|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wass

|
Zaslal: st květen 09, 2012 5:25 am Předmět: Pár konkrétních dotazů |
|
|
Zdravim všechny,
bude mi 18 let, měřim 189 cm a vážim 78 kg. Posiluju 10 týdnů, jsem úplnej začátečník, s fyzičkou na tom nejsem nijak dobře. Už sem pochytil rúzné info, ale mám pár otázek:
1) Jaký názor máte na sušenou syrovátku od BoheMilk? 1-2 denně si udělám nápoj ze 3 lžiček, zaleju horkou vodou a hodim tam lžičku kakaa. Bílkovin to má celkem málo, naopak sacharidů (laktózy předpokládám) docela dost (70g na 100g výrobku). Dozvěděl jsem se, že to nemá cenu konzumovat, že to je v podstatě odpad se spoustou laktózy.
2) Má někdo nějaké zkušenosti s L-Carnitinem 70 000 od SportNaturion? Beru ho v podstatě od začátků 15ml denně buď 30min před tréninkem a nebo ráno nalačno ve dny regenerace. Nevím, jak je na tom s kvalitou, dřív jsem nad tím nijak nepřemýšlel, protože sem ho dostal.
3) Pokud bych měl do sebe dostat denně alespoň 117g bílkovin (78 * 1,5) a do tohoto počtu mi chybí přibližně 20-30g, tak by asi přicházel v úvahu protein. Buď si dám 2 tvarohy přes den a protein na noc a nebo přes den protein s jedním tvarohem a druhej tvaroh na noc. Jak by to bylo lepší? Osobně bych se asi přikláněl k proteinu na noc, ale tak ptám se. Případně jestli byste mi mohli doporučit protein (ať už na noc nebo přes den) s rozumnou cenou.
4) Jaký názor máte na kefírová mlíka ráno k snídani? Bílkoviny to má taky, celkem mi to chutná, podle mne by v tom problém být nebyl.
Díky moc za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlkisekk
|
Zaslal: st květen 09, 2012 5:44 am Předmět: Re: Pár konkrétních dotazů |
|
|
| Wass napsal: | Zdravim všechny,
bude mi 18 let, měřim 189 cm a vážim 78 kg. Posiluju 10 týdnů, jsem úplnej začátečník, s fyzičkou na tom nejsem nijak dobře. Už sem pochytil rúzné info, ale mám pár otázek:
1) Jaký názor máte na sušenou syrovátku od BoheMilk? 1-2 denně si udělám nápoj ze 3 lžiček, zaleju horkou vodou a hodim tam lžičku kakaa. Bílkovin to má celkem málo, naopak sacharidů (laktózy předpokládám) docela dost (70g na 100g výrobku). Dozvěděl jsem se, že to nemá cenu konzumovat, že to je v podstatě odpad se spoustou laktózy.
2) Má někdo nějaké zkušenosti s L-Carnitinem 70 000 od SportNaturion? Beru ho v podstatě od začátků 15ml denně buď 30min před tréninkem a nebo ráno nalačno ve dny regenerace. Nevím, jak je na tom s kvalitou, dřív jsem nad tím nijak nepřemýšlel, protože sem ho dostal.
3) Pokud bych měl do sebe dostat denně alespoň 117g bílkovin (78 * 1,5) a do tohoto počtu mi chybí přibližně 20-30g, tak by asi přicházel v úvahu protein. Buď si dám 2 tvarohy přes den a protein na noc a nebo přes den protein s jedním tvarohem a druhej tvaroh na noc. Jak by to bylo lepší? Osobně bych se asi přikláněl k proteinu na noc, ale tak ptám se. Případně jestli byste mi mohli doporučit protein (ať už na noc nebo přes den) s rozumnou cenou.
4) Jaký názor máte na kefírová mlíka ráno k snídani? Bílkoviny to má taky, celkem mi to chutná, podle mne by v tom problém být nebyl.
Díky moc za rady. |
1)syrovátka nic moc, maximálně po tréninku jakou nouzovka místo gaineru, ale jako zdroj bílkovin bych to nebral
2)nevím proč utrácíš peníze za karnitin, raději si pořid kvalitní protein, popřípadě ti bude stačit gainer po tréninku, určitě ti udělá větší službu, s kvalitou jsou na tom většina výrobků dobře, názor na karnitin se různí, jední říkají, že funguje, druzí že ne, podle posledních studií by na spalování tuků neměl mít vliv
3)co se týče hodnoty 120 g bílkovin, tvrdím si říct, že na tuto hodnotu nepotřebuješ ani protein , jinač počítají se veškéré bílkoviny, živočišné i rostliné, na snídani se hodí vejce, mléčné výrobky, na oběd maso, na svačinu nějaký zakysaný výrobek či kvalitní šunku, na večeři maso a před spaním cottage či tvaroh a na tvou hodnotu se lehce dostaneš
4)zakysané mléčné výrobky jako jsou jogurty, kefíry a acidofilní mléka jsou super věci
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: st květen 09, 2012 1:33 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpovědi.
Za karnitin bych neutrácel, ale jak jsem psal, dostal sem ho a prej nejlíp účinkuje až po dlouhodobém užívání. No doberu ty 2 litry co mám a sám už to pak kupovat nebudu, shazování tuků není úplná priorita.
120g bílkovin já denně do sebe prostě nedostanu, jídlo si bohužel nezajišťuju já sám, ale matka (nechce si do toho nechat kecat, ani kdybych si to kupoval sám a ušetřil jí tak čas) a vzhledem k financím a času nemůžu mít denně k večeři rybu nebo kus masa s rýží apod... Je to blbý, ale přes den do sebe dostanu 60g z tvarohů, 10-20g ze sýra, 6-7g z müsli, 10-12g z kefíru (jen 2x týdně) a maso mám tak každej druhej den :/ Z ovoce, zeleniny a pečiva, což jim taky dost, těch bílkovin nedostanu, takže mi zbývá jedině ten protein dokud nedodělám školu a neodstěhuju se pryč...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st květen 09, 2012 1:43 pm Předmět: |
|
|
bez stravy to nepůjde... a musli bejvá třeba mimochodem dost drahý
Nevím, jakej máš problém s tím udělat si ráno ke snídani 4 vejce a 4 vejce k večeři. To je cca 50g bílkovin ve velmi vysoké kvalitě a k tomu dobrej tuk.
bílkoviny z počítej jen z masa, vajec, mléčných výrobků a supplementů ... rozhodně ne z musli
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: st květen 09, 2012 5:42 pm Předmět: |
|
|
1) Syrovátku bych používala jako náhradu mléka. Když už.
3) 117g bílkovin ale PLNOHODNOTNÝCH ze surovin které vypsal guruhonza.
Reálně jich budeš mít mnohem víc. Jez v každém jídle nějakou bílkovinu a nebudeš s nimi mít žádný problém. Myslím s že protein s tvarohem je zbytečně velká nálož. Nauč se rozdělovat bílkoviny mezi 5 jídel + noční tvaroh jeslti chceš a je po problému.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st květen 09, 2012 5:52 pm Předmět: |
|
|
Proč si myslíš že 55g bílkovin naráz je moc velká nálož?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st květen 09, 2012 6:05 pm Předmět: |
|
|
A co vejce? Už jsem zase koupil 10 vajec za 29,90Kč. Nic lepšího než vejce do sebe nedostaneš a je to to nejsnažší, co snad existuje. Myslím, že 3-4 vejce denně nezruinují nikoho. 120g bílkovin lze získat z běžných zdrojů velmi snadno. Jo, kdybys napsal 240g, to už by byla debata možná jiná, ale 120 je snadné. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: st květen 09, 2012 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Proč si myslíš že 55g bílkovin naráz je moc velká nálož? |
To je zazity stereotyp, ze telo zpracuje pouze 40g
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: st květen 09, 2012 6:09 pm Předmět: |
|
|
No...tohle přiznám je trochu "příručková" rada ale obávám se o využitelnost proteinu. Myslím že těch 35g na porci je takové maximum...ovšem záleží asi na typu člověka, ...
Edit. Tak jo možná tohle mám trochu dogmatické, nicméně jeho váha je taková střední tak bych se zlatého středu držela...nikdo neví kolik dokáže spotřebovat naráz bílkovin..
Naposledy upravil Merrao dne st květen 09, 2012 6:11 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st květen 09, 2012 6:10 pm Předmět: |
|
|
Pár borců tu v poslední době dokazuje, že 100g bílkoviny není problém
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st květen 09, 2012 6:12 pm Předmět: |
|
|
Tělo si zvykne na hodně věcí. Například s příchodem Renegade diety si můžu dovolit jedno jídlo z 4 vajec jako hodně měkké volské oko, kysané zelí a zapít to pořádnou sklenicí kefíru. Pak další laskominy a druhý den stolička, že by i rando mohl závidět _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
ChickenEater

|
Zaslal: st květen 09, 2012 7:30 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | No...tohle přiznám je trochu "příručková" rada ale obávám se o využitelnost proteinu. Myslím že těch 35g na porci je takové maximum...ovšem záleží asi na typu člověka, ...
Edit. Tak jo možná tohle mám trochu dogmatické, nicméně jeho váha je taková střední tak bych se zlatého středu držela...nikdo neví kolik dokáže spotřebovat naráz bílkovin.. |
když má někdo 100kg, cvičí několik let a delší dobu jí "kulturisticky" a má hlad, tak si myslím, že klidně 400g masa (80g bílkovin) využije a zpracuje, ale v tomhle případě bych u vychrtlýho začátečníka souhlasil s merrao a držel se toho limitu kolem 30g bílkovin na jídlo, na nějakejch 150-180g za den se pak bez problému dostane v 5-6 porcích a není co řešit. _________________ Tento princip je natolik obecny, ze jakekoli jeho konkretni pouziti je zhola nemozne
|
|
| nahoru |
|
 |
kuše
|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:19 pm Předmět: |
|
|
osobně mi přijde lepší dát si jednu dávku proteinu než 8 vajec denně (2x 4 kousky vajec se mi zdá moc, názor)....
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:22 pm Předmět: |
|
|
| kuše napsal: | | osobně mi přijde lepší dát si jednu dávku proteinu než 8 vajec denně (2x 4 kousky vajec se mi zdá moc, názor).... |
fajn, proč?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:36 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Pár borců tu v poslední době dokazuje, že 100g bílkoviny není problém |
JJ, půl kila masa zbodnu v pohodě . Nepovažuji za žádného jedlíka a není to o moc dražší než klasické jídlo. Podle mých zkušeností (může to být jen můj dojem), pokud se člověk drží dělené stravy, ztráví i takové množství masa bez problémů
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|