Tragédie dneska. Dopoledne jsem snědl pár čokoládových bonbonů, což mi nějak nesedlo a je mi celý den blbě. I tak jsem cvičit šel, ale aby toho nebylo málo, někde jsem ztratil mptrojku, takže navíc i bez hudby. Vykašlal jsem se na to hodně brzo, snad se z toho do rána vyspím.
MT
60x6
100x6
120x3
140x3
150x3
160x3
165x3
120x8
Shyby
BWx10 x3
_________________ Instagram: @bench_creep
Stolt fortid, stor fremtid
Po delší době zase zápis. Ne že bych vůbec nebyl cvičit, byl, ale naposled v pondělí. A nechtělo se mi to zapisovat zpětně, takže jen dnešek. Pauza už byla znatelná, ale nespadlo to tak moc, jak jsem se obával.
V pátek fotbalový trénink a včera zápas, takže dneska nemělo smysl dávat nic jiného než tlaky. Navíc jsem si včera hned na začátku natáhl něco zvnějšku levého kolene a proto by stejně dneska byly nohy nepoužitelné. Na to, že regenerace od pátku určitě nebyla stoprocentní to docela šlo. Tak snad zítra mrtvola a dřepy, aspoň jak to půjde.
Benč
60x10
80x10
100x10
120x5
130x5
140x5
150x1 x3 Po 140 celkem lehké, pak jsem přeskládal kotouče a použil větší místo těch co používám obvykle, a zatraceně to ztěžklo. Nevím kolik tam bylo doopravdy, podle čísel 150, ale ve skutečnosti určitě tak o 5 víc, protože by tam bylo maximálně na 2 opak. Hlavně mám podezření na podomácku dělané 20tky, ty musí být o dost těžší než 20kg.
Přítahy jč
33x10
43x10
49x8 x3
33x10 obě ruce zároveň, hrudník opřený o šikmou lavičku. Taková náhrada za přítahy velké činky, bez zapojení spodních zad. I když mě šlo hlavně o odlehčení toho kolene.
Military
40x8
50x8
60x6 x3
Kliky bradla
BWx10 x2
+15kgx8
+22kgx8
+29kgx8
Zítra možná nové fitko, že bych zase jednou zkusil mrtvolu s normální činkou
Pořád ještě noha bolí, už sice mín, ale stačil by jeden špatný pohyb a bylo by to zase v háji, takže jsem dneska opět cvičil jako nějaký s prominutím "kulturista" samé stroje a kladky..
Shyby
BWx10,10,10,8
Přítahy jč v předklonu
35x10 x3
Záda kladka
65x10
85x10 x2
Biceps vč
25x10
35x10
45x5 x4
Benč
5 sérií, lehce
Takže s koncem měsíce se přiblížil konec cyklu, a pokud bych měl tento cyklus zhodnotit čtyřmi slovy, použil bych tyto tři: naprostá katastrofa. Ze začátku to aspoň mělo hlavu a patu, ale ke konci, když měla síla vrcholit, jsem udělal pár špatných rozhodnutí, které prakticky zničily celou tříměsíční snahu. Jsem už asi na úrovni, kdy jakýkoli kompromis utne ten malý pokrok, kterého by se snad za ideálních podmínek podařilo dosáhnout. Bylo taky pár věcí, které mě brzdily v průběhu. Takové to Vždyt mi jde o sílu, takže si můžu dát na svačinu 2 ciabatty s mozzarellou a půl kila jogurtu.. Potom i cvičení v malém fitku, kde mě vždycky po těžkém benči bolí spíš různé šlachy a vazy než svaly, díky čemuž nakonec ve výsledku musím dát mín tréninků. S nedostatkem spánku nebo času na trénink bohužel nic podstatného neudělám. No a v neposlední řadě taky ten trénink poslední dobou neměl žádnej systém. V sobotu bych se měl zúčastnit Bohumínského benchpressu, kde jsem si měl původně v plánu trošičku posunout osobáček na 172,5, ale to mi v současnosti nepřijde reálné. Každopádně tam ale chci jet, protože přestože to má být "soutěž pro zájemce z řad široké veřejnosti" a tak jsem to považoval za takový srandamač, startovní listina je dost nabitá. Je tam pár medailistů z proběhlého mistrovství republiky a třeba Vlastimil Kužel, což mi sice přijde jako by se Barcelona přihlásila do Ondrášovka cupu, ale bude paráda vidět tyhle veličiny v akci. A o zkušenosti mi v této fázi jde především No a od příštího týdne dám 4 týdny dietu, rád bych shodil aspoň 5 kilo, protože vypadám jako pytel sraček, a potom začnu nějaký pevně stanovený, prověřený program, tak jak jsem to měl udělat už dávno.
Jen tak zlehka, jak zase necvičím dřepy a mrtvolu, nemám z toho vůbec dobrej pocit, když vím že to ojebávám. No ale nic, tenhle týden to přetrpím a od příštího tomu začnu dávat 100%, jinak to fakt nemá smysl.
Benč
Takže ke včerejšímu Bohumínskému benchpressu jen krátce, 9. místo ze 17 za dětských 165 kg při váze 105,2kg. Pozitivní je, že jsem si zkusil jaké to je s povely Start a Odložit, stopka tady povinná nebyla. Což několik závodících dost intenzivně využilo, já to bohužel tak neumím a s těžšíma váhama jedu dolů dost pomalu. Co mě ale mrzí, že jsem ten poslední pokus dal zbytečně nízko, ta 165 vyletěla nahoru jak nic. Ale prostě jsem si nevěřil a na kdyby se nehraje. Vyhrál podle očekávání V. Kužel za 240kg naprosto lehce vytlačených. Vidět to naživo je fakt zážitek. Takže zase pár zkušeností nasbíráno, motivace hromada. Začíná další fáze, kde mám v plánu opět o stupeň zkvalitnit stravu, zapracovat i na regeneraci a vyzkoušet ověřené tréninky, jako první poprvé v životě zkusím Bear routine. To proto, že je potřeba nabrat pár kilo svalů.
Dneska nové fitko, takže jsem musel kliky na bradlech nahradit tlaky s jč na šikmé lavici.
Přítahy v předklonu
90x5 x2
80x5 x10
Tlaky jč na šikmé
37,5x5
32,5x5 x10
Výpony
+20kgx15
+60kgx15 x3
Ty přítahy jsem dal možná moc nízko, ale aspoň bude kam přidávat. U tlaků jsem zapomněl na druhou golden sérii, je vidět že si budu muset zvyknout u toho trochu přemýšlet a soustředit se. Pokud to půjde, budu se snažit dávat i nějaké doplňky, hlavně břicho a ruce. Intenzitou je to úplně někde jinde než tréninky poslední dobou, jsem hodně zvědavej co se mnou udělají dřepy nebo mrtvola. Každopádně tenhle trénink prostě funguje, to cítím už po tom prvním
Váhy jsem dal radši nižší, a myslím že jsem to odhadl dobře, mín už by bylo málo. Podle rozpisu by měl být military místo benče, ale protože jsem se rozhodl jezdit mrtvolu bez pásku, po víc než deseti sériích už by mě spodní záda moc nepodržely, takže jsem dal benč a military dám k dřepům, které zatím s opaskem jezdit budu. Navíc ta levá noha se nijak nelepší a po mrtvolách toho měla taky dost. Možná to příště přehodím tak, abych to jel přesně podle rozpisu, ale myslím si že na rozdělení cviků výsledek tohohle druhu tréninku až tak nestojí. Každopádně beara začínám mít rád, je to přesně to, co jsem potřeboval.
Dneska trošku mín sérií, z časových důvodů, příště se přiblížím zase té horní hranici. Navíc nějaký benč byl i ve čtvrtek, kdy jsem zase objevoval svět a byl si zacvičit ve fitku Pouzar v Českých Budějovicích. Největší a nejlíp vybavené fitko ve kterém jsem byl, nevýhoda je hodně lidí a trošku i ta cena, 115 za vstup mi přijde docela dost. Ale já jsem člověk z dědiny, zvyklý na fitka za šest pětek, realita velkých měst je mi vzdálená Byl lehčí trénink mimo plán, nějaké shyby, biceps, military a benč. Příští trénink už bych chtěl opatrně zkusit dřepy, snad to půjde.
Dneska sice měla být pauza, ale byl jsem si něco odcvičit. Hlavně proto, že mám neodbytný pocit že tento týden se zase moc často do fitka nedostanu. Tak jsem tam dal to, co jsem poslední dobou moc často necvičil. Zítra pokud se dostanu, budou dřepy a kliky na bradlech. Mám nutkání dát ty dřepy jen po trojkách, když to bude poprvé po dlouhé době, ale uvidíme jak to půjde.
12,5x8
15x7
17,5x7
20x5 + 10x8 Zkusil jsem Zottmanovy zdvihy, které tu nedávno popisoval jeden článek. A je to fakt masakr, hlavně po těch shybech a EZtě. Určitě budu zařazovat častěji.
Tak se mi podařilo vyštrachat jedno video z vánoční soutěže v našem fitku. Podle kotoučů to je první pokus se 150. Po menších úpravách se přestalo sekat a dá se na to dívat, ačkoli kameramanka v závěru nezvládla nápor emocí Není to nic extra, a ani nemám nějak potřebu se někde vystavovat, ale když už si tu píšu log, tak at je k němu i nějakej ksicht
Tohle je přesně ta nevýhoda přesného tréninkového plánu, pár dní se nedostanu cvičit a všechno se sesype. Dneska už jsem vážně chtěl dát dřepy, ale přišel jsem o opasek (a mptrojku) takže jsem dal mrtvolu a benč, at aspoň v něčem udržím progres. Až po tréninku mě napadlo, že vlastně i dřepy můžu začít jezdit bez opasku, i když budu muset odstartovat tak na 50 kilech.. Ale dneska dobrý trénink, na to že jedu už víc než 14 dní bez kreatinu..
MT
155x5 x2
140x5 x5
Benč
137,5x5 x2
120x5 x5
Dneska to trvalo nějak dýl, takže na benči už mi nezbyl čas. Napadlo mě, že ted budu přidávat váhu jen na golden série, a pak budu dávat pokaždé o sérii víc.. A taky příště projednou dám dřív benč, po té mrtvole je to utrpení.
Rychlovka v novém fitku, odpoledne mě čeká túra po horách, takže jsem to nehrotil, dřepy budou zítra spolu s ramenama a břichem.
Přítahy v předklonu
105x5 x2
90x5 x6
Benč
140x5
150x2
122,5x5 x8
Zottman
12,5x8
15x8
17,5x8
Dneska jsem se po delší době viděl v zrcadle za denního světla, bílý vepř i když se ukazuje že by tam někde mohly být i nějaké svaly, bude to chtít hodně pročistit. Ale přesto se mi zdá, že třeba od ledna je tam co se týče loje jistý pokrok.. směrem dolů, samozřejmě Ale stejně, pověsit mě ptákům do krmítka, 400 krocanů by ze mě v pohodě přečkalo zimu
Dneska jsem celkem zničenej po dopoledním fotbale a včerejším výšlapu, navíc jsem se ani pořádně nevyspal kvůli nějakým ožralým kktům, kteří si dělali vedle na dvoře celonoční párty. Ale zacvičit jsem si šel, i když mám trochu bloklý krk a spodní záda už taky potřebujou pauzu. Příště už konečně dřepy.
Shyby
BWx25
Military
70x5 x2
50x5 x5
Břicho kladka
45x15 x4
Upažování v předklonu
12,5x10
15x10 x3
Zottman
17,5x7
20x7 x4
Dneska konečně dřepy, sice jen hodně opatrně a s respektem, ale vše v pohodě, příště můžu přidat. A bez opasku, ukazuje se, že jsem ho dřív zřejmě měl jen na okrasu. Ale na těžší váhy ho samozřejmě používat budu, až si nějaký pořídím
Čelní dřep
60x8
80x5 x4
Benč
142,5x4 x2
125x6 x6
Biceps jč
15x10
17,5x10
20x10
22,5x7
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru