|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krteček11

|
Zaslal: ne únor 15, 2026 7:13 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Mrtvý tah / 5x4 / 84 kg / 70% intenzita
Farmářský chod / 2x trasa / 25 kg / 70% intenzita
Zercher hold / 2x 60 sekund / 60 kg / 60% intenzita
Hyperextenze / 2x3 / tělesná hmotnost / 100% intenzita
----------------------------------------------------------
Poznámky:
Mrtvoly v pohodě. Farmáře i zerchery taky v poho. Hyperextenzi mám kvůli mému celkem slabému zadnímu řetězci, kromě toho se potřebuju naučit více zapojoval zadní stehna a zadek u mrtvého tahu, koneckonců i u dřepu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
krteček11

|
Zaslal: st únor 18, 2026 9:22 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Dřep / 5x5 / 60 kg / intenzita 70%
Bench press / 4x6 / 45 kg / intenzita 65%
Rumunský tah / 3x8 / 40 kg / intenzita 60%
Dead bug / 4x2 na každou stranu
----------------------------------------------------
Poznámky:
Na zercher holdy již bohužel nebyl čas, dneska mě to hnalo. Ale jinak všechno v poho.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po únor 23, 2026 1:51 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink (psaný se zpožděním)
Mrtvý tah / 5x3 / 92 kg / intenzita 75%
Pauzovaný dřep / 3x3 / 50 kg / intenzita měla být 65%, ale byla tak 40%, vysvětlení níže
Bench press / 3x8 / 45 kg / intenzita 60%
Těžké prkno se závažím na zádech / 3x45 sekund / intenzita velká
+ mobilita
-----------------------------
Poznámky:
Mrtvé tahy super, je tam progres, a to výrazný. Hádám, že je to programem, ale hlavně i posilováním středu těla, který jsem pořádně začal cvičit teprve nedávno. Kromě toho jsem se teď hodně soustředil na větší zapojení kyčlí a využití jejich pohybu ku prospěchu liftu. Těch 92 kg bylo velice lehkých, intenzita ani nebyla splněna řekl bych.
Dřepy jsem dneska dal velmi lehké a dám jim "voraz" i nejspíše dalších 7-14 dní. Po PRO MĚ velmi náročném objemovém a vysokofrekvečním tréninku, na který jsem nebyl takřka celý můj sportovní život zvyklý, se ozvaly šlachy kolen a hlásí, že jsou už trochu unavené. Nic vážného ani zranění, ale prostě jim chci dát voraz, aspoň týden, šlachy se regenerují dlouho, a poslední zhruba 2 měsíce dostaly opravdu nálož. Jsem vlastně rád, že to takhle je, protože zatím moje tělo odpovídá na větší objem a frekvenci skoro učebnicovým příkladem.
Bench press super. Cítím se hrozně stabilní v pozici, ponechat pevné a zcvaknuté lopatky během celého liftu už mi nedělá problém, konečně už se můžu o záda pořádně "opřít" a mít tu jistotu jejich podpory.
Naposledy upravil krteček11 dne po únor 23, 2026 2:01 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po únor 23, 2026 1:57 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem, mého dědu (je o něm video na první stránce tohoto logu) jsem se snažil přihlásit na mistrovství evropy v trojboji masters. Pravděpodobně by tam totiž ještě urval nějakou medaili a nejspíš naposledy v životě by si ještě zazávodil.
Když jsem si ale od předsedy jeho klubu zjistil veškeré podmínky pro účast (včetně peněz, certifikátu, dopravy, náčiní atd.), sám děda uznal, že do toho nejde. Škoda... Člověku to je líto, když by to byly asi jeho poslední závody...
Nicméně budu se ještě pokoušet ho aspoň přemluvit na nějakou republiku. Tak držte palce.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: st únor 25, 2026 6:30 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Dřep / 5x5 / 60 kg / intenzita 70% (ale byla menší, nečekaný progres)
Bench press / 4x6 / 50 kg / intenzita 65%
Rumunský tah / 3x8 / 45 kg / intenzita 60%
Mrtvý brouk / 4x3 na každou stranu / vlastní váha / intenzita 70%
-----------------------------------
Dneska spokojenost. Dřepy ještě pořád nehrotím kvůli těm šlachám, nicméně i přesto byl znatelný progres.
Benč super, jak jsem psal už minule.
Rumuny nesnáším, nemám ten cvik rád, ale je brutálně účinný.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: st březen 04, 2026 6:01 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Dřep / 5x5 / 65 kg / intenzita 70%
Bench press / 4x6 / 55 kg / intenzita 65%
Rumunský tah / 3x8 / 50 kg / intenzita 65%
Mrtvý brouk / 4x10 / vlastní váha / intenzita 70%
----------------------------------
Poznámky:
Tak po klasické "chlapské rýmě", kterou jsem zároveň zbaběle využil jako týdenní "deload", se opět vracím na scénu. Dneska trénink super, jak by taky ne po odpočinku. U rumunů se ještě pořád aklimatizuju, dělám je asi popáté v životě a je potřeba si na ten pohybový vzorec společně s váhou postupně zvykat. Těch 50 kg je směšně lehkých, ale raději přidávám postupně. Jiank všechno v poho.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: so březen 07, 2026 11:30 am Předmět: |
|
|
Zkouška maximálek po cyklu
DŘEP - 110 KG
MRTVÝ TAH - 150 KG
BENCH PRESS - 80 KG
VŠE STRIKTNĚ, S TECHNIKOU, STABILITOU, JISTOTOU, BEZ BOLESTI. PŘEDCHOZÍ CYKLUS SPLNIL SVŮJ CÍL JEŠTĚ VÍCE, NEŽ MĚL.
U DŘEPU MÁM CO DOHÁNĚT, TEN DEFICIT JAK JSEM HO PRVNÍ ROK CVIČENÍ VŮBEC NECVIČIL TAM JEP POMĚROVĚ ZNÁT.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so březen 07, 2026 5:28 pm Předmět: |
|
|
Videá máš? Solídne výkony každopádne. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po březen 09, 2026 12:16 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Mrtvý tah / 5x3 / 92 kg / intenzita 75% (váha podceněna, dnes byla menší)
Pauzovaný dřep / 3x3 / 60 kg / intenzita 65%
Bench press na šikmé / 3x8 / 40 kg / intenzita 80%
Těžké prkno se závažím na zádech / 4x45 s / 10 kg + vlastní váha
-------------------------------------
Poznámky:
Všechno super. U dřepu celkem velký progres, to posilování středu těla a pauzované dřepy podle mě dělá hodně.
Mrtvoly v pohodě, ještě rezerva, intenzita nejspíš nebyla 75%, ale musím zvyšovat váhu postupně, protože u velkých vah s více opakováními zatím ještě neudržím úplně stoprocentní techniku.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po březen 09, 2026 12:19 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink (ze včerejška, tj. 8.3.) - doplňkový den
Farmářský chod / 30 kg jednoručky / 6x45 s
Zercher hold / 60 kg / 4x40 s
------------------------------------------
Poznámky:
Farmářská chody zatím cvičím primárně pro to, abych se naučil dýchat a mít kontrolu nad tělem pod zátěží a psychickým nekomfortem, proto váhy žádný zázrak. Dále u mě osobně farmářské chody hrozně fungují na úchop, zvláště na mrtvý tah.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: pá březen 20, 2026 9:04 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Bench press / 6x4 / 65 kg / 75 % intenzita
Přední dřep / 4x5 / 50 kg / 60 % intenzita
Tlak nad hlavu / 4x5 / 30 kg / 70 % intenzita
Držení kladky šikmo / 3x4 na každou stranu
-------------------------------
Poznámky:
Tož konečně jsem si zacvičil po celkem (hlavně časově) náročné rekonstrukci mé posilovny. Mám krásný nový extrémně stabilní a odolný stojan od ATLETICA, německého titána na výrobu kvalitních stojanů a posilovacího vybavení obecně.
Bench v pohodě, ačkoliv po tom týdnu a půl necvičení je tam hned znát ten nezvyk pohybového vzoru; hned se to částečně vytratí a člověk jede tu dráhu míň "na jistotu".
Přední dřepy jedu zatím opatrně, nechci si zmasakrovat kolena a hlavně si zvykám.
Tlaky mi dneska udělaly radost, mojí největší slabinu se mi podařilo navýšit na stabilních 30 kg po 4 opakováních.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po březen 23, 2026 8:18 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Mrtvý tah / 5x3 / 95 kg / intenzita 75%
Pauzovaný dřep / 3x3 / 65 kg / intenzita 65%
Bench na nakloněné lavici / 3x8 / 30 kg / intenzita 60%
Těžké prkno / 4x40 s
-----------------------------------------
Poznámky:
Vše v pohodě. Bench na nakloněné začínám, zvykat si je peklo, je to zatím hodně slabota.
Dřep jsem dneska vyloženě cítil a šel perfektně, možná se konečně ukotvila stabilní technika a určitě tam je i progres.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: st březen 25, 2026 5:58 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink
Dřep / 5x5 / 70 kg / intenzita 75%
Bench press / 4x6 / 55 kg / intenzita 65%
Rumunský tah / 3x8 / 55 kg / intenzita 65%
Mrtvý brouk / 4x5 na každou stranu / vlastní váha
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|