To mi připomíná zažitek z posilovny před několika lety. Jsem tam tenkrát byl s kamarádem, který váží asi 50 kg i s postelí. Nějakej ohromnej borec tam jel shyby, řval u toho a pot z něj stříkal metr daleko. Dal jich asi pár, pak tam přišel ten muj kamarád, během chvíle jich dal asi 15 a neuronil ani kapku potu
jinak jak je to s šířkou úchopu při shybech? Má nějakou významnější roli, a nebo je nejlepší mít takový úchop, jaký mi prostě vyhovuje?
To ano, ale známe to asi všichni, že potom, co přibereme, ty shyby jaksi ztěžknou. A jakmile něco shodíme, lítá to nahoru samo. Přibereme třeba na nohách, které shybování nepomůžou.
Ano s tím souhlas.100kilovej borec co má slabší vrch a nadupaný nohy asi nebude mít dobrý shyby jako ten 70kilovej borec,kterej ikdyby měl podobné dispozice (slabší vrch než nohy).Protože svaly na nohách jsou dost podstatná zátěž, tuším že až 45-50% z celkové hmotnosti všech svalů, tím neříkám že těžší lidi nemají dobrý shyby. A stejně jak tu kdosi říkal shyby by měl udělat každý cvičící jedinec-vypovídá to o jeho trénovanosti.Třeba pro mě by byla ostuda kdybych neudělal 15shybů.)
_________________ Za krize musel člověk podvádět......anebo pracovat.Abe Simpson
To ano, ale známe to asi všichni, že potom, co přibereme, ty shyby jaksi ztěžknou. A jakmile něco shodíme, lítá to nahoru samo. Přibereme třeba na nohách, které shybování nepomůžou.
Ano s tím souhlas.100kilovej borec co má slabší vrch a nadupaný nohy asi nebude mít dobrý shyby jako ten 70kilovej borec,kterej ikdyby měl podobné dispozice (slabší vrch než nohy).Protože svaly na nohách jsou dost podstatná zátěž, tuším že až 45-50% z celkové hmotnosti všech svalů, tím neříkám že těžší lidi nemají dobrý shyby. A stejně jak tu kdosi říkal shyby by měl udělat každý cvičící jedinec-vypovídá to o jeho trénovanosti.Třeba pro mě by byla ostuda kdybych neudělal 15shybů.)
Velikost svalů u vytrvalostního výkonu je spíše na překážku, pročpak asi maratonci jsou hubenější než sprinteři. Kurňa nebo jsem to přehodil Tak teď nevím....
Velikost svalů u vytrvalostního výkonu je spíše na překážku, pročpak asi maratonci jsou hubenější než sprinteři. Kurňa nebo jsem to přehodil Tak teď nevím....
však něco takovýho říkám.Ale shyby na maximalní počet opakování bude silová vytrvalost, takže nějaký svaly budou potřeba a proto není vhodný přirovnání s maratoncama.maratonci jsou extrém ty si nemůžou dovolit žádný svaly navíc.
_________________ Za krize musel člověk podvádět......anebo pracovat.Abe Simpson
Shyby nejsou o váze. Jde o to chtít a makat, dělat shyby - SHUT UP AND PULL UP - Když jsem nastoupil do posilovny jako 60kg kostra neudělal jsem ani jeden, o několik let později jsem je při 98kg dělal s 15kg na opasku. Sice jen 3x5, ale i to pro mě byl výkon o kterým se mi kdysi ani nezdálo.
_________________ Šťasten ve svém šílenství hlupák objal Ďábla.
Shyby nejsou o váze. Jde o to chtít a makat, dělat shyby - SHUT UP AND PULL UP - Když jsem nastoupil do posilovny jako 60kg kostra neudělal jsem ani jeden, o několik let později jsem je při 98kg dělal s 15kg na opasku. Sice jen 3x5, ale i to pro mě byl výkon o kterým se mi kdysi ani nezdálo.
Shyby jsou o i váze .... čím jsi těžší a i starší, tím jsou větší záhul na ramení kloub. Vcelku logicky. Já je poslední dobou cvičím minimálně, právě proto, že mě z nich ramena bolí víc, než z jakéhokoli jiného cviku na záda.
Jinak samozřejmě platí, že zdravý a dobře trénovaný člověk jich dá i při relativně vysoké osobní hmotnosti víc, než ten, co tak trénovaný nebude. Ale při stejné úrovni trénovanosti má ten lehčí vždy výhodu....tahá nahoru o dost méně kilo "zbytečné" hmoty/svalů, které se nezapojují.
Jinak samozřejmě váha...jakákoli...není důvod shyby nedělat, pokud s tím nemáš nějaké zdravotní problémy.
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
však něco takovýho říkám.Ale shyby na maximalní počet opakování bude silová vytrvalost, takže nějaký svaly budou potřeba a proto není vhodný přirovnání s maratoncama.maratonci jsou extrém ty si nemůžou dovolit žádný svaly navíc.
Samozřejmě to bylo naschvál přehnané, ale v žádném případě neplatí, že čím větší svaly a tím i vyšší aktivní hmota, tím lepší výkon na shybech.
shyby delam uz peknych par let i se zavazim na opasku ale ramena mne z nich nikdy nebolely, tak nevim, snad je to nespravnou technikou ta bolest...nebo jenom vymluvy ?
_________________ kdyz nemuzes, tak si pridej :-))
shyby delam uz peknych par let i se zavazim na opasku ale ramena mne z nich nikdy nebolely, tak nevim, snad je to nespravnou technikou ta bolest...nebo jenom vymluvy ?
kazdej clovek je jinej , me taky treba nikdy nebolely lokty s francouzkyho tlaku a pritom kazdej druhej rika , ze jim to odrovnava lokty Ja treba shyby nedelam protoze su jak vorvan co ho vyhodila na breh obri vlna jinak tet skoro furt cvicim na hamrech a napr tenhle je fakt neskutecnej na akzde strane 4 20tky a zada napumpovany totalne na max
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru