopádně tohle, tři bílé a taky jak píšeš - sezona teprve začíná, je velmi slibný start ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: út duben 23, 2024 9:28 pm Předmět: |
|
|
Díky chlapi  Jo, základ 200 už jsem loni dával, určitě ne na prvních závodech, ale na posledních jo. A samozřejmě neplatný pokus na klidu nepřidá, takže jsem rád za všechny platné. Jen se teď budu muset přepnout do módu GPC a zvyknout si čekat i na povel START, který WUAP nemá.
V neděli po závodech jsem se byl trošku rozhýbat, ale nemělo smysl to psát, moc toho nebylo. Dneska jsem chtěl dát něco těžšího, ale předchozí noc jsem toho moc nenaspal, takže to moc nešlo. Každpádně ale nejsem zdaleka tak unavený a rozbitý jako minulý týden.
Výpony vsedě
60x10
80x10
100x10
120x10 x3
Benč
20x8
70x8
90x8
110x8
130x8
150x8
170x3
180x2
190x1
202,5x1,2
207,5x2
150x5 x2 dynamika
Těch 207,5 dvakrát si ani nemůžu počítat, řekl jsem si o dopomoc nezkušenému, i když velikému člověku, a ten mi na to při každém opakování sáhl  takže odspoda sám, ale dotlak mi trochu odlehčil. A možná to protentokrát tak bylo i dobře, kdo ví.
Triceps extenze vsedě
12,5x10
17,5x10
22,5x10
27,5x5
32,5x5 x2
Biceps jč šikmá
12x10
16x10 x5
Boční zadní delty 4 série
Dneska vcelku dobré, unavené, ale ne tak šíleně přetrénované jako posledně. Teď mám do závodů jen tři dny na odpočinek, ale myslím, že to bude ok. Tentokrát se ohledně základního pokusu rozmýšlím nad dvěma variantami. Rád bych zapsal těch 215, a mám dvě možnosti. Jít na to s relativní minimální námahou, 195,205,215. Anebo dát základ rovnou 205, 215 zkusit druhým pokusem a případně se pak ještě pokusit osahat si větší váhu. Nerad bych měl nějak velké oči, ale chtělo by to možná zas nějaký posun vzhůru. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: út duben 23, 2024 10:38 pm Předmět: |
|
|
Hele, proc davas (casto) ta lytka pred benc, pomaha to nejak? Plus samozrejme gratulace k vykonum na soutezi:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so duben 27, 2024 5:03 pm Předmět: |
|
|
Tak lýtka dávám před benč proto, že po něm už se jet nedají  párkrát jsem to zkusil, ale chytají mě křeče, benč je holt cvik na celé tělo, včetně lýtek
Dneska teda MČR ve Vsetíně. Ráno jsem navážil děsivých 118,9 kg. Tak nevím, jestli minulý týden na Slovensku ta váha byla ke mě až moc laskavá, nebo tahle až moc krutá, možná obojího trochu. Navíc včera jsem nějak neměl chuť k jídlu, skoro nic jsem nesnědl a tak jsem čekal, že dneska navážím spíš míň než před týdnem. Základ jsem nahlásil 200.
Rozcvička na pohodu, všechno překvapivě lehké, asi proto, že to nebyly kalibrované kotouče. Pak se stal drobný přehmat, protože neumím počítat a na poslední rozcvičovací sérii jsem si po 160 místo 180 naložil rovných 200 🤦 zdálo se mi to nějak těžkých 180, ale vyletělo to nahoru pěkně. Když jsem zjistil co se událo, náhle se zdálo zbytečné dávat 200 i jako základní pokus a bylo jasné, že budu muset přidat.
1. Pokus 205 OK
2. Pokus 215 No lift 2:1 neplatný. Bylo to jasné, vytlačil jsem, ale zvedl zadek z lavičky. Při prvním pokusu legdrive 0, tady jsem to naopak přehnal.
3. Pokus 217,5 OK sice jen 2:1 platný, ale platný.
Dneska to pro mě byly vcelku zvláštní závody. Organizace super jako vždycky ve Vsetíně, a v GPC obecně. Byl jsem příjemně překvapený, že nás zase bylo v kategorii 5, to poslední roky nebylo úplně pravidlem. Zase mi trochu chyběla koncentrace na to co dělám, jak těsně před závody necvičím téměř denně, myšlenky se rozutečou  Nechci znít nějak cocky, ale dneska jsem si prostě věřil. Po té omylem vytlačené rozcvičovací dvoustovce jsem tušil, že na těch 215 dneska musí být. A i když byl ten druhý pokus neplatný, stejně jsem 2,5 kg přidal. Věděl jsem, že stačí pohlídat si leg drive a nezvednout zadek. Výsledkově určitě ne lépe než 3. místo, na to tu byly jiná zvířata, ale s předvedeným výkonem jsem spokojený _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so duben 27, 2024 5:11 pm Předmět: |
|
|
Krásne výsledky zatiaľ, sezóna ti šlape - gratulácia, možno padne aj 220 tento rok, čo by bol luxus! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: po červenec 08, 2024 8:05 am Předmět: |
|
|
Po nějaké době zase sitrep, tentokrát to nebude moc optimistické čtení  Po závodech jsem se cítil opravdu unavený, fyzicky, ale hlavně psychicky. Byly v červnu ještě závody ME WUAP, ale tam jsem se ani nepřihlásil, totální ztráta motivace a chuti do čehokoliv, těžko vysvětlit proč. Nakonec se ukázalo, že jsem aspoň ušetřil za startovné, protože koncem května, kromě toho že jsem "oslavil" 40, jsem se taky ještě ke všemu na tréninku dojebal  po normálním tréninku benče jsem cítil, že mě pobolívá úpon pravého předního deltu, tak mě nenapadlo nic lepšího, než zkusit to rozhýbat jednoručkama. A hned po první sérii se ukázalo, že to rozhodně nebyl dobrý nápad. Od té doby s tím mám problémy pořád, takže prakticky už měsíc jsem nebenčoval. Zkoušel jsem to pomaličku, asi před dvěma týdny jsem se dostal na 2x10 se 130 a zdálo se, že to je na dobré cestě, ale minulý týden už zas nešlo ani 80 kg.
Naštěstí zbytek cviků můžu jet normálně, pushpressy, tlaky vsedě s jednoručkama, dokonce i prsní svaly na stroji můžu odjet, ale benč prostě nejde. Takže nevím no, možná nastal čas věci trochu přeskládat a začít se věnovat cvičení z jiné strany a dát si od závodění pauzu. Ne že bych měl momentálně na výběr  nicméně na konci září jsou závody MS WUAP v Pohořelicích. Času je relativně dost, tak bych se přece jen zkusil dát do pořádku a ještě tyhle poslední závody odjet. Stejně už budu v masters, závodit s nějakými dědečky mě moc neláká, tak možná nejvyšší čas ukončit kariéru  Ovšem jestli se to podaří, to je ve hvězdách. I když zranění nejspíš není zas tak vážné, je otázka jestli se stihnu dostat do top formy, nepojedu tam zvedat 180 kilo _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po červenec 08, 2024 8:23 am Předmět: |
|
|
Na MRku si bol? Predsa, neprešli dva týždne... _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po červenec 08, 2024 8:54 am Předmět: |
|
|
Tak to je hodne mrzuté. Ale ako píšeš, je to možnosť pozrieť sa na cvičenie z iného uhla a ktovie,možno nájdeš aj tú stratenú motiváciu. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: po červenec 08, 2024 9:28 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po červenec 08, 2024 9:50 am Předmět: |
|
|
| Solferino napsal: | ... MS WUAP v Pohořelicích. Času je relativně dost, tak bych se přece jen zkusil dát do pořádku a ještě tyhle poslední závody odjet. Stejně už budu v masters, závodit s nějakými dědečky mě moc neláká, tak možná nejvyšší čas ukončit kariéru Ovšem jestli se to podaří, to je ve hvězdách. I když zranění nejspíš není zas tak vážné, je otázka jestli se stihnu dostat do top formy, nepojedu tam zvedat 180 kilo |
Drzim palce qby to vyslo
Ale Masters nepodcenuj, co jsem videl vykony, tak i borci v M3 dokazou potrapit mladiky, nemluve o naslapanych M1 a M2! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|