|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út březen 17, 2015 2:33 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Já jsem nenapsal lepší kondice, ale začínající.
Pro mě má člověk slušnou kondici, kterej má tep 40-50 a vynikající v rozmezí 30-40. |
To máš docela přísné normy, člověče. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
mikex2
|
Zaslal: út březen 17, 2015 3:18 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | madball napsal: | Já jsem nenapsal lepší kondice, ale začínající.
Pro mě má člověk slušnou kondici, kterej má tep 40-50 a vynikající v rozmezí 30-40. |
To máš docela přísné normy, člověče. :) |
Madball je ve skutečnosti Miquel Indurain.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út březen 17, 2015 6:14 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Jsem zdravý, otužilý, pohyblivý, docela velký a silný.
Chci se zeptat: na co mi bude ještě větší kondice? Odzvedám a odnosím desítky kilo, vystarším a přemůžu většinu populace (95 kg + několik let bojových sportů), udýchám i supersérie Na co další kondice?
Nevzpomínám si na žádný případ, kdy bych si říkal: kéž bych měl za sebou více vytrvalostních běhů Naopak mě mrzí povětšinou hloupá fyzická příprava, kterou jsem v BS občas musel podstupovat (angličáky, kliky v desítkách), místo aby mě trenér poslal dělat mrtvé tahy
Pomohou mi maratóny s plochýma nohama? Udělám díky nim pistoli? Vytlačím více nad hlavu? Vyrostou mi z toho bicáky? Předejdu nějaké nemoci? NEBO je to všechno přesně naopak? |
Na 95kg člověk nemůže dělat trochu kardia? Ty potřebuješ 95kg na to, aby jsi přemohl a vystrašil většinu populace? To jsou mi teda důvody.
| eSko napsal: | | madball napsal: | Já jsem nenapsal lepší kondice, ale začínající.
Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice, když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. Někomu zase připadá málo mít 120kg.
V podstatě ani fyzičku netrénuju, jen si cca 3x týdně zahraju basket asi tak 4 hodiny hrubýho času + 3x týdně posilka. Takže ano, pro mě je moc i těch 50/minutu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út březen 17, 2015 10:41 pm Předmět: |
|
|
Pořád jsi nenapsal, v čem mi to (podle všech odborníků nezdravé) kardio pomůže?
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: st březen 18, 2015 5:46 am Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | Pořád jsi nenapsal, v čem mi to (podle všech odborníků nezdravé) kardio pomůže? |
V čem spočívá zdravotní závadnost kardia? _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st březen 18, 2015 6:05 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st březen 18, 2015 7:11 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: |
Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice, když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. Někomu zase připadá málo mít 120kg.
V podstatě ani fyzičku netrénuju, jen si cca 3x týdně zahraju basket asi tak 4 hodiny hrubýho času + 3x týdně posilka. Takže ano, pro mě je moc i těch 50/minutu. |
Rekl bych, ze tep bude dost zaviset i na tel.hmotnosti. Dost silne pochybuju, ze by se nekdo byt vyborne trenovanej pohyboval kolem 30-40 pri vaze 120kg. U hubenouru je snazsi mit nizsi tep.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st březen 18, 2015 7:36 am Předmět: |
|
|
S vyšší tělesnou hmotností většinou stoupá tlak.
30-40 je opravdu už vynikající, takže na tohle je potřeba extrémní trénink u kterýho bude velkej problém tu váhu udržet, spíš nemožný.
Řekl bych, že borci v NBA kolen 110kg s tepovkou 40-50 problém mít nebudou.
edit: slon má třeba kolem 25. Ale to je samozřejmě spíš vtip než nějaký přesvědčování. :) _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 18, 2015 10:04 am Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | Pořád jsi nenapsal, v čem mi to (podle všech odborníků nezdravé) kardio pomůže? |
Nejdřív pár jmen, teď už podle všech odborníků. Proč to najednou tak zveličuješ? Nebude snadnější přiznat, že něco na té vytrvalosti přeci jen bude? :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: st březen 18, 2015 10:04 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Princ napsal: | Jsem zdravý, otužilý, pohyblivý, docela velký a silný.
Chci se zeptat: na co mi bude ještě větší kondice? Odzvedám a odnosím desítky kilo, vystarším a přemůžu většinu populace (95 kg + několik let bojových sportů), udýchám i supersérie Na co další kondice?
Nevzpomínám si na žádný případ, kdy bych si říkal: kéž bych měl za sebou více vytrvalostních běhů Naopak mě mrzí povětšinou hloupá fyzická příprava, kterou jsem v BS občas musel podstupovat (angličáky, kliky v desítkách), místo aby mě trenér poslal dělat mrtvé tahy
Pomohou mi maratóny s plochýma nohama? Udělám díky nim pistoli? Vytlačím více nad hlavu? Vyrostou mi z toho bicáky? Předejdu nějaké nemoci? NEBO je to všechno přesně naopak? |
Na 95kg člověk nemůže dělat trochu kardia? Ty potřebuješ 95kg na to, aby jsi přemohl a vystrašil většinu populace? To jsou mi teda důvody.
V podstatě ani fyzičku netrénuju, jen si cca 3x týdně zahraju basket asi tak 4 hodiny hrubýho času + 3x týdně posilka. Takže ano, pro mě je moc i těch 50/minutu. |
V čem je to pro tebe moc ?
Kdybys měl najednou tep třeba 60, což je naprosto v pořádku, tak ti bude špatně nebo co ?
A odkud bereš ty normy, že 40-50 je slabá kondice ?
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: st březen 18, 2015 11:10 am Předmět: |
|
|
Mne pridu take bojove sporty ovela nezdravsie ako kardio, pritom si ich robil "roky". To je ako odmietnut maly dezert po obede, ale na veceru zozrat plech kolacov.
Okrem toho, nikto nebude tvrdit ze maratony su zdraviu prospesne, ale o tom sa tu ani nikto nebavi. Rec je o obyvajnom "fitness" kardiu, ktore ma prekazane pozitivne ucinky na svalovu regeneraciu a zdravotny stav kardiovaskularnej sustavy. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st březen 18, 2015 11:28 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | madball napsal: |
Rekl bych, ze tep bude dost zaviset i na tel.hmotnosti. Dost silne pochybuju, ze by se nekdo byt vyborne trenovanej pohyboval kolem 30-40 pri vaze 120kg. U hubenouru je snazsi mit nizsi tep. |
Jaký má kdo tep v klidu nemusí být úplně tak známka jeho kondice. Já když vážil přes 120kg tak jsem měl v klidu tep 52 a rozhodně si nemyslím, že bych byl v bůh ví jak dobré kondici. Je fakt, že v posilovně jsem cvičil 5x týdně ale kardio jsem v té době nikdy nedělal. Poslední 2 roky jezdím hodně na kole. Teď při 105kg má v klidu tep 46. Můj kámoš, s kterým občas jezdím má hmotnost pod 80kg a v klidu má tepovku 55 tzn. skoro o 10 tepů víc než já a při tom je v lepší kondici než já, když najezdí za rok o 5000km víc. Když spolu jedeme na kole a dáme si časovku do kopce naplno tak já mám na konci tep někde už na hranici 200 tepů. On má necelých 180 a doba, za kterou se mu tep vrátí do normálu je také kratší. Nějaký ukazatel kondice to je ale určitě je mnohem vypovídající hodnota tepu při určité zátěži a doba, za kterou se vrátí tep do normálu.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st březen 18, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice , když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. |
| madball napsal: | | 30-40 je opravdu už vynikající, takže na tohle je potřeba extrémní trénink u kterýho bude velkej problém tu váhu udržet, spíš nemožný. Řekl bych, že borci v NBA kolen 110kg s tepovkou 40-50 problém mít nebudou |
Člověče,taky by mě zajímalo, podle čeho vytahuješ ta hausnumera. Jestli chápu dobře výše uvedená tvá tvrzení, tak logickou dedukcí docházím k závěru, že podle tebe maj profesionální basketbalisti v NBA špatnou kondici.
Kromě toho ty rozsahy jsou taky zajímavé. Podle mě je 40 tepů/min úplně jinde, než 50. Ale ty to v podstatě kladeš vedle sebe. Navíc na klidovou TF má vliv i věk a pohlaví.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: st březen 18, 2015 12:43 pm Předmět: |
|
|
Článek, který jsem postoval, jasně uváděl odborníky, kteří dlouhé vytrvalostní běhy považují za nezdravé z mnoha důvodů.
Připomínám, že jsem pro krátké sprinty, procházky nebo farmar walky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|