To se zkrácením nemá vůbec nic společného. Prostě to jen někomu může pomoct rychlejš odlepit činku díky vhodnějším tělesným pákám. Nehledat v tom žádnou vědu.
A s tím sumem též nesouhlasím. Mrtvý tah nemá předepsanou techniku pro všechny stejně. Každý člověk si musí vychytat svůj styl vhodný jeho pákám. V tom je tento cvik vyjímečný. Někdo tahá s podpatkama, někdo bez nich, někdo široký sumo, někdo semi sumo, někdo úzočkou klasiku s patama skoro u sebe, někdo naširoko. Někdo si k tomu sedá, někdo tahá se zadkem vysoko bez leg drivu. Někdo s ramenama před činkou, někdo za činkou. Prostě tisíc lidí tisíc chutí.
Magione sleduju tvé příspěvky delší dobu a všude na vše jdeš hrozně vědecky, hledáš zbytečnosti ve kterých žádná podstata není, ale dost ti unikají základní věci vyzkoušené praxí. Docela by mě zajímalo tvé provedení a tvá výkonnost. Možná, že by nebylo od věci při tvém poučování nedávat videa ze světa, ale natočit to sám a ukázat nám to, jak tedy na to.
V pohodě, já vím, že jsem tím čtením na zahraničních webech postiženej :)) Ale nemohu si pomoct a strašně rád hltám tu literaturu od světových trenérů všech odvětví. Prahnu po informacích, které se ale následně snažím uvést do praxe. A vím že kolikrát jeden řekne toto a druhý úplný opak, takže to bez ozkoušení na sobě ani nejde. A už tak nějak vím co dělat, nedělat, jakou má tělo kapacitu atd. Spolu s posloucháním svého těla je to prostě way to go. Ale jsem za to vděčnej jelikož musím zaklepat, cvičím už několikátým rokem bez zranění a bez pauz. Od nového roku si chystám založit log, tak se určitě rád pochlubím i videjkama :))
Já jsem odkojenej na praxi borců generace okolo Fanty atd a za mě musím říct, že základy z dob před 20-30 lety fungujou stále a podle mýho názoru se dnes jen každej snaží hledat nějakou senzaci v něčem v čem není. Samozřejmě, že dnes při závodění ve stále lepším vybavení se i technika musí posouvat, ale pro raw to stále platí. Nemůžu si pomoc, ale v jednoduchosti je síla. Proto se stále držím základních pravidel, protože věřím, že v jednoduchosti je síla.
S tím já naprosto souhlasím, jen se snažím ty základy co nejvíc zdokonalit. U mě taky neuvidíš cvičení na bosu, kladkách, kruhový tréninky a podobný volovinky. Ale jen studený železo, pokročilý cviky s vlastní váhou, cviky na mobilitu, sprinty a procházky po lesích a horách
Pokud tedy není řeč striktně o pwl trenálu, tam si netroufám dělat chytrýho, od činek jsme měli pana Drešla.
Bylo myšleno ve smyslu crossfitových kruháčů, kde figurují olympijské lifty o vysokých opáčkách, ošmelené gymnastické cviky a další paskvily.
Kondice se dá nabušit jinou, snažší cestou, a bez vysokého rizika zranění a přetrénování.
Samozřejmě se to dá sestavit i inteligentně, ale nevidím v tom důvod a smysl.
Pokud jde o CF, tak tomu nerozumím ... dodnes jsem nepochopil ani jeho smysl ... a neřeším. Jinak kruháky se používají v tréninku zcela běžně, už desítky let, a dokonce i ty čistě jen s činkami.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Pokud jde o CF, tak tomu nerozumím ... dodnes jsem nepochopil ani jeho smysl ... a neřeším. Jinak kruháky se používají v tréninku zcela běžně, už desítky let, a dokonce i ty čistě jen s činkami.
Crossfity a jiné podobné kruháče spadaly původně do kategorie tréninku na vytrvalostní sílu, Dovalil to popisuje v knize "Výkon a trénink ve sportu" ,je to doporučováno atletům v přípravném období
jako systém podnětů pro zvyšování absolutní síly, jsou tam o tom a podobných věcech celé kapitoly,ale jde o to že je to původně myšleno pro závodní atlety, ale někdo to vytáhl a začal cvičit na masové úrovni.Ono taky v tom videu Gillian Mounsey, to cvičí jako přípravný a doplnkový trénink,který zatěžuje svalové skupiny struktuálně blízké její závodní specializaci.
Já si osobně myslím že běžný laik si vystačí s posilovnou a nějakou aerobkou k tomu + samozřejmě strava ,když se to dělá opravdu pořádně....
Není CF jako CF
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
To se zkrácením nemá vůbec nic společného. Prostě to jen někomu může pomoct rychlejš odlepit činku díky vhodnějším tělesným pákám. Nehledat v tom žádnou vědu.
A s tím sumem též nesouhlasím. Mrtvý tah nemá předepsanou techniku pro všechny stejně. Každý člověk si musí vychytat svůj styl vhodný jeho pákám. V tom je tento cvik vyjímečný. Někdo tahá s podpatkama, někdo bez nich, někdo široký sumo, někdo semi sumo, někdo úzočkou klasiku s patama skoro u sebe, někdo naširoko. Někdo si k tomu sedá, někdo tahá se zadkem vysoko bez leg drivu. Někdo s ramenama před činkou, někdo za činkou. Prostě tisíc lidí tisíc chutí.
Ja na tyhle teorie moc neverim. Boty s podpatkem=tahy z deficitu. Pokud je nekdo silnejsi z deficitu (ano, i takovy uchylaci existuji :) ), tak to beru, ale takovych lidi je opravdu hodne, hodne malo.
Na ME/MS v IPF jsem si uz pomerne dlouho nevsimnul nikoho, kdo by v botech na drepy i tahal a to je pro mne celkem jasny dukaz toho, jak je to s tahy ve vzperacskych botach. Jako zajimava perlicka jeste dodam, ze trener Ingvara Christensena taky doporucuje tahat klasikou ve vzperacskych botach, ale pritom Christensen v nich sam netaha. Teorie s praxi se tedy v tomhle pripade jaksi rozchazi ... ;)
Ja na tyhle teorie moc neverim. Boty s podpatkem=tahy z deficitu. Pokud je nekdo silnejsi z deficitu (ano, i takovy uchylaci existuji :) ), tak to beru, ale takovych lidi je opravdu hodne, hodne malo.
Na ME/MS v IPF jsem si uz pomerne dlouho nevsimnul nikoho, kdo by v botech na drepy i tahal a to je pro mne celkem jasny dukaz toho, jak je to s tahy ve vzperacskych botach. Jako zajimava perlicka jeste dodam, ze trener Ingvara Christensena taky doporucuje tahat klasikou ve vzperacskych botach, ale pritom Christensen v nich sam netaha. Teorie s praxi se tedy v tomhle pripade jaksi rozchazi ... ;)
Říkám jak komu to vyhovuje, většinu vzpěračů uvidíš tahat jen v podpatkách, protože jsou zvyklý si k tomu sednout a zapojit víc kvadráky u rozjezdu. A tahaj taky velký balíky. Je to o zvyku. Mno a není to náhodou s tím trenérem tak, že mu to doporučuje pouze v tréninku a na závody je shodí a díky tomu že tahal většinu přípravy z deficitu, je to pro něj snažší? Takle to taky pár lidí praktikuje :))
Vzpěrače bych do toho moc netahal. Oni používají oly boty na soutěžích vždycky, takže pro ně to má smysl už jen z tohoto důvodu. Logicky budou mít lepší přenos do vzpírání z tahání v oly botách než bez nich...
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mno a není to náhodou s tím trenérem tak, že mu to doporučuje pouze v tréninku a na závody je shodí a díky tomu že tahal většinu přípravy z deficitu, je to pro něj snažší? Takle to taky pár lidí praktikuje :))
To netusim, ale tipnul bych si, ze spis ne. On je pak ten pokus trochu jiny, jinam te to tahne, coz by se na zavodech mohlo vymstit, obzvlast kdyz do toho muze vstoupit i trocha nervozity.
Jinak jeste historka k treninku z deficitu. Kamos z posilovny se rozhodl neco udelat s mrtvymi tahy. Trenoval jen z deficitu a dostal se na sve pomery na slusne vahy. Myslel si, ze pak prejde na normalni tahy a bude mu to litat. Jenze ono prd, k vseobecnemu prekvapeni daval ze zeme pak to samy jako z deficitu :).
Chce to proste dukladne sladit. Mne nejvic prinesly dotahy z nizkych boxu (10cm), coz pro mne bylo asi nejobtiznejsi misto k rozjeti cinky.
Naposledy upravil drlift_ dne po listopad 03, 2014 9:12 am, celkově upraveno 1 krát
to by byl asi 1., co by hlásil na závodech podložky na mrtvý tah :D
… jsem si při tom vzpomněla, jak mi nakladači na MS předložili ceník, kde bylo, že za 5€ mi podají činku, za 10 mi ji podají dobře a za 15éček mohu mít „zvýhodněný den“, jenž zahrnuje kvalitní podání, povzbuzování a lehké pošťuchování (činky) … když vyšlo najevo, že na MT se podávání nevztahuje, nedostali nic
když se zapomenu zout, klasika zavání kotrmelcem a sumo stylem „kadící pes“
No sumo ve vzperacskych botach je mazec, to jsem zkousel a bylo to hrozny.
U klasiky mi to moc nevadi. Nez bych se sel prezout, tak to nejak odtaham, ale tady je to dany spis tim, ze to flakam. Na vyssich vahach je dobrej kazdej cm o ktery si to ulehcim.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru