|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
P4hill
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 7:00 pm Předmět: |
|
|
Můžeš to střídat. Jednou paralel, jednou níž přece...základ je to dělat alespon na ten paralel.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 7:01 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | jetam94 napsal: | | micus6 napsal: | | Ty dřepy děláš až zadkem na lýtka? |
Ne, ne.. vodorovně se zemí, níž nejdu. Šetřím kolena. |
proc by drep pod vodorovnou hranici likvidoval kolena vic, nez drep na pararel?
Ve skutečnosti představují hluboké dřepy díky plné aktivaci hamstringů a sedacích svalů menší zátěž pro oblast kolenního kloubu než dřepy poloviční.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11464-drep-svaty-gral-silovych-cviku-iii.html |
Já za sebe jen řeknu, že můžu chodit dosedy na lavku (cca paralel) s 2x vyšší váhou než u oly dřepů a kolena v pohodě, ale jakmile začnu dělat oly dřepy, tak se kolena začnou po nějakým čase ozývat, takže s tímhle tvrzením osobně nesouhlasím. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 8:34 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | jetam94 napsal: | | micus6 napsal: | | Ty dřepy děláš až zadkem na lýtka? |
Ne, ne.. vodorovně se zemí, níž nejdu. Šetřím kolena. |
proc by drep pod vodorovnou hranici likvidoval kolena vic, nez drep na pararel?
Ve skutečnosti představují hluboké dřepy díky plné aktivaci hamstringů a sedacích svalů menší zátěž pro oblast kolenního kloubu než dřepy poloviční.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-11464-drep-svaty-gral-silovych-cviku-iii.html |
Já za sebe jen řeknu, že můžu chodit dosedy na lavku (cca paralel) s 2x vyšší váhou než u oly dřepů a kolena v pohodě, ale jakmile začnu dělat oly dřepy, tak se kolena začnou po nějakým čase ozývat, takže s tímhle tvrzením osobně nesouhlasím. |
jednu věc mě tu naučili. Polodřep není dřep ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 10:48 pm Předmět: |
|
|
Je fakt, že s těma váhama, co já zvedám, je nějaký riziko zranění minimální...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: ne prosinec 15, 2013 11:08 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Já za sebe jen řeknu, že můžu chodit dosedy na lavku (cca paralel) s 2x vyšší váhou než u oly dřepů a kolena v pohodě, ale jakmile začnu dělat oly dřepy, tak se kolena začnou po nějakým čase ozývat, takže s tímhle tvrzením osobně nesouhlasím. |
Chybu bych nehledal ve cviku, ale v provedení a programingu ;) A taky je otázka, jaká je Tvoje historie zranění a jak jsi na tom pohybově.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po prosinec 16, 2013 6:42 am Předmět: |
|
|
Micus: nezlob se na mě, ale ty jseš ještě trochu mladý štěně na poučování s minimem zkušeností.
ZK na to jde trochu rozuměji.
Ano, samozřejmě, že tam hraje roli zatěžování kolen z jiných sportů, kde dostávali/dostávají dost na prdel a určitě tam hraje roli horší flexibilita a tím pádem i ne úplně ideální technika, ale to je ale snad další důvod k tomu, aby se slepě nedoporučovaly oly/atg dřepy každýmu.
A určitě nejsem jedinej, kdo si tady stěžuje na kolena, stačí mrknout po fóru (moocha, magumi a určitě i další) . Pro mě je důležitý, kdy s nima problém nemám a dokážu nohy odcvičit celkem efektivně. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: po prosinec 16, 2013 8:04 am Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | | madball napsal: | | Micus: nezlob se na mě, ale ty jseš ještě trochu mladý štěně na poučování s minimem zkušeností. |
Co mladý štěně, ale hlavně s totálním nedostatkem znalostí... viz. jeho log. |
Myslim ze i ty si byl jednim z tech co me odsuzovali za ''polodrep''
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: st prosinec 25, 2013 7:13 pm Předmět: |
|
|
Tak po týdnu na horách a vánočním volnu jsem zpátky.. a i ta 10 denní pauza byla cítit, dneska mi to moc nešlo.
Středa 25. 12. 2013
Dřepy
8x 45 kg
8x 45 kg
8x 45 kg
8x 45 kg
10x 45 kg
Až na zem.. cítil jsem, že bych dal i víc, ale jdu na futsalovej turnaj, tak jsem to nechtěl přehánět..
Shyby
8x s dopomocí
8x s dopomocí
8x s dopomocí
8x s dopomocí
Bench-press
10x 30 kg
10x 30 kg
10x 30 kg
10x 30 kg
Pull-over
8x 5 kg
8x 5 kg
8x 5 kg
Pullover dělám s nízkými váhami kvůli mírně propadlému hrudníku, snad to pomůže.
Přítahy OČ k bradě
10x 20 kg
10x 20 kg
8x 20 kg
8x 20 kg
Naložil jsem si trošku moc..
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: st prosinec 25, 2013 7:24 pm Předmět: |
|
|
Ty dřepy pěkný,... :-) ať stehniska rostou...:-) ...dotaz, pak řekni esi tě na druhej den bolí stehna a prdel ;) :D
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: st prosinec 25, 2013 7:28 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | Ty dřepy pěkný,... :-) ať stehniska rostou...:-) ...dotaz, pak řekni esi tě na druhej den bolí stehna a prdel ;) :D |
Doufám, že porostou, protože mi přijde, že jsou tenčí než párátka. Uvidím nebo spíš ucítím zítra..
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: st prosinec 25, 2013 8:11 pm Předmět: |
|
|
pěknej trenink, prsa bych dal jiný jinak paráda
|
|
| nahoru |
|
 |
jetam94
|
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 8:07 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | Ty dřepy pěkný,... :-) ať stehniska rostou...:-) ...dotaz, pak řekni esi tě na druhej den bolí stehna a prdel ;) :D |
Tak dneska citim trosku prsa, jinak nic.. :)
| P4hill napsal: | | pěknej trenink, prsa bych dal jiný jinak paráda |
Myslis misto benche?
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: čt prosinec 26, 2013 8:40 pm Předmět: |
|
|
jinym stylem, pyramidu třebas.....ale nejlíp jednoručky, tam pořádně protáhneš ty svaly
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: pá prosinec 27, 2013 1:14 pm Předmět: |
|
|
si nejako často chorý alebo sa mi to len zdá  mám trochu podobný problém ale raz snáď to zdravie povolí :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|