chci teď na nějakou dobu zkusit trénink bez hudby a celkově jí neposlouchar ani přes den - přijde mi že mi to bere v mnoha věcech vc. tréninku pozornost a i když to někdy motivuje, chtěl bych se umět lépe mtoivovat sám
Určitě souhlasím. Hudba je fajn, ale při odpočinku.
Na sebeobraně vyučuji, že pokud je člověk během tohoto výcviku motivován hudbou, může to mít zcela opačný efekt, když pak venku uslyší troubení aut, křik apod.
Stejný způsob předávám např. klukům, kteří dělají MMA, box atd. – že během zápasu jim najednou chybí hudba a jejich psychika, která je zvyklá na tuto oporu, zažívá malý šok.
18,7 km • 1:06h • ⌀17,0 km/h (max 40) • ▲288 m • ♥118/139 • 490 kcal
13.2.2026: Upper
14.2.2026: Plyometrie
Bounding 2x15m /90s rest
Hill sprints 2x15m /90s rest
SL Broad Jump w/ 2 leg land 2x3 /60s per leg rest
Sprint w/ direction change 2x15m /90s rest
15.02.2026: Strength
17.02.2026: Strength
18.02.2026: Hill run
780m / 44m převýšení / 05:16 - tempa 06:43 avg / 03:53 best / hodně sněhu - doprostřed holení, prům. tep 172, max. tep 183
160m / 20m převýšení / vypl jsem si hodinky ale už jsem byl fakt vyfluslý, myslím že jednou jsem se zastavil
běh nazpátek -> kousek z kopce, pak pole od cesty k přejezdu, pak od přejezdu k popelnicím
19.02.2026: Strength
20.02.2026: Swimming
1 hour - swimming (without no goal)
21.02.2026: Strength
21.02.2026: Swimming
1 hour - toboganes, swimming, some competitions, not recorded on Zepp
AM: Flat sprints (muddy field) 3*20 steps (3:00 rest) / Throwing stones - different weights, throws
PM: Free jumping - approach vertical jump (na zeď kůlny), few (<5) box jumps, approach lateral jump over hurdle (do 2*5kg + matrace (změřit))
PM (ext.): Jump roping - 10 minutes
25.02.2026: Strength
26.02.2026: Swimming
1 hour - swimming, breaststrokes, 32*25m, 47m
27.02.2026: Swimming
90 minutes - playing in the pool - Rumburk's pool
27.02.2026: Strength
28.02.2026: Swimming
90 minutes - playing in the pool - Rumburk's pool
27.02.2026: Plyometric
Approach single leg jump over hurdles (switching between legs) -> progression:
1. Few step approach single leg jump over hurdle 80cm
2. Few step approach single leg jum pover hurdle 80cm to the other leg jump over next 80cm hurdle
3. Adding height difficulty (prob. to 85-90cm both hurdles)
Dropping on one leg
03.03.2026: Strength
02.03.2026: Hill run
780m / 42m převýšení / pole - sucho ale trochu měkké / 3:15 PR... podrobnosti v Zepp
06.03.2026: Strength
07.03.2026: Hill run
Today I tried to run not normal way but little bit longer and somewhere else. 3-4 km's, last kilometr or so on a "pole"..., not everything is in Zepp
07.03.2026-10.3.2026 Strength training / plyometric UPPER LOWER
10.3.2026: Upper
Start 17:10 - End 19:10
Úzký benč s pauzou + Striktní biceps. zdvih o zeď
4x122.5 + 4x53
4x122.5 + 4x53
4x122.5 + 4x53
Předtím jsem ještě zkoušel 63 (po první sérii na benč a nedal). Bicepsy striktně o zeď chci ted trochu začít jet.
Dipy
6x54 pr
Neutrální shyby (na dotek ramen)
3+1x38
3x38
3x38
Seated OHP
2x70 / 2x80
2x92.5
1x97.5
Nějak si to připomenout pod únavou:D
Seal rows (6.5cm board) + Triceps 1-arm
3x70/90 dynamika
3+1x105 + 6x21.7 tezke
3+1x105 + 7x18 s pauzou v protažení poho
3+1x105
Kladiva (striktně, a oporou zad v sedě) 3x28
Biceps nadhmat (v sedě, striktně, pomala negativka) 2x47.5 - extenzory už zcela vyjeté
Side lying raises 7x16 posl. op. cheat
Crush-grip machine 1-arm 6,5x47.5
Db wrist curl - 3x35.5
Pronation lever - 8x5x3 (jedna série)
Supination lever - 8x7x3 (jedna série)
Biceps nadhmat (popruh na zápěstí) - 7x20kg podrženo v tenzi, zajímavé, zkusil jsem to, izolovane to odcvici brachioradialis bez extenzoru
Naposledy upravil MilanT dne so březen 14, 2026 7:20 am, celkově upraveno 2 krát
Můj první "pulmaraton":
Běh 22.41 KM 2h 40 minut 350m převýšení, pole, kousky asfaltu, les, dech pouze nosem (zavřená pusa), bez vody
Prům. tempo 07'09
Prům. sklonem upravené tempo 07'03
Nejlepší tempo: 3.16 / KM
Prům. srd tep. 168 / max. 186 / Min. srdeční tep 131
Hodinky mi dnes podle HRV a klidového srdečního tepu, který je teď vyšší než při dřepech s 200kg, píšou že jsem cca mrtvý. Nemám vůbec svalovku, mám solidní kloubovku . Naopak jsem svalovku měl včera, protože jsem předevčírem jel dřepy, tahy, sprinterský trénink a zákopy.
Ale přijde mi divné, že mi hodinky naměřili takový tep, protože tím, jsem vše udýchal nosem, nemusel otvírat pusu a nebylo to rychlostně na maximum. A podle lidí se zdá být dýchání nosem jako pomocník pro to držet se ve správné zóně - původně jsem chtěl prostě 30 minut někam běžet v zóne 2-3 (právě v rámci toho dýchání nosem), ale pak se to prodlužovalo - tak to dám ještě k támhle tomu, k támhle tomu, až jsem byl někdy na 10 kilometrech a říkal, že 21 prostě musím dát, protože už domu by to nejkratší cestou bylo alespoň 6.
Naposledy upravil MilanT dne so březen 14, 2026 7:25 am, celkově upraveno 1 krát
Kámo, ty si úplne iný vesmír. Kombinovať polmaratóny s tvojimi silovými tréningami je proste psychiatria a neviem, ako to robíš Si si istý, že si sa nenarodil niekde okolo Černobylu?
Ale tak užívaj, keď to funguje!
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Pekne! Polmaratón je vzdialenosť, ktorú mladý organizmus môže zvládnuť relatívne v pohode, tak držím palce. Ale vidieť, že tepovka zodpovedá bežeckej netrénovanosti. Srdce totiž na každú vzdialenosť nad to, čo už pozná, reaguje stresom, ktorý sa prejaví zvýšeným tepom. Daj teraz pár dní pauzu, nech to zregeneruješ.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
ja som najviac dal 18km a doteraz si pamatam jak ma boleli bradavky z tricka... vtedy som si povedal ze 5km musi stacit :D
Jsem běžel po 10km bez trika... ale mám ještě furt poměrně dost odřená křídla asi jak máchám rukama
cohen999 napsal:
Pekne! Polmaratón je vzdialenosť, ktorú mladý organizmus môže zvládnuť relatívne v pohode, tak držím palce. Ale vidieť, že tepovka zodpovedá bežeckej netrénovanosti. Srdce totiž na každú vzdialenosť nad to, čo už pozná, reaguje stresom, ktorý sa prejaví zvýšeným tepom. Daj teraz pár dní pauzu, nech to zregeneruješ.
Dneska už HRV naskočilo na 71, klidový tep na 50 tak v poho, jen mi přijde, že ty hodinky měří blbě aktivitu - přes den to asi odpovídá (když bych se měl cítit na hovno, tak mi to napíšou), ale u tohoto běhu mi ten tep přišel až moc velký a když se zas jedu projet na kole a dřu třeba nějaké tempo co se dá vydržet sotva 5 minut, tak mi to píše tep 110 :D
...
Pokud se vše podaří, tak dnes bych chtěl dát vršek - ideálně, v tom nejhezčím paralelním vesmíru, úzké benče 3x4x125 kilo s pauzou, ale uvidíme, jak s tou silou ten běh zamává.
Aktuálně jedu trénink UL 2+1, s plyometrií vnořenou k síle, ve volný den (nebo brzo ráno, či co nejdéle po tréninku) kardio a to je převážně běh 30 minut či plavání 90 minut - jel jsem předtím FB OBDEN, ale teď jedu toto a jediný důvod je, že mi benč začal reagovat, prostě beru když to je :D
no, heh, na síle to asi něco udělalo, ale není divu, nohy dost bolí, některé svaly na vršku jsou taky unavené
Striktní bicepsový zdvih s EZ u zdi
3x54
3x54
3x54
Dipy
do 3x55 - lehké, ale nechtěl jsem už to dál ničit, když to tam dnes nebylo :D
Neutral-grip pullups
2+1x38
Seatedpress
1x90
0x100
6x85
Wide-grip pulldown
9x85.5
Death by pullover
3 minuty / 24kg
DEATH BY PULLOVER - pullover jednou rukou, s těžkou váhou a střídat každé opakování ruce dokud váha nezůstane ležet... jen jsem netušil že to budou tři minuty :D křidla zažili taky pulmaraton :D
Seated DB hammer curl (both arms)
3x28
2x28
Triceps 1-arm (paused, strict)
8x19
7x19
Seal rows (6.5cm board)
5x105 pr
3x105
6x90 + 5x70 (9cm board, first set straps, no touch, nohy podél těla)
Tlaky v sedě s VČ 6,5,5x87.5 (5m pauza)
Stahování kladky širokým nadhmatem 7,6,5x87.5 (4m pauza)
Triceps jednou rukou (pauzovaně) 6,5x19.5 (90s pauza)
RDL (bez pásku, první op. SLDL) 4x190; 6-7x180; 6x140 dvojitým nadhmatem
Rozpažování jednou rukou v leže 10x21.5
Seal rows (11.5cm board, strapped) 5,5,7x80
Kladivové zdvihy s JČ v sedě s oporou zad 4x28
Chtěl bych nyní na jednotlivých cvicích využívat stejné zátěže na všechny série a čekat, než udělám požadovaný počet opakování a poté bych zvýšil. A když bych měl špatný den, prostě by těch opakování bylo méně a v případě nižšího rep range (<4) bych přidal 1-2 série navíc, příp. nic, kdybych byl unavený.
Tlaky v sedě s VČ bez dynamického startu u prv. op. a kontrolovaněji. Mrtvé tahy jsou aktuálně v tristním stavu ale nyní se to zase rozjede - tedy doufám . Rozpažování jednou rukou s oporou o stojan je pecka cvik - žádný setup, zasáhne to celé prsa a myslím si, že jim to dá takto víc, než jet benč již s unavenými rameny. Stačí mi tu jedna série - více zatím přidávat nebudu.
Na Seal rows si kolem lavice dávám přes záda řetěz, čímž absolutně vyřadím jakýkoliv možnost cheatingu - nohy zapřené, hrudník se nemůže pohnout nahoru - je to samozřejmě mnohem těžší - z 4x105 na 6x80 ale ve výsledku to vypoví o síle mezilopatkových svalů více, což je i důvod proč se seal rows jezdí - zasáhnout dobře mezilopatkové svaly zatímco u přítahů s volnou vahou a souhybem je křivka trochu příjemnější a dá to víc trapezům.
Dneska už HRV naskočilo na 71, klidový tep na 50 tak v poho, jen mi přijde, že ty hodinky měří blbě aktivitu - přes den to asi odpovídá (když bych se měl cítit na hovno, tak mi to napíšou), ale u tohoto běhu mi ten tep přišel až moc velký a když se zas jedu projet na kole a dřu třeba nějaké tempo co se dá vydržet sotva 5 minut, tak mi to píše tep 110 :D
Tempo na bicykli je úplne iné zvieratko ako bežecký polmaratón. Pri biku by som povedal, že by ti mal ísť tep ku 140bpm pri veľkej snahe, 110bpm je skôr tep, ktorý by si mal mať pri tempe, ktoré vieš ísť celý deň. Ale pri behu je to posunuté o 2 levely vyššie, pomalé ľahké výklusy sa bežia do 70% maxima TF, intervaly čím bližšie ku 100% maxima a preteky niekde okolo 85-90% maxima. Napríklad minulý rok pri maximálke 185bpm som bežal polmaratón pri priemernom tepe 165bpm, čo je 89,2% maxima. Ty v tvojom veku máš maximálku určite cez 200bpm, takže si šiel na nejakých 84% maxima. Bolo to ovplyvnené terénom a najmä netrénovanosťou. Keby si predtým netrénoval len šprinty, ale aspoň 3 mesiace aj dlhšie pomalé behy na nízkych tepoch, telo by sa adaptovalo a pri rovnakom tempe polmaratónu by už bola tepovka inde. A námaha samozrejme nižšia. Ale je to samozrejme o prioritách, časovom fonde a schopnosti zregenerovať tréningy.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Netrénovaný jsem ale přišlo mi zvláštní, že jsem takový tep údýchal nosem, podle nějakých článku je nos omezovač pro aerobní zónu, ale nevím jestli je to blbost.
Netrénovaný jsem ale přišlo mi zvláštní, že jsem takový tep údýchal nosem, podle nějakých článku je nos omezovač pro aerobní zónu, ale nevím jestli je to blbost.
Je to veľmi individuálne. Testoval som dýchanie nosom versus dýchanie ústami a reálne som bol schopný udýchať nosom veeeľmi pomalé tempo. Ale bolo to aj tak veľmi nepríjemné, proste mi to nevyhovovalo a nemal som žiadnu motiváciu to cielene trénovať. Pochopil som však, prečo si atléti dávajú tie smiešne rozťahovače nozdier, možno by pomohli.
185/82
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru