|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Bušíte krk? |
| Ano |
|
12% |
[ 22 ] |
| Ne |
|
79% |
[ 137 ] |
| Občas |
|
8% |
[ 14 ] |
|
| Celkem hlasů : 173 |
|
| Autor |
Zpráva |
smetak

|
Zaslal: st květen 21, 2008 3:38 pm Předmět: |
|
|
yo posiluju; hlavne mostuju _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
hytuk
|
Zaslal: st květen 21, 2008 3:53 pm Předmět: |
|
|
| Bazzy napsal: | | pokud neni clovek fighter tak specialni cviceni krku je zbytecny... tezká mrtvola udela na krku svoje |
A pokud neni hokejista, ragbysta, hráč am.fotbalu, breakdancer, kaskadér, motorkář... :) Posilování krku má využití všude, kde může předejít zranění (nebo i smrti) vlivem náhlýho nárazu, pádu...ze svý zkušenosti můžu říct, že se ale hodí skutečně každýmu. Kdybych neměl léta cvičenej krk, tak bych tu od loňskýho března dost pravděpodobně nebyl
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st květen 21, 2008 3:56 pm Předmět: |
|
|
Já si neumim představit pod pojmem cvičim krk co konkrétně?Teda jaký svaly?:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:00 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Já si neumim představit pod pojmem cvičim krk co konkrétně?Teda jaký svaly?:) |
Čím kýváš hlavou?
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:06 pm Předmět: |
|
|
hytuk:Těch je spousta:)
MalajskyTygr:A víš že já jo?A ty určitě taky..... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:10 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | A posilujete taky holenni sval? A nezapominate na mimicke svaly Delejte deadlift a budete mit krome jineho i krk jako krava. |
Tygře, na to jak málo toho o některejch věcech víš, se do tý hlavy paličkou tlučeš nějak příliš často. Myslíš, že je zbytečný pro horolezce trénovat prsty? Já tady napíšu, že mi muj posílenej (a to kromě MT hlavně speciálními cviky) krk zachránil život, stejně tak řadě dalších lidí-zejména fighterům-a ty tady plácáš něco o deadliftech. Když o některý věci něco nevim, tak se snažim si info zjistit a nebo nesmyslně neradim/nekritizuju.
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:17 pm Předmět: |
|
|
| hytuk napsal: | | MalajskyTygr napsal: | A posilujete taky holenni sval? A nezapominate na mimicke svaly Delejte deadlift a budete mit krome jineho i krk jako krava. |
Tygře, na to jak málo toho o některejch věcech víš, se do tý hlavy paličkou tlučeš nějak příliš často. Myslíš, že je zbytečný pro horolezce trénovat prsty? Já tady napíšu, že mi muj posílenej (a to kromě MT hlavně speciálními cviky) krk zachránil život, stejně tak řadě dalších lidí-zejména fighterům-a ty tady plácáš něco o deadliftech. Když o některý věci něco nevim, tak se snažim si info zjistit a nebo nesmyslně neradim/nekritizuju. |
a) o cem konkretne vim malo? b) jakym zpusobem ti zvetsena hmota krku nebo jeho sila zachranila zivot? c) spousta lidi tady zarazuje milion izolovanych cviku misto aby cvicili ty zakladni. Ale ty jsou holt moc namahave...
|
|
| nahoru |
|
 |
hytuk
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:33 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | hytuk napsal: | | MalajskyTygr napsal: | A posilujete taky holenni sval? A nezapominate na mimicke svaly Delejte deadlift a budete mit krome jineho i krk jako krava. |
Tygře, na to jak málo toho o některejch věcech víš, se do tý hlavy paličkou tlučeš nějak příliš často. Myslíš, že je zbytečný pro horolezce trénovat prsty? Já tady napíšu, že mi muj posílenej (a to kromě MT hlavně speciálními cviky) krk zachránil život, stejně tak řadě dalších lidí-zejména fighterům-a ty tady plácáš něco o deadliftech. Když o některý věci něco nevim, tak se snažim si info zjistit a nebo nesmyslně neradim/nekritizuju. |
a) o cem konkretne vim malo? b) jakym zpusobem ti zvetsena hmota krku nebo jeho sila zachranila zivot? c) spousta lidi tady zarazuje milion izolovanych cviku misto aby cvicili ty zakladni. Ale ty jsou holt moc namahave... |
Já nejsem příznivec izolovaných cviků a jedu je jen tam, kde cítim silovou disbalanci, popř. potřebuju pomoct s konkrétním pohybem. Výjimkou je předloktí a krk. Nebavím se o žádný zvětšený hmotě krku, ale o pevnosti svalovýho korzetu kolem krční páteře...viděls někdy trénink Tysona nebo Holyfielda? Boxeři (a mnoho dalších) trénují krk stejně často jako cokoliv jinýho, protože silný krční svalstvo je vynikající prevence proti knockoutu. Kdybys ty se svým krkem naposilovaným z MT přišel za Tysonem do ringu a on ti jednu napálil, podobně jako tolika boxerům, který knockoutoval, mohl by ti dost snadno zlomit vaz a to prostě proto, že v rámci mantinelů boxu máš krk křehkej jak špejli. Neznam tě, ale jsem o tom téměř přesvědčenej. Mě zachránilo život to, že jsem si díky opravdu silným svalům krku nezlomil vaz o židli, na kterou jsem plnou vahou celýho těla padnul hlavou. Ta se podle svědků zalomila dozadu a všichni mysleli, že jsem mrtvej...ortoped, stejně jako thajskej masér, stejně jako kdokoliv jinej, kdo následně přišel do styku s distorzí mojí krční páteče mi potvrdil, že můžu děkovat bohu a svýmu specializovanýmu tréninku. Je plno oblastí, v nichž má posilování krku svoje místo a jeho síla je extrémně důležitá. To, že jsi do nich dosud nenahlídnul, na tom nic nemění.
Co se týče věcí, o kterých víš málo, nemusim chodit zas tak daleko do minulosti...tvůj výrok, že dragon flag je cvik užitečnej tak leda pro gymnasty mě skutečně pobavil. Nic ve zlym pane, se spoustou tvých myšlenek a výroků souhlasim, jen mam pocit, že sem tam trochu víc vnímavosti neuškodí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:34 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | hytuk napsal: | | MalajskyTygr napsal: | A posilujete taky holenni sval? A nezapominate na mimicke svaly Delejte deadlift a budete mit krome jineho i krk jako krava. |
a) o cem konkretne vim malo? b) jakym zpusobem ti zvetsena hmota krku nebo jeho sila zachranila zivot? c) spousta lidi tady zarazuje milion izolovanych cviku misto aby cvicili ty zakladni. Ale ty jsou holt moc namahave... |
Třeba ti, co dělají bojový sporty posilovat krk musí, aby ustáli rány. Závodníci v autech taky musí posilovat krk, atd. Tohle vím a nedělám bojový sporty ani nezávodím
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:55 pm Předmět: |
|
|
hytuk: gratuluju, ze jsi to prezil. Vsechno co jsi napsal je na delsi debatu OT. Ja jsem po letech zkouseni prisel na to, ze v posilovani krome dopingu zadne zazraky neexistuji. Teorie by se vesla na jednu stranku a zbytek je jen tvrda prace. Bavi me a zaroven trochu rozciluji tady ty diskuse typu jestli je mozne zhubnout bez sach. vln, jestli je lepsi 50,100,150 nez 0,100,200, nebo jestli je na stehna lepsi cvicit predkopavani, nebo snad vypady. Proste vsude opakuju zaklad, zaklad, zaklad, nekdy i tam kde se to treba az tak nehodi
|
|
| nahoru |
|
 |
Kadd

|
Zaslal: st květen 21, 2008 8:01 pm Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | hytuk: gratuluju, ze jsi to prezil. Vsechno co jsi napsal je na delsi debatu OT. Ja jsem po letech zkouseni prisel na to, ze v posilovani krome dopingu zadne zazraky neexistuji. Teorie by se vesla na jednu stranku a zbytek je jen tvrda prace. Bavi me a zaroven trochu rozciluji tady ty diskuse typu jestli je mozne zhubnout bez sach. vln, jestli je lepsi 50,100,150 nez 0,100,200, nebo jestli je na stehna lepsi cvicit predkopavani, nebo snad vypady. Proste vsude opakuju zaklad, zaklad, zaklad, nekdy i tam kde se to treba az tak nehodi |
a nebo by se dalo říct, že prostě ty máš pravdu a tak to prostě tak musí bejt.
_________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: st květen 21, 2008 8:55 pm Předmět: |
|
|
kadd: Co se me tyce, tak pravdu mam a tak to proste je. Vsechno mam vyskouseno a overeno a tim zkousenim ruznych nesmyslu jsem ztratil taky spoustu casu. Co se tyce ostatnich, at si trenuji jak chteji, treba upazovani v predklonu nebo triceps kicbacks a 30 serii na partii. Mozna na to casem taky prijdou.
Kdyz nekdo potrebuje specialne silny krk, nebo je to jeho do oci bijici slabina tak at ho klidne trenuje izolovane. Ale pro normalniho cvicence je to ztrata casu. Jasne?
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: st květen 21, 2008 9:07 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Kdyz nekdo potrebuje specialne silny krk, nebo je to jeho do oci bijici slabina tak at ho klidne trenuje izolovane. Ale pro normalniho cvicence je to ztrata casu. Jasne? |
Ale to tu bolo jasne kazdemu uz pred tebou
Tu nikto nespochybnoval zakladne cviky ani nehovoril o zbytocnej izolacii, hytuk tu pisal o vyzname posilovania krku pre jednotlive sporty, proste trebars pre sankarov/bobije to uplna nevyhnutnost, pre zapasnikov taktiez, nikto tu predsa nepisal, cvicte krk, aj ked vam to specificky netreba _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacharo

|
Zaslal: st květen 21, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
Ja bych se svym zpusobem priklonil na stranu Tygra co se tyce mrtveho tahu. MT jsem zacal jezdit az pred par mesici, protoze jako decko jsem mel chronicke problemy se zady a nechtel jsem pokouset osud. I kdyz si nedavam na MT buhvijake vahy, dokazu serie odjet v rozmezi 80-100kg/5-10opakovani a muzu potvrdit, ze muj krk dospel k velkemu posileni a dovolim si tvrdit, ze izolovany cvik primo na krcni svalstvo by takovy efekt nemel. Mozna je to individualni (co v tomhle sportu taky neni ze?), ale rozhodne bych MT jako podpurny cvik na posilneni krcnich svalu dal na prvni misto.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|