|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RaptorMira

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 8:15 am Předmět: |
|
|
Kolena víc do stran, sedej mezi boky. Narovná ti to trup. Víc nejde poradit musel bych stát za tebou a vidět to naživo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
e-witch

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 11:51 am Předmět: |
|
|
... když se o to snažím, buď mi jdou kolena moc dopředu, ve smyslu před špičky, takže musím ještě trochu rozšířit postoj, ale to se mi zas moc nedaří jít zadkem dostatečně dolů ...
ale tak budu tápat dál, v nejhorším ti přijedu někam dřepnout
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 2:43 pm Předmět: |
|
|
Zkouším si představit že bych měl široký postoj a kolena tlačil do stran a přitom mi šly kolena moc dopředu před špičky a trochu mě z toho bolí hlava - ale jinak nic
PS: když vezmeš klacek a změříš jím délku stehna od kloubu kolene ke kloubu kyčle a pak to samé přiložíš od kyčle nahoru, kde ti to končí? V rovině prsou nebo těsně pod temenem?
je možný že máš příliš krásné (=dlouhé) stehna
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 6:19 pm Předmět: |
|
|
Co by se asi dělo, kdyby stál člověk o 10m dál, to by měl stehno asi nejkratší
edit: ahaaaaa :D Už mlčím :D _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
Naposledy upravil Wojtkingson dne čt červen 06, 2013 6:46 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
... no, tebe bychom asi museli vyhodit z okna, abys měl nejmenší stehno :D
řešíme vzájemný poměr fialového a zeleného klacku ... ty stehno :)
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 9:53 am Předmět: |
|
|
A jeje, vidím poměr a zírám. Zkus radši ten klacek nebo metr, tohle nemůže být pravda.
Já klacek mám a končí mě 10 cm od podpaží ;)
Problematický dřepař to má někde u klíční kosti. Je těžké najít pojmenování tvojí dřepovací skupiny - asi KEĎBOHDÁ.
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 10:53 am Předmět: |
|
|
Základ máme, záleží ještě na upnutí šlach a výšce lýtkové kosti ale jde poradit:
Co bych radil:
Takhle krásné nohy znamenají, že budeš muset dřepovat úžeji = vnitřní strana chodidel přibližně na šířku ramen. Stále budeš mít předklon, protože musíš mít činku nad patama – bohužel. Zaměř se hodně na záda. Musíš je mít rovná ve smyslu nehrbit se. Spodní budeš muset mít co nejsilnější, budeš to přes ně tahat a horní musí udržet páteř rovně (nesmíš se hrbit), čili nahoře cvič trapéz, mezilopatky. Úchop činky co nejblíže ramenům - vyprsí tě to a nedovolí při předklonu ohnout záda. Kolena tlač hodně do stran a snaž se trupem sednout mezi stehna = prdelí zajeď dolů a nedělej kolíbku dozadu. Pak budeš dávat hloubku. Pokuď tě velká váha předkloní příliš brzy před přechodem „mezi kyčle“, nedáš hloubku.
Širší postoj by přinesl zlepšení mechanických podmínek protože bys zmenšila kolmou vzdálenost osy otáčení v kloubech od vektorových přímek síly a přiblížila dráhu činky k těžnici. Tohle ale s tak krásnýma nohama neuděláš.
Mám ale dobrou zprávu – můžeš být exelentní v mrtvole klasicky a vyhrávat tím závody  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 1:27 pm Předmět: |
|
|
No když už tady řešíte ty dřepy...taky mám problém s velice výrazným předklonem, hloubku jsem schopná dát dobrou, ale předklon je děsivý. Zůžit postoj mi docela pomohlo, ale moje dřepy jsou bída stejně...
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 1:47 pm Předmět: |
|
|
A poměr stehno/trup je stejný? a jak jdeš do dřepu? a hrála sis s uložením činky na zádech?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 5:13 pm Předmět: |
|
|
| RaptorMira napsal: | | A poměr stehno/trup je stejný? a jak jdeš do dřepu? a hrála sis s uložením činky na zádech? |
no jak jste tady měli to měření, tak mi "klacek" dosahuje kousek nad podpaží, takže poměr mám jiný než e-witch...no ale nechci jí tu spamovat log :)
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 6:49 pm Předmět: |
|
|
... neboj, tady se snad ani spamovat nedá :D
| RaptorMira napsal: |
Co bych radil: ...
|
děkuji za teorie do mne investované, prověřím v praxi :)
... ráno jsem se zas o něco pokoušela, náhodou celkem i v duchu, co mi radíš,… tak to snad vypadá líp, došlo i k určitému narovnání
... škoda jen, že jsem se v tom postoji nedá nic zvednout :D :D … měla jsem co dělat abych to dnes vůbec odjela
jo, a smeták sahá na klíční kost
dřep
20x20
10x30
6x8x50kg
legpress
5x10x90kg
bench
12x20
10x30
8x37,5, 8x40, 8x42,5, 8x45
franc.tlaky
5x8x20kg
j.č.benč na čikmé
5x8x17kg
military
5x10x20kg
zkracovačky šikmé
6x60
... ohýbání prkna bude posléze
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 7:20 pm Předmět: |
|
|
Co to tam máš za hudbu? Zní to dobře _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: pá červen 07, 2013 7:25 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|