_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Já teda jezdím taky dost úzký (část ruky na tom hladkém) a přijde mi, že je cítím dobře. Není tam sice takový streč ale za to pořádná kontrakce. Zapojuje to jiné části prsou. Když odjedu pořádně široké benchpressy (úchop, co máš ty za úzký ) budu cítit více "vrchní" a vnější prsa kolem úponu kdežto po úzkém benchi tricepsy a více "střed a spodek.
Tak, pokiaľ sa na to pozeráš z hľadiska "cítiť kozy", tak skús guilottine Press - bench ku krku. Len opatrne, pozor na fixáciu lopatiek, tam ked ti ujde lopatka, tak ti pekne škubne v ramene a môžeš sa zraniť.
Pokiaľ sa na to pozeráme štýlom "chcem efektívne dvihnúť čo najviac", tak aj ja dávam najvacsiu váhu na úzko - ukazovaky zhruba 3cm od hladkej časti olympijskej tyče.
To zas ne, ke krku uz je riskantni (ramena, upony bicepsu atd.) a pro me dost neprirozene... jsem to napsal trochu spatne, ale tim "citit" jsem miril spis na zapojeni prsou. Precejen je to velky sval, tak ho zapojit pri komplexnim cviku hodne je pro vetsinu lidi (vcetne me) cesta k nevyssi vaze na cince. Samozrejme otazka druha je, komu sedi jaka technika, jake ma paky atd., ale obecne si myslim, ze pokud se u toho lidi nedokurvi (a maji to natrenovane), tak nasiroko daji vic. Navic tam mas kratsi drahu.
Tim CG (ale stale 60+ cm) jsem driv jezdival porad a rostly mi z toho tricepsy a ramena, ale zase - pokladam obecne dost nizko u vsech variant, takze tim ty kozy asi eliminuju. Jinak s temi stredy a lateralnimi castmi prsnich svalu vcetne uponu souhlas, to je good point, i kdyz u me plati spis jenom ty upony a vnejsi casti pri siroke variante.
Uz jenom lehke nacukrovani a par hodin ultralehkych aktivit. Zitra si udelam ranni pumping na 15 min, pamatecni foto a good bye dieto! Myslim, ze uz stacilo (i kdyz forma za moc nestoji, ale kaslat na to)
ranni bw: 79.05
po lehkem nacukrovani, odvodneni, napumpovani (a vyprazdneni heh): 78.35
Za neceleho pul roku cca 10 kg dole, to hodnotim pozitivne... jinak fotky nic moc, forma nic moc, ale obetovat tomu vic nehodlam... ted chvile volna, jidla, nastup do nove prace a snad i nejaka systematicka silovka s vahou 85 az 90 kg
V poho naturálna cvičiaca-zdravá forma, len ten hrudník chýba, no, každý nemôže mať všetko.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Dik, jn, kozy chybi, vpacena hrudni kost/propadly hrudnik muze asi i za tu benchovou slabotu. Uvidime, snad brzo dorazi monolifty do klece a rozjedu nejaky program a posune se to (spis ale asi vic diky ramenum a tricepsu).
benc se stopkou (81 cm): 5x3x75 drep: 5x5x85 benc se stopkou (81 cm): 4x6x65 sikme tlaky s jc (45°): 4x6x22.4 predklony s natazenyma nohama: 5x5x40
aerobka: airbike 5 min (65 kcal)
Zacal jsem Sheiko Intermediate Medium Load, maxima nastavena na zacatek konzervativne na 120, 100, 170.
Drepy podsekavam hodne, nechci je totiz uplne vypustit... legpress doma nemam a neco potrebuju jezdit mezi bloky bencu Hlavni bude tedy benc (a mrtvolu si nemohu odpustit za zadnych okolnosti, asi na ni casem i pridam).
Video (pro me normalne sirokeho) bence, kontrolovana negativka pres mrtvy bod... technika tak 7/10, trosku se to na tom hrudniku kolibe, pak to nevypada ani jako stopka heh:
Jeste mely byt leg extensions, ale nemam na to vybaveni (mohl jsem teda dat aspon drepy s vyskokem nebo neco). Tahy z bloku jsem nahradil tahy s dopomoci bandu, protoze nemam bloky a rikam si, jestli je to vubec vyhodne - vyhoda je ta, ze clovek tu cinku musi rozjet z nuly, oproti aktualni variante, kdyz se pouziji takto bandy. Jenze... ma pak u toho dotahu z bloku nekdo vubec stejnou polohu/posturu, techniku atd. jako pri mrtvem tahu? Je to tedy dobre prenositelne s ohledem na zlepseni cele mrtvoly? V minulosti mi na dotah fungovaly dobre dotahy pouze s hodne nasponovanymi bandy bez cinky, bloky asi ani moc ne.
No, budu rad za postrehy, kdyztak muzete taky zhodnotit techniku (resp. rict, co je treba vylepsit). Za me docela dobre, az na to, ze pri prvnim a tretim opacku jsem nahore predklonil hlavu a u prvniho op. se na zacatku tahu cely predklonil.
Naposledy upravil caukymnauky dne so únor 03, 2024 12:22 am, celkově upraveno 2 krát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru