|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Johncreasy

|
Zaslal: so březen 31, 2012 12:45 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Jo, to by byl krásnej carryover Když dáš z fleku alespoň 125 - 130, začnu drtit military jako o život |
Sorry za OT, ale....
U nás je mladej atlet koulař. Kluk jak buk. Přes metr devadesát a skoro 115kg. Za hlavou vyrazí 150kg jak nic, ale na tlaky na ramena za hlavou dá 2x80kg. Takže skutečná síla ramen žádná, ale přitom ten Jerk parádní. Podle mě se z kvalitního výkonu v čistých tlacích na slušnej výraz dostaneš snadno a rychle. Obráceně hodně těžko a hodně pomalu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: ne duben 01, 2012 10:37 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Podle mě se z kvalitního výkonu v čistých tlacích na slušnej výraz dostaneš snadno a rychle... |
To ani náhodou Johne, naučit se kvalitně techniku výrazu je jedna z nejtěžších věcí a mamutí tlaková síla ještě nemusí automaticky znamenat, že ve stoje nad hlavou dostaneš nejvíc ze všech. Když vemu příklad ze strongmanů, tak se podívej třeba na Ervina Katonu. Ten tlakuje ve stoje 5x160 kilo, ale jelikož neumí použít nohy, tak v životě nikdy nad hlavu nedostane tolik co Koklyaev. Další příklad je třeba Brian Siders, který dal čistým tlakem 8x 166kg soukolí na Arnoldu a se 188kg soukolím už nepředvedl nic. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: po duben 02, 2012 3:48 am Předmět: |
|
|
Nevím, jestli si nepochopil, co jsem se snažil naznačit. Prostě jakýkoliv cvičenec pokud zvládne jet čisté tlaky ve stoje se 130-150kg si na výraz naloží prostě o dost víc, kdežto vzpěrač který nad hlavu dostane 200kg, tak to není vůbec záruka toho, že pojede čisté tlaky s dvoutřetinovou hmotností.
Výraz se 120kg dá každej druhej, ale čisté tlaky s takovou váhou tak možná jeden ze sta. O tom žádná.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po duben 02, 2012 8:09 am Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Prostě jakýkoliv cvičenec pokud zvládne jet čisté tlaky ve stoje se 130-150kg si na výraz naloží prostě o dost víc |
A to právě není pravda. Jsou lidi, co tu techniku prostě nemají a nohy zapojit neumí, takže ten rozdíl v čistém tlaku a výrazu u nich klidně bude jen pár kilo.
Mě jde o to, abych jako strongman zvednul co nejvíc nad hlavu a je mi úplně jedno, jak to udělám. Ona ta tlaková síla je fajn, ale není to všechno. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
wwwpower

|
Zaslal: po duben 02, 2012 9:03 am Předmět: |
|
|
Johne čistej tlak může dělat každej ňouma, ale naučit se správnou techniku výrazu to už tak lehký není. Pokud si myslíš, že ze dne na den začneš jezdit místo čistejch tlaků push press nebo jerk a budeš automaticky zvedat o 30kg víc tak jsi na omylu. Naučit se kvalitní výraz je běh na dlouhou trat´. _________________ ''Nejde o to jak inkasuješ, jde o to kolik ran uneseš a přesto se znovu zvedneš, kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě, vstaň!'' - Rocky Balboa
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po duben 02, 2012 11:17 am Předmět: |
|
|
Jestli se do toho můžu vmísit, mám stejnou zkušenost. Výrazem nedám nad hlavu o nic víc, než čistým military; kdybych chtěl dát víc, musel bych trénovat techniku, protože neumím zapojit nohy, aby mi ta činka vylítla.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:01 pm Předmět: |
|
|
nevies spravit 1/4 drep s dynamickou pozitivnou fazou?
co mna skor na pushpresse obmedzuje su neflixibilne zapestia _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:16 pm Předmět: |
|
|
Přesně. Stehna a lýtka mají obrovskou sílu. Činku se kterou by člověk nezvládl čistý tlak vyrazí jak nic. Podle mě jde jen o to, dopilovat techniku a stabilitu. Každopádně si myslím jakýkoliv výraz není žádným ukazatelem síly ramen. Určitě jsou ale ukazatelem výbušné síly celého těla. Osobně nemám moc rád cviky, kde se využívá švihu a dopomoci celého těla, ale chápu, že Cizo jako strongman preferuje právě výrazy. Tak to má být, každému co jeho jest.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:38 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu Johne. Síla ramen je ti k ničemu, protože potřebuješ posilovat celé tělo. Proto je důležité cvičit základní cvik, jako je přemístění nebo push press a doplňovat je třeba military pressem, protože tlak sám o sobě je jeden z nejméně komplexních cviků.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:54 pm Předmět: |
|
|
jj...až nato, že tím malým, nepodstatným a nekomplexním cvikem a prostřednictvím toho malého osamoceného deltového svalu dokáže leckdo zvednout víc, než většina jiných tím neuvěřitelně komplexním celotělovým cvikem. Jinými slovy, když začnu zítra cvičit výrazy, tak je do dvou měsíců pojedu se 130kg pro 5 opakováníjak nic, ale já chci radši silná a velká ramena. Neboj komplexní cviky si vyberu v jiných disciplínách. Nejsem typ pro izolované cviky.
PS: Odkdy je Military nekomplexní cvik?
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
Johne to je az k nevire, jak dokaze byt dospely, vcelku rozumny clovek, ktery se pohybuje nakej patek u cinek tak omezeny... cim to asi bude, ze nemas rad cviky, ktery vykazujou prirozene pohybove vzorce, jsou tezke na koordinaci, stabilitu a kondici...
A povis me prosim kolik vyrazis ty, kdyz to pridava tolik kg? _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po duben 02, 2012 12:58 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Jinými slovy, když začnu zítra cvičit výrazy, tak je do dvou měsíců pojedu se 130kg pro 5 opakováníjak nic, ale já chci radši silná a velká ramena. |
No, tyhle odhady jsou jen odhady, dokud to nevyzkoušíš a opravdu to nedáš. Mnohdy si to člověk maluje jak to půjde a pak je dost nepříjemně překvapený, že to zas tak snadné není :)
Jinak tě můžu ujistit, že pushpress může ramena stimulovat i víc než military press, protože to explozivní zapojení svalů dělá divy a ten overload taky. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po duben 02, 2012 1:11 pm Předmět: |
|
|
Súhlasím s cizom, pushpressy sú vôbec podľa mňa perfektný cvik nielen ako sil. výkon, ale vôbec na masívny stimul svalov vzhľadom na vyššiu váhu + parádne berú aj trapézy, ale to vlastne aj premká a pod., military/pushpress či výrazy s jednoručkou/tlaky s jč by určite mali patriť do tréningu toho, kto sa usiluje mať poriadne ramená. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: po duben 02, 2012 1:16 pm Předmět: |
|
|
Magion: Máš pravdu...mám úlety. Asi vada charakteru, naštěstí se projevující jen zřídka. (A to myslím stejně tak vážně jako z legrace...pozoruju u sebe změny nálad...  )
Cizo. Ty píšeš jako vždycky chytře a diplomaticky, jenom v to, že by pushpress působil na delty víc než čistý tlak...tak v to prostě nevěřím. Když to nakopneš nohama, tak ty ramena často ai nestihnou zaregistrovat co se děje. Ale uznávám, že je to jen ode mě mlácení slámy, já pushpress cvičím jen a pouze tak, že si nadhodím první opáčko při cvičení military. Samostatně v sériích nikoliv....ikdyž to vaše nadšení mě dost nahlodává.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po duben 02, 2012 1:32 pm Předmět: |
|
|
Ale zase abych nekecal, tak nejlepší výsledky podle mě přinese kombinace obojího - jak dynamické provedení, tak striktní tlaky. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|