|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MilanT
|
Zaslal: so září 14, 2024 9:55 am Předmět: |
|
|
| Idontevenlift napsal: | | Potvrdil se mi můj pocit, že po legday to bude vždy chtít zařazovat volno. Cítil jsem, že tělo je v "zápalu" a po tréninku se k tomu přidala bolest hlavy. Dnes jsem celej rozlámanej. |
To je nevýhoda brosplitu, partii sice dáš velký stimul a pořádně jí zatížíš, ale tím velkým objemem se unavíš tak, že ty další tréninky už nemusí být tak dobré. Jinak si myslím, že ty dřepy nejsou špatné, když je právě jezdíš většinou až na konci. Kdybys je jezdil na začátku tak ti to půjde asi víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Idontevenlift

|
Zaslal: so září 14, 2024 11:24 am Předmět: |
|
|
Na zacatku samozrejme dam vic, ale ne o tolik, a navic mi drepy sednou spis, kdyz uz jsou nohy A vubec cely telo poradne prokrveny a procviceny. Jinak se pod tim kroutim jak drevo a boli to. Hlavni limitaci ale i tak zustavaji zada, konkretne bederni hyperlordoza, kvulli ktere proste blbe snasim ten vertikalni tlak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: ne září 15, 2024 10:13 am Předmět: |
|
|
15.9.2024 - břicho, ramena - ráno
Na zítra jsem objednaný na krev - krevní obraz atd. + hormony (samoplátce). Asi by bylo lepší, kdybych si dnes býval dal pauzu
Ab wheel vestoje co nejdál - 3x10
Metronom na hrazdě - 4x6
Mohamedán vestoje - 2x15x50 přímé, 2x20x40 šikmé
Metronom - 1x20
Přednožování na bradlech - 1x20
Cable face pulls - 2x15x9 cihliček, 2x12x10 cihliček
Upažování vleže na boku - 3x8x12,5kg JČ
Upažování vsedě - 5x12x12,5kg JČ pauzy 1 minuta
Předpažování vsedě - 3x12x12,5kg JČ
gut
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: po září 16, 2024 7:43 pm Předmět: |
|
|
16.9.2024 - záda, lýtka
Mrtvý tah - 4x140kg, 4x4x160kg trhačky a bez pásku
Veslování - 3x10x95kg
Shyby - 3x12xbw -12kg, 2x8xbw
Přítahy JČ s oporou hrudníku - 3x10x32,5kg JČ
Výpony vestoje "jednadvacítky" - 4 série
Výpony vestoje dolní rozsah + horní rozsah - 4x série
Výpony na jedné noze s JČ - 3x8x22,5kg JČ
Výpony na hackenu - 3x20x140kg
Mrtvoly velice mile překvapily. Po tak dlouhé době jsem čekal fiasko a naopak to šlo skvěle. Nejdříve jsem chtěl jet sumo, kde hned začalo protestovat koleno, tak jsem přešel na klasiku. A světe div se, šlo to. Hlavně mě vůbec nebolela bedra. Pěkně jsem se soustředil na to, abych to odlepil zadkem a hamstringama, a to asi udělalo hodně. Takže příště zas.
P.S. Pásek jsem zapomněl doma
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: st září 18, 2024 9:39 am Předmět: |
|
|
18.9.2024 - triceps, biceps
Tak už opravdu nastal čas ubrat plyn. Krevní testy hlavně v hormonech dle očekávání dopadly mizerně. Takže uberu plyn, resp. pracovní objem, přidám rest days a za pár měsíců znovu a lépe. Trénink nechám stejný a uvidím, zda budu schopný udržet hmotu a sílu při ještě víc snížené frekvenci procvičení každé partie.
Úzký benč - 4x4x110 kg
Extenze JČ vsedě s oporou zad - 3x8x42,5kg
Scottovka stroj - 4x6x50kg
Zdvihy VČ vestoje - 3x8x40kg
takže tak nějak
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st září 18, 2024 9:51 am Předmět: |
|
|
| Idontevenlift napsal: | | Krevní testy hlavně v hormonech dle očekávání dopadly mizerně. |
nejake detaily? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: st září 18, 2024 9:56 am Předmět: |
|
|
tst pod 8nmol  Nutno dodat, že testy byly v pondělí, přičemž v neděli byl sex a trénink, v pátek trénink a ve čtvrtek masakr trénink nohou, po kterém jsem se cítil "horečnatě" ještě v sobotu  Větší dopad ale určitě má dlouhodobý častý a velice intenzivní trénink a něj navazující naakumulované vyčerpání.
Kromě trochu horší kvality spánku a nechuti chodit cvičit nepociťuji nic, co by nasvědčovalo chronicky nízkou hladinu tst. Většinou mi stačí 3 dny volna a už se na trénink těším a mám spoustu energie a motivace. Teď tedy musím najít balanc mezi tréninkem, odpočinkem a stravou. Vím ale, že největší problém mám v palici
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st září 18, 2024 1:37 pm Předmět: |
|
|
na ty krevní testy je potřeba si vyrábět srovnatelné podmínky, jinak pak nemáš co srovnávat, trénink den před testama určitě ne, natož těžký, jídelníček nějaký ten standard podle doporučení, ale to asi víš
taky by mě zajímalo, jakou mám hladinu tst, abych to v průběhu let mohl sledovat, ale pak bych to třeba začal řešit, tak je možná lepší to nevědět :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: st září 18, 2024 6:01 pm Předmět: |
|
|
Joo, lepší nevědět, dokud člověk nemá problémy...
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: st září 18, 2024 6:22 pm Předmět: |
|
|
Je zajímavé, že ve statistice v dobách před 20ti a víc lety měli muži mnohem větší testosteron než nyní a to se neřešil tolik "zdravý životní styl", protože o tom nebylo tolik informací.
Ale když se podívám na kolegy mého věku, až na pár jedinců, jde to tam vidět - motivace do všeho nulová, deprese 100 a samé výmluvy. Jinak ale samotná hodnota může být u každého odlišná a chovat se odlišně, ty se třeba při nízké hodnotě můžeš cítit dobře, protože máš v těle receptory které na testosteron reagují více + ty tréninky s tím mohou hodně zamávat, kór nohy nebo záda s velkým objemem, lepší měřit při nějakém odpočinkovém týdnu nebo po pauze a častěji.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: st září 18, 2024 7:15 pm Předmět: |
|
|
hosi, tomuto jsem se driv pro zabavu venoval a jak rika Milan - nakonec dojdes k tomu, ze sice neco meris a vidis i kolisani, ale obsazenost receptoru, coz je to, co ve finale rozhoduje, nijak nezmeris... samozrejme kdyz se napichas testakem, tak i na relativne "nizkych" davkach proste vsechny promenne jako citlivost receptoru, uroven SHBG atd. prebijes tim mnozstvim a vse je "skvele"
nicmene, jsem vypozoroval, ze:
- tech 8 den po treninku, nekdy i daleko mene jsem VZDY mival taky, k tomu nizke i SHBG (coz je protein, na ktery se vazou androgeny a tyto vazane androgeny jsou pak neucinne, nemohou se vazat na receptory)
- s nizsim testoteronem a SHBG byl vzdy taky nizsi DHT... nicmene afinita DHT k SHBG (tj. "tendence" k navazani) je vyssi nez afinita testosteronu k SHBG; a zaroven ma DHT vetsi androgenni ucinky nez testosteron (agresivita, libido)... takze snizene SHBG je ve vysledku vyhra - nachyta mene DHT a pomer nenavazaneho/volneho DHT a testosteronu by se tedy mel vice naklonit na stranu vice volneho DHT (bez zaruky, to byla hypoteza)... a myslim, ze to je to, proc se i tak muzes citit dalsi den po treninku nadrzenejsi a agresignejsi s nizsim testakem - DHT je, jak jsem psal, vice androgenni
- az jsem na to ve vysledku prisel, ze mam chodit na odbery odpocaty a ne den po treninku (a najezeny den pred, ale ne tesne pred odberem), mel jsem klidne 16 a myslim, ze nekdy i vic
- malo spanku a jidla testak snizuje (nevim jak SHBG a DHT), ale libido klesa, takze to bude asi cele nejak spatne
- hodne jidla, hlavne vysokokalorickeho je stejne jako malo jidla - taky spatne celkove
nebylo na to tenkrat ani moc studii a clanku (vliv treninku na uroven testaku), objevovaly se prvni studie, ze tesne po treninku ti testak stoupne, jak se najis a jdes odpocivat, tak klesne atd.
nyni je to s informace po par letech mozna lepsi, ale cas na takove picovinky uz bohuzel neni... tak kdyby nekdo vedel cokoliv vic, tak bych si rad precetl
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: čt září 19, 2024 7:41 am Předmět: |
|
|
No vidíš, SHBG jsem měl taky docela nízké - 23 nmol, k tomu LH 2,5IU (na testu reference 0,6-12). Estradiol a kortizol v pohodě. FSH, prolaktin a progesteron jsem neměřil. Trochu rozhozené bílé krvinky, asi nějaká nemoc, kterou jsem ani nepocítil.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: čt září 19, 2024 12:13 pm Předmět: |
|
|
nektere typy bilych krvinek jsou zvysene po fyzicke namaze...
s tim LH je to zajimave, to jsem mival nekdy spis zvedle i pres normu (ale netusim proc, kdyz i tak byl ten testak nizky)
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: čt září 19, 2024 6:20 pm Předmět: |
|
|
19.9.2024 - stehna
Po dvou týdnech jsem do fitka jel na kole
Předkopávání jednou nohou + zakopávání vestoje - 3x8x35kg + 3x10x40kg
Legpress - 3x6x310kg
Hacken dřep - 3x5x110kg
Dřep - 3x4x120kg
Dle plánu jsem jel na půl plynu. vše bez pásku, dřepy atg. Cítím se dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: so září 21, 2024 7:16 pm Předmět: |
|
|
21.9.2024 - prsa, lýtka
Peck-deck - 8x 3.cihlička odspodu, 8x 2.cihlička, 2x8x všechno
Tlaky JČ šikmá - 3x6x45kg JČ
Tlaky horizontální stroj - 3x8x72,5kg
Výpony vestoje - 7 sérií
Výpony na hackenu - 4 série
gut. Sotva jsem polevil, začaly se objevovat zdravotní potíže. Zatím nic velkého a jedu dál
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|