|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Carmelita
|
Zaslal: pá duben 26, 2024 1:04 pm Předmět: |
|
|
Solo trénink, SunCity Pardubice (smutno jest)
veslo (6 min/ 1100 m)
Dřep
mazleničko (včetně rotaci, GM, 4x40 přední dřep, 4x40 GM)
4 x 60 stopky
4 x 60 stopky
2 x 80
2 x 100
2 x 110
4 x 105
4 x 105
4 x 105
4 x 105
4 x 105
4 x 105
8 x 85
Na osu jsem si musela chvilinku počkat a krátila jsem si čas protahováním se u klece. Na jednom stanovišti dřepoval mladší muž. Naložil si desítky a pak přidal pětky. Dřepoval vysoko a celý se u toho klepal. U posledního dřepu šel dolů, ale nahoru už nemohl a klesl. V rychlosti mě nenapadlo nic lepšího, než za ním skočit, dřepnout si a zvednout ho. Nedošlo mi, že to mohl zahodit a přizabít mě. Ale situaci jsem odhadla dobře (nevěděl, co má dělat) a byl za moji pomoc rád. Chvilinku jsme si povídali a máme s Magumim nového kamaráda. :)
Legpress
15 x naprázdno
10 x 150
8 x 235
8 x 235
8 x 235
Tlakostroj
8 x 40 (20 na každou ruku)
8 x 40
8 x 40
Fraška. Nevěděla jsem, co dělám. Nějaký nabušenec byl tak hodný, a vzal si mě pod křídlo a radil mi co do techniky. Asi radil dobře, ale nebyla jsem z tohoto cviku nadšená a tak jsem to jen odpracovala a šla na tahy. U těch tahů pak stejný nabušenec měl řeči, když viděl, že tahám 120 kg. Holt, Magumi, nemůžeme kamarádit s každým. :)
Deadlift
4 x 60
4 x 60
2 x 100
2 x 110
2 x 120
4 x 105
4 x 105
4 x 105
4 x 105
Podle plánu jsem pracovní váhu měla 97,5 - ale neumím počítat a naložila jsem si špatně a přišla na to až po závěrečné sérii. Magumi tam nebyl, aby kotouče pohlídal. :)
Trénink dlouhý (skoro 4 hodiny), ale dobrý a až na tlakostroj zábavný. Uvidíme, jak to bude s regeneraci do neděle.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: pá duben 26, 2024 1:27 pm Předmět: |
|
|
Zvládla jsi to úplně ukázkově, moc chválím, a už teď se těším, jak ti ta čísla pěkně půjdou nahoru. Vůbec nevadí, že sis na deadlift dala víc, máš tam velkou rezervu a těch pár procent navíc v téhle fázi na začátku programu ničemu nevadí.
Pobavila jsi mě zachraňováním spolucvičenců, živě si toho nebohého pána umím představit, jak tam chudák sedí zajíček v své jamce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: ne duben 28, 2024 1:28 pm Předmět: |
|
|
Suncity Pardubice, solo trénink, silný hlavobol
veslo 6 min / 1040 m
Bench:
15 x 20
15 x 20
6 x 30
2 x 40
2 x 45
2 x 50
4 x 47,5
4 x 47,5
4 x 47,5
4 x 47,5
4 x 47,5
4 x 47,5
Šlo to dobře.
Tlakostroj
Dnes s větší jistotou.
10 x naprázdno
10 x 20 (10+10)
8 x 40 (20+20)
8 x 40 (20+20)
8 x 40 (20+20)
Barbell row
10 x 40
8 x 45
8 x 45
8 x 45
Legpress
10 x 150
8 x 235
8 x 235
8 x 235
Příště můžu přidat
Lat pulldowns
10 x 30
8 x 35
8 x 35
8 x 35
8 x 35
Příště přidám na 40
Po pátečním tréninku regenerace dobrá - včera trochu bolela horní záda. Nohy dobrý. Dnes jsem opět vypustila mobilitu - nebyla třeba. Magumi dnešní trénink dobře sestavil a nastavil - všude bych mohla přidat - bez dřepů a tahů bylo mnohem víc síly. Těším se na útery.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne duben 28, 2024 7:50 pm Předmět: |
|
|
Skvěle jsi to odcvičila, mám radost. A jsem moc rád, že ses v tom i cítila dobře. Věřím, že ti ty výkony teď půjdou rychle nahoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: ne duben 28, 2024 9:13 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Skvěle jsi to odcvičila, mám radost. A jsem moc rád, že ses v tom i cítila dobře. Věřím, že ti ty výkony teď půjdou rychle nahoru. |
.... budeme pokračovat, jako doposud: vždy se jen ptám "kolikrát?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: ne duben 28, 2024 9:17 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | živě si toho nebohého pána umím představit |
Ten člověk je boží. S pokorou přijal své selhání a povídal mi o svém cvičení a čeho by chtěl dosáhnout. Má můj respekt.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: út duben 30, 2024 11:36 am Předmět: |
|
|
Hurá! Magumi je zpět. Promiň Vlku. <3
První týden, třetí trénink, silovka
mobilita + veslo (5 min/850)
Dřep
mazleničko s osou
4 x 60
4 x 60
2 x 80
4 x 90
4 x 90
4 x 90
Lehounké. Magumi chtěl, abych se soustředila na dynamičnost. Dobrý.
Deadlift
4 x 60 pauzy
4 x 60 pauzy
2 x 92,5
4 x 112,5
4 x 112,5
4 x 112,5
4 x 112,5 Tady se mi už chtělo brečet. Celý zbytek tréninku jsem jela na doraz.
4 x 112,5
8 x 92,5
GM
10 x 20
4 x 40
8 x 50
8 x 50
8 x 50
Pořád ladíme techniku. Je to docela komplexní cvik, ale je supr na hamstringy a spodní záda.
CG Bench
15 x 20
15 x 20
3 x 30
4 x 42,5
4 x 42,5
4 x 42,5
Jak já tu lavičku miluju. Dá se na ní lehnout. Protáhnout se. Odpočinout si.
Cable row
8 x 25
8 x 30
8 x 30
8 x 30
Z neděle na pondělí jsem kvůli pracovním povinnostem spala hodinu. Na dnešek jsem už spala, ale jsem utahaná, jak pes. Regenerace po nedělním tréninku byla bez problémů. Zdá se, že Magumi správně trefil počáteční váhy silovky. Magumi svůj trénink zvládl moc dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út duben 30, 2024 11:38 am Předmět: |
|
|
Zvládla jsi to dneska perfektně; i když vím, že jsi unavená, tak na provedení cviků to vůbec nebylo vidět. I ty deadlifty vypadaly lehké a dynamické.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út duben 30, 2024 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Carmelita napsal: | | Hurá! Magumi je zpět. Promiň Vlku. <3 |
no, nevím... ale jo, když mi ho půjčíš jednou za měsíc, za dva týdny, na trénink, tak dobrý
btw, ty dřepy i tahy v jednom tréninku, to už je slušná práce!
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: so květen 04, 2024 1:17 pm Předmět: |
|
|
3.5.2024
Tréninkové školení v Eagle Fitness v rámci oddílu Doplnejch .
Trénink byl z větší části teoretický a pak z části praktický. V teoretické části jsme probrali jak používat roller, které aktivační cviky jsou dobré a pak jsme se soustředili na jednotlivé disciplíny. V praktické části jsme předvedli 70% naších maximálek a dostali jsme zpětnou vazbu. Školení bylo perfektně koncipováno, a mladým mužům ho vřele doporučuji, ale lektor zapomněl, že mezi těmi náctiletými je jedna heavyweight žena M1, a že funguju trochu jinak. Všechno bylo zaměřeno na ty mlaďochy. Při praktické části pak mi lektor poradil věci, které ne úplně sedí na moji fyziologii a byly to spíše obecné rady. Nezohlednil moji techniku, která se maximálně snaží využít mé silné stránky. Do detailu jsme pak zpětnou vazbu lektora řešili s Magumim a Vlkem a oba se shodli, že základy mám výborné a že je otázka času, jak se mi bude technika vyvíjet, ale že rozhodně není třeba teď něco drasticky měnit.
Nicméně poznámky lektora mi zamotaly hlavu a při aktivačních cviků jsem si poranila pravé rameno (před pár lety vykloubené), takže byla otázka, jak zvládnu další trénink v domácí posilce.
4.5.2024, SunCity Pardubice, trénink s Magumim, druhý týden silovky
veslo (6 min/ 1100 m)
Dřep
mazleničko (včetně rotaci, GM, přední dřep)
4 x 60 nemohla jsem odebrat osu. Hlava stávkovala. Uhýbala jsem ramenem a točila se do leva.
4 x 60 pravé rameno pálí a bolí. Hlava stávkuje. Ale už to bylo trochu lepší, než první série.
4 x 60 Magumi mi nařídíl ještě jednu sérii s 60. Viděl, že mi školení neudělalo dobře a že bojuju. Udělal dobře, protože tou třetí sérií mi srovnal hlavu a zbytek tréninku už byl v klidu. Magumi je opravdu trenér s velkým T.
2 x 80
2 x 100
4 x 107,5
4 x 107,5
4 x 107,5
4 x 107,5
4 x 107,5 PR na objem
8 x 87,5 šlo to krásně, rychle a dynamicky
Legpress
15 x naprázdno
8 x 150
8 x 250 Na pracovních sérií jsem si už hlídala hloubku. Ale bylo to po těch dřepech těžší.
8 x 250
8 x 250 PR
Tlakostroj
10 x na prázdno
8 x 30
8 x 42,5
8 x 42,5
8 x 42,5
Deadlift
4 x 60
2 x 100
4 x 105
4 x 105
4 x 105
4 x 105
Dlouho jsme s Magumim řešili poznámky lektora. Lektor říkal, že tah dřepuju a tak jsem si 70 2x zkusila zatahat se zadkem výš, ale natáhla jsem si přitom trochu záda. Ale lektor byl happy. S Magumim jsme tedy po té stovce řešili co a jak. Pečlivě mě při pracovních sériích hlídal a stejně jako Vlk usoudíl, že mám techniku dobrou.
Hyperextenze
4 x 8 HE jsem nedělala už aspoň 5 let. Jsem ostuda. Ale na bolavá záda a horké rameno dobrý.
Pak jsme si s Magumim trochu zablbli s kilovýma jednoručkami. Málém nás z posilky vyhodili.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: so květen 04, 2024 1:21 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | no, nevím... ale jo, když mi ho půjčíš jednou za měsíc, za dva týdny, na trénink, tak dobrý |
Magumi je svým vlastním pánem a jsem si jistá, že je rád za každý trénink s Tebou.
| vlk# napsal: | | btw, ty dřepy i tahy v jednom tréninku, to už je slušná práce! |
Popravdě je to masakr. Stejně jako dnešní dřepy a legpress.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: so květen 04, 2024 1:53 pm Předmět: |
|
|
| Carmelita napsal: | Dlouho jsme s Magumim řešili poznámky lektora. Lektor říkal, že tah dřepuju a tak jsem si 70 2x zkusila zatahat se zadkem výš, ale natáhla jsem si přitom trochu záda. Ale lektor byl happy. S Magumim jsme tedy po té stovce řešili co a jak. Pečlivě mě při pracovních sériích hlídal a stejně jako Vlk usoudíl, že mám techniku dobrou.
|
Mě zase minule říkali opak, že tah tahám až moc a málo zapojuji stehna ale myslím si že je to dost individuální a každý má jiné přednosti, slabiny a pákové poměry. Každý mrtvý tah začínám tím že zpevním a zatnu křídlaa "odtlačím" zem od sebe (tzn. začnu ve dřepu) jenže tělo si stejně najde svůj způsob tím, že jakmile to udělám tak se zvednou boky a až poté jde činka od země.
Nebo že mám dřepy moc na úzko a měl bych mít minimálně dvakrát širší postoj, jenže když to neudělám skoro ani s vlastní váhou a kyčle mě stahují dovnitř ať se snažím jak se snažím, tak to prostě dělat nemůžu.
Pokud ti je technika přirozená, zvedneš na ní nejvíce a držíš se obecných pravidel jako třeba neohýbat záda v průběhu pohybu, nevidím důvod tam něco měnit.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: so květen 04, 2024 2:30 pm Předmět: |
|
|
Kdysi mi taky jeden nebo dva treneri rikali, ze taham deadlift moc pres nohy atd., nicmene jsem se jejich radami neridil, abych se nedojebal (pocitove)... pak jsem videl jednoho elitniho strongmana na youtube, ktery rikal, ze pro urcite typy lidi je proste jedina spravna technika tu cinku od zeme po kolena drepnout a potom od kolen dotahnout stylem rumunsky deadlift (coz uz je zase druhy extrem).
Dalsi vec, na kterou jsem narazil bylo, ze nekteri lifteri viditelne (tedy extremne) prenaseli pri deadliftu vahu na vnejsi okraje chodidel - fyzio mi rikala, ze se tak da zvednout vic, ale pro obecne zdravi nic moc. No nevim, jestli to za to stoji...
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: út květen 07, 2024 1:19 pm Předmět: |
|
|
Druhý den, druhý týden silovky. Pardubice SunCity s Magumim
Veslo (7 min/1,230m)
Mobilita jen u tyče
Bench
15 x 20
15 x 20
6 x 30
2 x 40
2 x 45
4 x 50
4 x 50
4 x 50
4 x 50
4 x 50
8 x 42,5
Alespoň krátká stopka u každého opáčka pracovní sérii. Rameno drží.
Tlakostroj
10 x na prázdno
8 x 30
8 x 42,5
8 x 42,5
8 x 42,5 Musela jsem na dvakrát, bolavé rameno.
Barbell rows
5 x 40
5 x 40
8 x 40
8 x 40
8 x 40
Pod přísným dohledem Magumiho jsme zjistili, že jsem to předtím dělala nesprávně. Takže teď pěkně do hlubokého předklonu.  Chtěla jsem přidat, ale s "nově" osvojenou technikou bylo těch 40 tak akorát.
Legpress
15 x na prázdno - šla jsem hloubkou úplně na doraz, ale bolí kolena (klasika)
8 x 150 hlídala jsem hloubku, ale musím dávat pozor na kolena
4 x 250 testovací série
12 x 270 - omylem jsem dala 12 opáček, a jela bych dál. V plánu je 8x.
9 x 270
9 x 270
Mohla jsem o hodně přidat. Je ale otázka, jestli přidávat na váze, nebo pracovat na hloubce?
Lat pulldowns
10 x 30
8 x 40 Od minule jsem přidala 5 kg.
8 x 40
8 x 40
8 x 40 Tak akorát, abych se nespotila.
Trénink lehounký a příjemný. Magumi všechny série zvládl na jedničku. Techniku má dokonalou. Je radost s ním trénovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út květen 07, 2024 1:59 pm Předmět: |
|
|
| Carmelita napsal: |
Legpress
12 x 270 - omylem jsem dala 12 opáček, a jela bych dál. V plánu je 8x.
9 x 270
9 x 270
Mohla jsem o hodně přidat. Je ale otázka, jestli přidávat na váze, nebo pracovat na hloubce? |
na přílišnou hloubku si dej pozor, leg-press, podobně jako další stroje, je zrádný v tom, že tě do ní pustí, ale můžou se ti při tom kulatit spodní záda a to je pak vražda jak na záda, tak na kolena, ty máš hloubku u dřepů dobrou, takže bych to tady nepřeháněl, navíc je to stroj, doplněk, takže raději více opakování a menší váha, ale pokud zvládneš desítky a láká tě přidat, tak přidej ;) hloubku si můžeš trénovat na volné váze a s rovnýma zádama, tam to má smysl.
u tlakostroje opět pozor, pokud tě bolí rameno, tak bych klidně ubral váhu, zmenšil rozsah, třeba ti nesedí dráha, není nutné vyčkávat, jestli se dříve zničí nebo uzdraví
jinak benče pěkný objem!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|