|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
e-witch

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 4:09 pm Předmět: |
|
|
13.11.2014
dřep
8x20,40
3x60
1x70,80
3x90
… odehnána od stojanu
bench
8x25,35
4x45
2x50
3x55, 57,5
1x60, 62,5
0x65
mrtvola sumo
8x70
6x90
2x100
1x110,120,125
1x130 klasika – lehčí jak 125sumo
protažení v tempu:
čelní dřep
3x8x40
předkop
3x10x35
zakop
3x10x25
horní kladka
3x8x35
kladka veslo
3x8x35
benč hlavou dolů j.č.
3x8x15
upažování ve předklonu
3x8x5
kladka triceps
3x8x30
bicák v.č.
3x10x20
přednožování
3x15
hip thrusts
3x6x70
… v úvodu lehčí testík, který měl ukázat, že to po těch 15-kách bude pocitově těžký, a který ukázal, že to po těch 15-kách je pocitově těžký …
v závěru pokus o to magiona přirážení, 25kg kotouč se na mě nějak nevešel a padal, 70kg činka pak nebyla pro nácvik asi moc vhodná , ale byla tak naložená a nechtělo se mi to sundávat ... jinak docela fajn cvik
… a ne, natočené to nemám
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 4:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 4:41 pm Předmět: |
|
|
 jojo skvělý cvik. Váha vpohodě, časem se dopracuješ na vyšší a půjde to fakt rychle, narozdíl od dřepu a mrtvol. V podstatě na hip thrusty by měl člověk dát víc jak na deadlift a na deadlift víc jak na dřep. Benefity přijdou, ta aktivace zadku u dřepu a deadliftu je fakt znát, nehledě na vzhledu zadku :)) Spousta lidí neumí spravně aktivovat zadek díky sedavé práci. Je dobrý před dřepama a mrtvolama aktivovat gluteály.... zatnou co nejvíc to jde zadek a zárověn i pěsti a drtit půlky co to jde, až to bude bolet. Viz zde druhý cvik http://bretcontreras.com/5-things-you-should-do-everyday/ Btw. těch 5 cviků dělám každé ráno a musím říct že to jde vážne poznat. Probudí to, protáhne a následně i u výkonů v posce.
Jinak snažíš se u toho suma při startu tlačit kolena ven a roztahovat podlahu nohama? To významně zapojí zadek a ulehčí prvotní odlepení činky. Máš nějaké video suma? Já měl dříve taky sumo ohodně slabší než klasiku, jak jsem se naučil časem techniku tak sumo dominuje a navíc se při něm tak nenadřu a mohu ho jet klidně i třikrát týdně, nikdy u něj necítím spodek zad jak u klasiky. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 5:51 pm Předmět: |
|
|
… jo, neustále trpím pocitem viny, že u dřepu zadek vůbec nepoužívám, nikdy mě nebolí
navzdory tomu roste :D …
roztahování podlahy jsem někde vyčetla + milion dalších detailů na které se u toho soustředit, ale přišlo mi nereálné si to všechno uhlídat … dokážu se v akci soustředit max. na 1-2 věci (v akci na závodech se mi pak vybaví jen "...a kurva!"), tak většinou hledám spíš jen nějaké „heslo“, nějakou vizuální představu, co to spojí dohromady … zde marně
video suma jsem dávala minulý trénink
dnes bench
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 7:11 pm Předmět: |
|
|
Jo na technice musíš hodně zapracovat, nevyužíváš ty výhody suma, rozjiždíš to stejnak zádama a z nevýhodné pozice.
Začínat musíš s osou nalepenou na holeních. Holeně musí byt vertikálně postavené (kolmo k zemi), kolena nesmí jít před osu, todle není klasika. Vytočit špičky ven (min. 45° a víc), to je důležité, zapojuje se u toho onen diskutovaný zadek :) Pak následuje při startu, nádech, tlačení kolen ven (jdou ti dovnitř a nezapojuje se vůbec zadek), roztahuješ podlahu šlapkama, zadek dolů ale ne zas moc (není to dřep), vypnout hruď, díky tomu se dostaneš ramenama nad osu a budeš v nejvyhodnější pozici pro tah.
Chce to pilovat, jakmile si to sama zautomatizuješ, nebudeš nad tím muset přemýšlet.
Věřím, že časem budeš tahat sumem víc a snáž, když už teď se přibližujes klasice a to vpodstatě z něj vůbec netěžíš, naopak si ten rozjezd ztěžuješ, nezapojuješ kvadry a zadek, to jsou hlavní hybače při startu u suma, kdežto u klasiky, to je spodek zad, a následně hamy.
zde to máš s chybama na obrázkách o kterých mluvím
http://www.lift.net/2013/09/25/sumo-deadlift-form/
Pokud sis všimla z obrázku, účelem je dostat kyčle co nejblíže k ose a otevřít je, zde si v nejvýhodnější pozici. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: čt listopad 13, 2014 9:07 pm Předmět: |
|
|
Aha další věc, kterou jsem nevěděl.. asi bych si měl za trest nastudovat celý tvůj log od začátku :) A ta omezená hybnost se nedá ani trochu zlepšit cvikama na mobilitu kyčlí? _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: pá listopad 14, 2014 7:06 am Předmět: |
|
|
… já vůl, já vůl
| magion napsal: | | Aha další věc, kterou jsem nevěděl.. asi bych si měl za trest nastudovat celý tvůj log od začátku :) A ta omezená hybnost se nedá ani trochu zlepšit cvikama na mobilitu kyčlí? |
... dá se říct, že je to jedna z oblastí, na kterou se při strečinku zaměřuju spolu se zády nejvíc (i když opatrně) a výsledky jsou téměř zanedbatelné … měla jsem úraz, tak to nehrotím
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: ne listopad 16, 2014 2:23 pm Předmět: |
|
|
plavání
strečink
přežíračka
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: ne listopad 16, 2014 7:39 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: |
... Foam Roller Thoracic Extension
|
jo a po cca 3 týdnech denního povalování se před krbem na zádech jsem lehce prošla testem mobility hrudní páteře ... těsto na perníčky nebudu muset válet lahváčem
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: po listopad 17, 2014 1:51 pm Předmět: |
|
|
17.11.2014
II/1.
dřep
10x25
5x40
5x60
1x70, 80, 90
2x10x75
mrtvý rumun
2x10x72,5
bench
10x25,30
4x42,5
2x10x47,5
úzký bench
2x10x42,5
přítahy v předklonu
2x10x42,5
tlak za hlavou
2x10x25
biceps j.č.
2x10x11
francouzák
2x10x25
boční extenze
+5,5
2x 2x10
AB roller
+10kg
2x20
… jestli jsem měla chvíli pocit, že se můj dřep technicky posune trochu k lepšímu, tak už ho nemám …
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: út listopad 18, 2014 2:43 pm Předmět: |
|
|
dnes jsem měla příležitost, hodit to do stroje
trochu je podezírám, že to maj ňáký rozbitý :)), každopádně objemovka něco přinesla
... ještě cca 2 týdny a přejdu na trochu silovější trénink
Naposledy upravil e-witch dne st listopad 19, 2014 6:57 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út listopad 18, 2014 3:51 pm Předmět: |
|
|
hele, oni ti tam špatně napsali věk, otočili cifry. to bych jim normálně reklamoval. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|