nohy zatím cvičit musím, abych byl komplexní, třeba mě to jednou přejde :D
28.7.2024
Rumunské tahy (z deficitu, s páskem, trhačky)
10x170 PR
9x162.5
4x140
Dobré, se 170 jsem minule dal jenom 4-5 ale byla to taky až druhá série.
Čelní dřepy (s pauzou dole, bez pásku, trhačky)
5x112.5 PR 8x100 PR
6x100
6x100
Přidal jsem na backoff +5kg tak to bylo znát a 3x8 jsem nedodělal, takže příšte váhu zopáknu, ještě když jsem lezl po horách a nějakou chvíli jsem necvičil. První série dobrá, +2.5kg a opakování stejné, překonal jsem tím i PR bez pauz a druhá série též dobrá, nejvíce jsem dal na osmičku 95kg a tímto jsem vyrovnal PR bez pauz.
Výpony s VČ na lýtka (strojově, důraz na protažení)
15x100
14x135
14x135
14x135
14x135
Svisy (nárt na dotek hrazdy)
19x bw PR
10x bw
10x bw
cílem je 30x a pak přidám medicinbal a znova bude cílem 30 :-)
Grip-machine 2-arm (striktně, na dotek)
12x50
18x60
20x60
25x60
To jsem moc nepochopil, protože jsem jel každou sérii skoro na maximum a ve třetí jsem měl razantně vyšší výkon jak v té první :D nejvíce co jsem dal dříve, když jsem to zkoušel bylo tuším 19x50, výkony na tento cvik jsem si nepsal, protože jsem ho nejezdil pravidelně a teď v tréninku na jeho místě mám finger rolls s velkou činkou ale začnu, je totiž dobře standardizovaný a nedá se moc očůrat
Nejaky foto formy, trochu jsem zhubl mam 80
Dnes me ceka trénink vrsku bez rukou, ale nadeje velke nejsou protoze me boli bicak z celnich drepu a vsechno z rumunskych tahu
Dnes jsem jel dřepy bez monterek a nebudu lhát, je to trochu nezvyk, oni tě dole sevřou a drží ti nohy a tu stabilitu, něco jako návleky, 5 kilo možná pár opakování to přidá ale spíš je to o zvyku, jeden dva tréninky a už to nepoznám :)
Ty dřepy se mi nedaří moc zlepšovat, je tam nepravidelná frekvence - jak byla dovolená a ještě přímo nízká v tréninku, takže spíš jen udržuji - na vršek to funguje trochu lépe, protože se zapojuje skoro ve všech trénincích přímo či nepřímo, do toho ještě jezdím často páku, takže ty dny regenerace na víc prospívají a dělají "superkompenzační efekt". U zadních dřepů mi šla trochu lépe vysoká frekvence nebo vysoký objem, zkrátka dělat jich hodně, ale nemusí se zlepšovat vše naráz, když teď zlepším vršek a čelní dřepy, které mi reagují zatím skvěle, v zimě mohu zkusit zase něco nazvedat tu. A taky nemůžu zapřít to, že když je 10 stupňů, dřepuje a tahá se lépe než když je v kůlně 45 a vydýchaný vzduch. Dřepy podle MiB II by byl dobrý mordor v tomhle počasí :)
Výpony na lýtka s VČ
15x100
17x135
17x135
17x135
17x135
Tlaky s JČ na nakloněné (nízký)
8x43
11x43
8x43
8x43
8x43
Tlaky s JČ v sedě
10x33
10x33
8x33
8x33
Záda jsem nedojel, takže upažování v rámci zítřejšího tréninku a meadows rows v rámci toho dalšího.
Chce to mít aspoň dvě jídla, ale to mi zase nevyhovuje protože chci odpoledne chodit ven, už se snad i teším do školy až budu zase cvičit v zimě večer :--)
Pinch-grip 3x3.5 60mm hold 13s x 55 PR
13s x 55
13s x 55
30s x 30
Bicepsové zdvihy s JČ s vytáčením 7x30.5 PR
8x28
8x25.5
Když stejnou technikou překonám 8x35 tak poté 30 půjde i striktně, cítím to takhle i u 25, což mi přišlo pár týdnů dozádu jako těžká váha, kde jsem si musel pomáhat. Docela mi dělal problém stisk, ale to vůbec nevadí, taky potřebuje zesílit :) Až udělám 8x35 tak podseknu s váhou zpětně, jako hlavní cvik na biceps dám bicepsové zdvihy s EZ a doplňkově dám jednoručky s tlustým úchopem, kde se budu chtít dostat zase na 8x35.
JM Press (střední úchop)
12x40
12x50
12x50
12x50
12x45
Příště 51kg.
Bicepsové zdvihy nadhmatem s EZ (drag-curls)
15x 35
15x 35
15x 35
Bolela mě ulnární strana předloktí ze včerejšího ohýbání závitů okolo krku a bylo to cítit při rovné ose, tak jsem dal tohle stylem dragcurls abych to odcvičil ale nezatěžoval tu stranu zápěstí.
Tricepsové extenze s JČ v leže na lavičce
10x22.5
9x22.5
6x22.5
Budu manipulovat nějakou dobu s touto váhou a se 20kama, chtělo by to 20ky alespoň 20x a 22.5 15x na série.
Riser hold (paralel bic., belt knuckle)
30s x 10kg
30s x 10kg
30s x 10kg
rychlé pauzy
Klopení zápěstí podhmatem s JČ 2 série
Pronace/supinace s nevyváženou JČ 2 série
Určitě to má větší význam na sílu než "správnou technikou". Zlepšil jsem se v páce i ve striktním bicepsovém zdvihu u zdi rychleji pomocí takovýchto sérií než když jsem jezdil kulturistickou techniku.
ja sice chodim asi vsetko strikt ale je kopec borcov co skvele prosperuju na cheat seriach takze by som to dako neriesil ak ti zo vyhovuje. Mozno, tak ako pises, obcas vyskusat aj strikt s lahsou vahou ako check ci ide sila naozaj hore.
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru