Zaslal: so listopad 14, 2015 8:45 pm Předmět: My way ...
Ahojte borci.
Patrilo by sa, aby som sa ako nováčik predstavila. Takže:
29 rokov a posledné tri z nich sa aktívne venujem cvičeniu (rozumej, posilovňa 4 krát do týždňa).
Preskákala som si už všeličo: trojbojárske tréningy, bežkanie na páse, spinnig, poliquinove tréningy pod vedením trénera a tak.
Pred nedávnom som začala HST, ale pokašlala som to hneď na začiatku s váhami, takže zajtra začínam nanovo. A preto aj ten log.
Stravu držím rozumne (aspoň si myslím) a mojim cieľom je sa na jar postaviť na pódium ako bikini fitness- fuuu, prvý krát som to napísala
Moja najlepšia forma bola v máji tohto roku. Verím, že sa vráti a že bude ešte lepšia. (Foto po 10tich príspevkoch )
Aktuálne 57 kg, 170 cm, pri poslednom meraní 15% tuku - pred cca 3 týždňami.
Každú radu ale aj kritiku privítam
Naposledy upravil Danka_angel dne pá listopad 20, 2015 1:21 pm, celkově upraveno 2 krát
Padlo rozhodnutie o tréningu. Rozhodla som sa ísť 7-5-3 ku.
Takže dnes to vyzeralo nasledovne:
1. Dead lift:
7 x 55 kg
5 x 60 kg
3 x 65 kg
7 x 57 kg
5 x 62 kg
3 x 67 kg
- medzi sériami 4 minúty pauza, 5ky a 3ky s opaskom
- opačný úchop
- na môj vkus to bolo ľahké a pauzy sa mi zdali dlhé, uvidím, čo to spraví, keď prihodím váhu
2. A Press
6 x 22 kg
6 x 22 kg
6 x 22 kg
- tiež ľahké, až neobvykle
- nabudúce prihodím kilo
2. B Príťahy v predklone
6 x 14 kg
6 x 16 kg
6 x 16 kg
- s jednoručkami
- 14 ľahké
- 16 ky sa dali, aj keď trochu odchádzal úchop
- nabudúce začínam 16kami a prihodím
- pauzy 75 sekúnd
- striedanie A a B
3 A. Hyperextenzia
6 x 5 kg
6 x 10 kg
6 x 10 kg
- tiež s prehľadom, precítené opakovania
- kotúč na hrudi
3. B. Tlaky na ramená
6 x 8 kg
6 x 8 kg
6 x 8 kg
- s jednoručkami, v sede, opretý chrbát
- ľahké, nabudúce 1. séria 8kg, ďalšie s 10 kg
- pauzy 75 sekúnd (bolo to na vydýchanie a regeneráciu dosť)
- striedanie A a B
Fajn tréning, začínam sa na to tešiť.
Strava:
Príjem: 1 409 Kcal
B: 108 g
S: 130 g
T: 49 g
- na môj vkus to bolo ľahké a pauzy sa mi zdali dlhé, uvidím, čo to spraví, keď prihodím váhu
4 minuty jsou na "rutinu" opravdu hodně, navíc - pro upřesnění - bys to neměla brát mezi sériema, ale začátky sérií. a pokud jedeš na body-fitness, tak bych opasek úplně zahodil. ostatní zatím nekomentuji, hlavně se drž plánu a zapisuj, ono to půjde
Opasok ma ist len na 3ky, to stou 5kou bolo nedorozumenie.
Inac nechapem preco ked chce ist na bikinyfitnes preco by nemala pouzivat opasok? Aka je medzi tym korelacia? Ci akoze bikinarky maju dvihat len take vahy na ktore netreba opasok?
7/5/3 trening sa chodi s 4min pauzami (podla poliquina), ale mas pravdu vzhladom na male vahy to kludne moze skratit na 3, len aby to nebolo na ukor dvihnutej hmotnosti.
EDIT: kua ani ja nemam este 10 prispevkov cize ti sem videa nehodim
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Super Danka, budem sledovať, prostredie mi je nejaké povedomé
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Kardio- HIIT- Tabata- Intervaly (čokoľvek, ja som to robila nasledovne)
5 minút ľahké tempo na rozohriatie
5 okruhov po 5 minút:
1 minúta - nízka intenzita
40 sekúnd - vysoká intenzita
20 sekúnd - nízka intenzita
30 sekúnd - kopec
30 sekúnd - nízka intenzita
- kopce a rovinka sa strieda 3 x
- potom toto celé odznova 5 x
[/b] 5 minút ľahké tempo (cool down)
Teda kardio dokopy 35 minút.
Celkom som sa spotila aj keď som zvyknutá chodiť viac intervalov s vysokou intenzitou, na začiatok prípravy som to poňala takto, aby bolo kde pridať.
ABS:
3 x Tabata
1. bočné skracovačky P- 6 x
2. bočné skracovačky Ľ- 6 x
3. Priame skracovačky 6 x
4 Dvíhanie nôh v ľahu ("sviečka") 6 x
2 x brucho na fitlopte:
1. striedavé unožovanie nôh na FL, vzpor na predlaktí - 6 x P, 6 x Ľ
2. vzpor na lakťoch, priťahovanie nôh na FL- 12 x
"Spiderman" 2 x 6 každou nohou
- medzi jednotlivými blokmi 30 sekúnd pauza.
Endorfíny mám na rozdávanie!
Strava:
Kalorický príjem: 1 166 Kcal
B: 86 g
S: 106 g
T: 47 g
Naposledy upravil Danka_angel dne út listopad 17, 2015 12:04 pm, celkově upraveno 1 krát
vlk# aj mne sa zdajú tie pauzy trochu moc dlhé, ale bol to prvý tréning a chcela som to skúsiť takto. Ale prehodnocujem, že či na začiatku, keď pôjdem menšie váhy predsa len neosekám tie pauzy na 3 min. Myslím, že by to šlo.
A čo sa týka opasku... celý môj equip tvorí opasok a magnézko.... No dobre, aj 5 párov topánok, každé na iný cvik (shoemaniac) ale to je všetko.
Dlhšiu dobu som necvičila s väčšou váhou a ani s opaskom. Dôsledkom toho mi trochu zhrubol pás a beriem to hlavne ako prevenciu pred zranením. Ale budem ho používať len na 3ky.
Vďaka za nezainteresovaný pohľad.
madball ďakujem za pridanie videa aj za pohotovú reakciu
Inac nechapem preco ked chce ist na bikinyfitnes preco by nemala pouzivat opasok? Aka je medzi tym korelacia? Ci akoze bikinarky maju dvihat len take vahy na ktore netreba opasok?
tak nějak a nejen bikiny, potřebuje zpevňovat i střed a pokud nechce soutěžit v silovém trojboji, tak mi použití opasku připadá zbytečné. ale koukal jsem na video, techniku má dobrou a pokud se s ním cítí jistější, tak na trojky proč ne. možná trochu dynamiky přidat ;)
pauzy na dřep a tah max. 3 minuty a benč 2 minuty mi připadají dostatečné, ale tenhle systém neznám a dokážu si představit, že v závěru by se na těžké váhy ještě +minuta hodila.
Danka_angel napsal:
[b]3. A) Oštepársky triceps (s EZtou, v ľahu)
3 x 6 ... 10 kg
francouzký tlak? ;) jinak tři tréninky za tři dny... jsem zvědavý na ten progres :)
vlk, schválne si nabudúce spočítaj, aké máš pauzy medzi sériami ty presne na sekundu, lebo podľa mňa človek o tom ozaj nemá prehľad, keď si len bežne cvičí, čo bolo pre mňa veľkým zobudením
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
vlk, schválne si nabudúce spočítaj, aké máš pauzy medzi sériami ty presne na sekundu, lebo podľa mňa človek o tom ozaj nemá prehľad, keď si len bežne cvičí, čo bolo pre mňa veľkým zobudením
když běžně cvičí tak ne, ale když má na stěně hodiny se sekundovkou, tak přehled má - nějakou dobu jsem jel trénink "nástup každých...", proto jsem tady nějaké časy psal.
@ Vlk: myslim ze danka ma dost pevny stred a to ze si na tazku trojku zobere opasok neznamena ze ma slaby stred.
To ja by som potom mat slaby core jak prasa a pritom spravim regulerny V-Sit, dragon flag, aztec pushup, windhsield wiper a podobne srandy hocikedy.
Jednoducha logika ak s opaskom dvihne s dobrou technikou vacsiu vahu tak asi da telu vacsi impulz ako keby dvihla bez neho napr o 10kg menej.
Inac toto je prvy cyklus od februara kedy pouziva opasok.
Co sa tyka pauz, tento trening je zamerany na co najvyssiu dvihnutu hmotnost v primarnom cviku, a aj ked sa teraz moze javit pauza 4 min ako zbytocna o 4-5 treningov bude dakovat za kazdu sekundu.
Co sa tyka stopovania, podla by to mal pouzivat kazdy, pretoze nieje umenie progresovat v treningu a predlzovat pauzy, ale udrzat konstante pauzy, zlepsovat si techniku a hmotnost na cinke.
Subjektivne sa to neda robit, preto pouzivame stopky, konkretne Danka ma gymboss.
konecne 10 prispevkov
takze mozem pridavat aj ja videa. Dik Madball.
video z poslednej serie DL
Vlk nejake starsie video mrtvola 3x80kg bez opasku
myslim ze na 50kg babu to je ok
Inac sledujem aj tvoj log a paci sa mi tvoja filozofie vsetko raw len niekedy sa daju pouzit aj pomocky na posunutie dalej.
Edit: ako som pozeral starsie dankine videa tak vidim ze mame este na opasok trochu rezervu a posnazime sa este chvilu menej pouzivat dik VLK
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru