mam pocit ze ten predklon tady je jeste vetsi.
zkusim neco natocit, hold on....
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
No nemyslím. Nevidím to v reálu ale to poslední bylo podle mě nejlepší. Dostaneš se do hloubky i ve dresu. Nevytáčel bych určitě tolik špičky do stran, dá ti to víc drajvu nahoru.
Ty mas porad dost siroky postoj, zkus ho trochu zuzit, a sedej si jakoby na bobek mezi kolena
pokusil jsem se to natocit, hezky prdeli na travicku, vcetne ctvrtobratu :)
schvalne to priste zkus takhle:
mel jsem doma jen tohle misto opravdove cinky, tak si toho nevsimejte... samozrejme s poradnou vahou ty drepy vypadaji trochu jinak.
- asi nejak takhle to mozna myslel i Mira, co ?
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
Conane nevim nevim, jestli je tohle tvoje instruktážní video zrovna ideální. Z mýho pohledu všechno totálně špatně, kromě toho, že se nepředkláníš. Tímhle stylem bych nedřepl s prominutím ani hovno a jestě bych přišel o kolena. Začínáš dřep kolenama, ne zadkem... Pohyb při dřepu musí vycházet z kyčlí, ne z kolen! Navíc kolena ti jdou strašně přes špičky a s tím se prostě dřepovat váhy nedaj. Kór v dresu. Navíc takhle úzkým postojem E-čarodejnice dřepovala dřív, všichni jí to tu vytkli a ty jí to znova předvádíš.
Conane nevim nevim, jestli je tohle tvoje instruktážní video zrovna ideální. Z mýho pohledu všechno totálně špatně, kromě toho, že se nepředkláníš. Tímhle stylem bych nedřepl s prominutím ani hovno a jestě bych přišel o kolena. Začínáš dřep kolenama, ne zadkem... Pohyb při dřepu musí vycházet z kyčlí, ne z kolen! Navíc kolena ti jdou strašně přes špičky a s tím se prostě dřepovat váhy nedaj. Kór v dresu. Navíc takhle úzkým postojem E-čarodejnice dřepovala dřív, všichni jí to tu vytkli a ty jí to znova předvádíš.
hele, jen jsem se znazil ukazat jak se da drepnout zadkem vic dolu, a zas tak hrozne kolena dopredu co koukam mi nejdou :)
Teda že se vám tady do toho pletu...ale nejdete na to všichni nějak moc vědecky? :-)
Když použiju selský rozum - udělala bych test, kdy si vezmu na záda místo činky násadu od smetáku. Pokud jsme schopna bez zátěže dřepnou technicky správně tedy na plných chodidlech, hloubka a bez kolen k sobě a bez předklonu), asi mi to moje tělo umožňuje i s velkou váhou. Samozřejmě ne hned. Jednoduše řečeno, pokud s lehkou váhou dřepuju jak chci, s velkou mi to nejde, protože mám něco slabé. Takže pokud se navlíknu do dresu, to slabé mě limituje.
Z mých zkušeností to řeší jen postupné zvyšování váhy aniž bych šidila techniku a doplňkové cviky. Většinou je slabý střed těla - spodní záda, břicho a kupodivu často i hamstringy.
Teda že se vám tady do toho pletu...ale nejdete na to všichni nějak moc vědecky? :-)
asi tak. :-) Uz jsem jim tu taky psal, ze se vsichni muzou pretrhnout.
Conane, to se na me nezlob, ale za tim co sem napsal si stojim. Myslim, ze sam vis, ze ti drepy nejdou, tak by ses mel mozna zamyslet nad tim, jestli to prave neni spatnou technikou. Myslim to v dobrem, tak se zase hned necil. ;-)
Conan - boží instruktážní krátkometrážní film :D ... ale když tímto způsobem dřepnu já, mám kolena v půdorysném průmětu víc jak 10cm před špičkami
PetkaB - smetákový test ukazuje to co 50kg - plná chodidla+ hloubka + kolena od sebe = abych měla činku v těžišti, musím jít buď koleny dopředu, nebo do předklonu ... s velkou váhou teprve uvidíme, zatím zůstávám hmotnostně tam, kde je snad možné hledat správnou techniku
RaptorMira - jo, typla bych, že ty baletní špičky do stran byly příčinou subjektivního dojmu, že je činka tak o 10kg těžší než ve skutečnosti
když to nějak shrnu - úchop činky a uložení na zádech nechám, a budu pracovat na kecnutí mezi kolena maximálě do stran jdoucích, při přiměřeně vytočených špičkách a postoji na ten vnitřek chodidel v ose s rameny (zhruba jako na posl.videu) a zůstanu u takových nižších vah, dokud to tam nějak schopně nenarvu
studijního materiálu hromada :D, znovu všem děkuji za názory, z každého si v podstatě něco beru ... rady "naživo" samozřejmě dostávám taky, ale dost lidí prostě radí to, co pomohlo konkrétně jim bez znalosti principu ... potřebuju si v tom jen najít jednoduchou logiku, pak nebudu muset řešit detaily, ty z toho vylezou samy ... ale myslím, že pomálu přihořívá
Tom.K. - nechci tě příliš zneklidňovat, ale mám dojem, že odrazování přetrhnutých, technickou podporu poskytujících pisatelů, od jejich bohulibé činnosti, může být jedním z prvních příznaků klíšťové encefalitidy
edit: CZEBLADE - po shlédnutí ukázky sissy dřepu jsem se rozhodla, že se domrvím něčím méně náročným
Naposledy upravil e-witch dne so červen 08, 2013 2:16 pm, celkově upraveno 1 krát
Omlouvám se za spam, ale jakkoliv může být Conanova forma dřepu (podle mě naopak téměř ukázková) nevhodná pro e-witch resp. pro lift, tak že by se takhle nedaly zvedat váhy, to je hodně odvážný nebo spíš mylný tvrzení (viz video níže) . A pokud se jedná o zdravotní hlediska, tak lifterskej dřep a´la předklon s činkou zase nebude moc košér pro záda, řekl bych, ale to už je zase na jinou diskuzi (s někým fundovanějším, než jsem já)
Dobrý. Firestarter se mi líbil. Řekl bych že už jenom 1000 dřepů a budeš mít svůj osobní dřep Nevystrkuj na začátku zadek, předkloní tě to (rozdíl mezi 1 a 2 dřepem)
Omlouvám se za spam, ale jakkoliv může být Conanova forma dřepu (podle mě naopak téměř ukázková) nevhodná pro e-witch resp. pro lift, tak že by se takhle nedaly zvedat váhy, to je hodně odvážný nebo spíš mylný tvrzení (viz video níže) . A pokud se jedná o zdravotní hlediska, tak lifterskej dřep a´la předklon s činkou zase nebude moc košér pro záda, řekl bych, ale to už je zase na jinou diskuzi (s někým fundovanějším, než jsem já)
]
pokud vim, tak se E-witch snazi ladit techniku drepu do dresu. Srovnavas hrusky s jabkama.;-)
Dobrý. Firestarter se mi líbil. Řekl bych že už jenom 1000 dřepů a budeš mít svůj osobní dřep Nevystrkuj na začátku zadek, předkloní tě to (rozdíl mezi 1 a 2 dřepem)
... 1000 zní dobře ... těším se na fázi automatického pilota, kdy člověk nemusí usilovně přemýšlet co vystrčit a co ne :D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru