Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

krteček11 napsal:
Peter Ustinov napsal:
krteček11 napsal:
Peter Ustinov napsal:
...)

....m.

Nezalezi jenom na delce spanku, ale taky na jeho kvalitě
A kdybych od kazdeho, kdo rika, ze jidelnicek m." V pohodě" dostal stovku, tak dneska jezdim niminalne v BRZ a ne dvacet let starem swiftu
Pikud se me ptas: moc lidi dela moc cviku
Ja jsem zastance brutalniho minimalismu: tri cviky jaou akorat, dva staci,a i jeden muze prines vysledky (napriklad pokud to jde o silu a dynamiku, zaroven flexibilitu, tak delej trhy s velkou a to muze byt cely trening)

Takže podle tebe mi opravdu stačí dřepy, mrtvoly, benče, přítahy v předklonu a tlaky nad hlavu?

Klidne skrtni mrtvoly, ale.pridej shyby a dipy
Turakam

PříspěvekZaslal: čt leden 01, 2026 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Jenom poznamka: to fb sestavil Cizopasnik, amater steingman ktery pri 105 kilech tahal a drepoval 300
Clovek co zavodil a rozumi tomu

To áno, ALE, akokoľvek je to rozumný človek i tréner, počas celej svojej aktívnej kariéry i časov na ronnie bol na xyz látkach, teraz, keď je roky off, tak sa na 300 nikde ani nedíva...

Ono celkovo tie prvé roky ronnie, tu bolo xy borcov, ale doping bol akoby tabu, takže tie ich tréningy vyzerali ako z ríše snov, no realita bola inde a mnohým to vzalo viac, než dalo...

Sranda, Ustinove, že mi si držíne výkonnosť v pomere k tel. váhe približne stále, čím to asi bude?

A ty Krteček, nefňukaj a makaj, tréning je highlight dňa, nato sa tešíš, nechceš trhať železo, neteší ťa, že vôbec môžeš? Dri, dobre spi, kvalitne jedz, trénuj 3-4 týždenne, meň intenzitu, nie cviky a vybavené a hlavne si to užívaj a menej špekuluj!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt leden 01, 2026 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vykony byly jenom tqk mimochodem
Slo mi o ty roky zkušeností
Ze napsal program se kterým většina začátečníků prvni rok nabere svaly i silu (ale nemeli by do toho sahat)
krteček11

PříspěvekZaslal: čt leden 01, 2026 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Peter Ustinov napsal:
Jenom poznamka: to fb sestavil Cizopasnik, amater steingman ktery pri 105 kilech tahal a drepoval 300
Clovek co zavodil a rozumi tomu

To áno, ALE, akokoľvek je to rozumný človek i tréner, počas celej svojej aktívnej kariéry i časov na ronnie bol na xyz látkach, teraz, keď je roky off, tak sa na 300 nikde ani nedíva...

Ono celkovo tie prvé roky ronnie, tu bolo xy borcov, ale doping bol akoby tabu, takže tie ich tréningy vyzerali ako z ríše snov, no realita bola inde a mnohým to vzalo viac, než dalo...

Sranda, Ustinove, že mi si držíne výkonnosť v pomere k tel. váhe približne stále, čím to asi bude?

A ty Krteček, nefňukaj a makaj, tréning je highlight dňa, nato sa tešíš, nechceš trhať železo, neteší ťa, že vôbec môžeš? Dri, dobre spi, kvalitne jedz, trénuj 3-4 týždenne, meň intenzitu, nie cviky a vybavené a hlavne si to užívaj a menej špekuluj!

Určitě Turakam. Taky si myslím, že by bylo dobré to už zapíchnout a ukončit, tuhle vášnivou diskuzi :D Moc teorie taky škodí... Rad jsem dostal spousta, už jenom je aplikovat. Jinak po dalším dni už se cítím v pohodě, podle mě to fakt jenom chce se adaptovat a čas.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
krteček11

PříspěvekZaslal: čt leden 01, 2026 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink /// RPE 7

opakování x váha

dřepy

2x40
6x50
2x50

2x50
6x53
2x50

tlaky nad hlavu s vč

2x20
4x20
6x20

2x26
4x26
6x32

přítahy v předklonu s vč

2x20
4x26
2x32

2x32
4x32
2x32

-----------------------------------------
Poznámky:
Dneska směšně lehké. Stále ještě malé váhy, RPE 6.5-7. Zatím jsem rád a mám pocit, že už si tělo na frekvenci začíná pomalu zvykat. Únava v nohách už zdaleka není taková, co minule, spíš naprosto minimální, a o ostatních cvicích ani nemluvím... Dnes velká spokojenost.

Naposledy upravil krteček11 dne ne leden 04, 2026 4:00 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
krteček11

PříspěvekZaslal: so leden 03, 2026 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní večerní svačinka...
...tvaroh+protein+ovoce
Snažím se tohle jíst víceméně každý den, podle mě pro mě dobrá tečka dne...
krteček11

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink /// RPE 7

opakování x váha

dřepy

2x40
4x50
2x50

2x50
4x55
2x50

benč

2x32
6x40
2x40

2x40
6x45
2x40

mrtvé tahy

2x40
4x40
6x50

2x50
4x55
6x64

----------------------------------------
Poznámky:
Dneska se cvičilo v tvrdých podmínkách, mám teď v posilce zimu, cirka 8 stupňů, tak je to trochu nepříjemnější, ale dá se. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.
dřepy v pohodě, benč taky, mrtvé tahy jsem si nějak dneska moc neužíval a ani moc nešly. Pořád u nich docela dost cítím spodní záda, hlavně vzpřimovače, přestože ramena mám nad osou, výška je taky v poho a dráhu dělám správně... asi mám prostě slabší zadní řetězec, hlavně hamstringy a hýždě. Jinak dnešní trénink spoko.
Tímto jsme dokončili týden 2 a plnou parou jdeme do týdne 3. Čeká nás ubrání RPE z dosavadních 7 na zhruba 6, aby se vyrovnala adaptace, ale zároveň nás čeká navýšení objemu práce na 3 vlny místo 2. Jsem opět zvědav, jak na to tělo bude reagovat, těším se. Budu-li se cítit v pohodě, dám si ve volných dnech nějaké ty shyby a kliky nebo dipy.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak ubirat rpe???
Otom tam nic neni
krteček11

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych to udělat takhle: týden 1: rpe6, týden 2 rpe7, týden 3 rpe6, týden 4 rpe7, týden5 rpe7, týden 6 rpe 8, týden7 rpe6, týden 8 rpe9-10. myslíš, že je to tak špatně? já jsem myslel, že je to promyšlená práce s adaptací... týden 6 to napálit na rpe 8, pak v týdnu 7 ubrat rpe, aby tělo bylo připraveno na test v týdnu 8? a v ostatních týdnech to držet okolo 6 a 7, hlavně se držet zvyšujícího se objemu.

myslel jsem, že když jsi mi poslal tenhle trénink, souhlasíš s názorem, že pro mě a mé cíle je nejlepší trénovat většinu času se submaximální vahou a větším objemem a frekvencí.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poslední veta ano
Ale cely cyklus je se stejnou vahou
krteček11

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A můžu se zeptat proč by měla být stejná váha při celém cyklu? Není to takhle propracovanější? Lepší adaptace?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

krteček11 napsal:
A můžu se zeptat proč by měla být stejná váha při celém cyklu? Není to takhle propracovanější? Lepší adaptace?

Protože stoupa objem a rpe v jednotlivych trénincích
Takze nech to s cim si zacinal a dojed to do konce
Tecka
krteček11

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Promiň, ale tady ti musím oponovat (a takhle to trénovat jsem chtěl od začátku).
Lineární zvyšování RPE vychází z představy, že se každý týden zlepšuješ a zvládneš víc stresu, což ale v praxi nefunguje pořád. RPE neříká jen "jak jsi silný", ale hlavně kolik únavy tě to stojí. Když RPE jen zvyšuješ, únava se hromadí rychleji než adaptace a začne to kazit techniku i další tréninky.

Proto i špičkoví lifteři většinu roku jedou RPE kolem 7–8,5 a spíš ho vlní. Lineární růst RPE dává smysl krátce před závodem, ne dlouhodobě. Myslím, že když říkáš, že souhlasíš s tím, že bych měl cvičit se submaximálními váhami, je to protiřeč, protože vyšší RPE = vyšší váha. Znova opakuju, že se neženu za krátkodobými výsledky a nejvyššími čísly, ale za dlouhodobou udržitelností. Lineární růst dává to první, já ale chci to druhé.

Zeptej se na to člověka, který ti tento trénink dal. Se vší úctou, tohle info mám od člověka, který má mnohem větší total než ty... A nemyslím vůbec nic špatně, já ti nešahám ani na paty, ale snažím se si shánět informace z vícero zdrojů.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja končím
Očividně mas větší znalosti
Jdu se zahrabat
Sbohem
krteček11

PříspěvekZaslal: ne leden 04, 2026 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Promiň jestli jsem tě urazil, nechtěl jsem, jak jsem už říkal, ale já pak nevím mezi těmi názory, komu mám věřit. Nikdo netvrdí, že mám větší znalosti než ty, to určitě ne. Ale zkus se nad tím zamyslet. Něco si o tom zjsitit. Tápat. Člověk se celý život učí. Že rezignuješ, když někdo nesouhlasí s tvým názorem, je hodně nedospělé a od tebe bych čekal aspoň protiargument... OPĚT, NIC NEMYSLÍM ŠPATNĚ, SRANDA JASNÝ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: