Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 183, 184, 185  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: čt září 08, 2011 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Uz se tu resilo mockrat, ale stejne mne dodnes neni jasne, jak je to s hloubkou drepu z hlediska zatizeni kolen. Kazdy fyzioterapeut, rehabilitacni sestra nebo i doktor mne pokazde, kdyz jsem se o tom s nima bavil, tvrdili, ze drep sam o sobe je i pro zdrave koleno nebezpecny a ze pokud drepovat, tak nad paralel (kdyz mne to vcera v nemocnici fyzioterapeutka demonstrovala, tak to byla hloubka zhruba takova jako je na tomto videu mozna o neco malo hloubeji, ale zdaleka ne na paralel).

To by mě zajímalo jak jsou na tom MT a kolena. Chvíli mi trvalo než jsem si našel polohu kde mě z MT nebolely

kubaz napsal:
kdyby se lidi starali vice jestli jim nemuze puknout bicak z toho nekonecnyho pumpovani , byl by svet krasnejsi

Kdyby lidi nedělali píčoviny, nebylo by se čemu zasmát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: čt září 08, 2011 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
To by mě zajímalo jak jsou na tom MT a kolena. Chvíli mi trvalo než jsem si našel polohu kde mě z MT nebolely

U tahů dostává občas dost na prdel úpon patelárního vazu, to může bejt hodně nepříjemný. Můžou to být i úpony kvadricepsu například, pokud taháš z velkého podřepu, ale to bude míň časté řekl bych.

Derek Poundstone
Spazik

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Je to asi tak, pokud se někdo špatně narodí, může mít ve čtyřiceti artrózu v kolenou aniž by se kdy jen podíval směrem k fitku, nebo dělal jakejkoliv sport.

Pokud je člověk zdravej, tak neni důvod dělat dřepy typu "chce se mi srát-nechce se mi srát" (s prominutím), jaký dělají borci nahoře na videu. Dobře provedený hluboký dřep nemusí být pro kolena nějak extra stresující, ani když jsou na čince 2-3 metráky. Samozřejmě jen v případě, že má člověk dostatečný svalový základ. Dva roky jsem spolupracoval s fyzioterapeutkou a řešil jsem s ní tahy, dřepy... v podstatě všechno co jsem dělal a když došlo na téma dřepů, rozhodně se nedívala nijak negativně na hloubku jakou jsem dělal a opravdu to nebyly žádné polodřepy, ale hluboký dřepy výrazně pod paralel.

Mno jak se říká nic se nemá přehánět a řekl bych že lidské tělo není až tak stavěno na nějaké dlouhodobé (roky,desítky let) zatěžování dřepováním s 200-300kg na zádech.
Nicméně myslím, že klouby si obvykle vykurví borci, co si číslama na kotoučích mastí ego a mají mizernou nebo žádnou techniku, přijdou jednou za týden do fitka a chtějí tam zvedat bomby.
kid

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Uz se tu resilo mockrat, ale stejne mne dodnes neni jasne, jak je to s hloubkou drepu z hlediska zatizeni kolen. Kazdy fyzioterapeut, rehabilitacni sestra nebo i doktor mne pokazde, kdyz jsem se o tom s nima bavil, tvrdili, ze drep sam o sobe je i pro zdrave koleno nebezpecny a ze pokud drepovat, tak nad paralel (kdyz mne to vcera v nemocnici fyzioterapeutka demonstrovala, tak to byla hloubka zhruba takova jako je na tomto videu mozna o neco malo hloubeji, ale zdaleka ne na paralel).

No nevím jak k tomu došli. Jedině, že přihlíželi již k stavu tvého kolena - což je dost pravděpodobné. Jinak tam žádný extra důvod neexistuje. To už by bylo nebezpečný se i podrbat za uchem.

A pro jistotu jsem si to teď zkonzultoval se svým dvorním fyzioterapeutem.
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle me je posilovani s dobrou technikou mnohem setrnejsi, nez treba fotbal... Tam uz jen samotne behani a kopani do balonu dojebava klouby, nehlede na ruzny nahly rotace atd.. Tam ty slachy a upony a vsechno dostavaj sileny kapky, kdezto u posilovani, tam se zahrejes, postupne zvedas zatez a neni tam zadnej nahlej neocekavanej pohyb. Hral sem fotbal nejakych 8 let a kolena s kotnikama sly pekne do hajzlu. To trening noh ve fitku je proti tomu lažo plažo pro klouby...
kid

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozumné posilování s dobrou technikou je naopak prevencí před potížema s klouby. Akorát se špatně zjišťuje kde je ta míra rozumného posilování u konkrétního člověka.
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jasny ze neni nejzdravejsi drepovat 200kg, ale furt kdyz to srovnam s fotbalem na nejake urovni, tak je to drepovani furt bezpecnejsi si myslim...
wondra

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
tak jasny ze neni nejzdravejsi drepovat 200kg, ale furt kdyz to srovnam s fotbalem na nejake urovni, tak je to drepovani furt bezpecnejsi si myslim ...
Gohan

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wondra napsal:
hovnival napsal:
tak jasny ze neni nejzdravejsi drepovat 200kg, ale furt kdyz to srovnam s fotbalem na nejake urovni, tak je to drepovani furt bezpecnejsi si myslim ...

Vyjádříl svůj názor, dokonce dodal že to je pouze jeho názor. Nevím jaký s tím máš problém.
wondra

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 6:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen vyjadruju svuj nazor. jaky s tim mas problem?:D ne ted vazne. beru to, ale dokud na to nebude nejaka studie tak jsou to jen nazory, uvahy, dohady....kazdy vrcholovy sport je zdravi nebezpecny. oboje s rozumem neuskodi. tot muj nazor
prochm

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda souhlasím s hovniválem. Znám spoustu fotbalistů a skoro každý z nich měl už někdy nějaké problémy buď s kotníkem, nebo koleny a to jsou mladí kluci. Já osobně jsem za těch 16 let co cvičím neměl nikdy žádné zranění kromě občasného píchání v rameni, které mě po nějakém čase přešlo ale co se týče nohou tak nikdy nic a to jsem cvičil hluboké dřepy s 200kg už jako junior. Ale uznávám, že je to individuální a záleží také na genetických dispozicích ale fotbal je určitě jeden z nejrizikovějších sportů, u kterého hrozí zranění nohou. Už jenom ty prasečí fauly, které jsou tam dost často vidět.
kid

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fotbal je nejúspěšnější kurvič kolen od jakékoli úrovně.

A spousta úrazů kolen, kotníků a achilovek je u chlapů, co si jdou jednou týdně zakopat sálovku.

Zdrojem je takový můj vlastní průzkum po nějakých 15 letech práce v pohybových lázních.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stejně bude každej dělat to, co ho baví...
Já vím, že fotbal, běhání, posilovna apod není něco, čímž bych si zlepšoval zdraví dlouhodobě... ale baví mě to, jsou u toho endorfiny... cítím se fyzicky nabušeně a prostě skvěle. Kdybych měl chodit do posilky jezdit kruhovej tréning s 30% váhama... běhat 2x týdně 1km/8 minut na fyzičku, tak mě "sport" opravdu zajímat nebude
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wondra napsal:
jen vyjadruju svuj nazor. jaky s tim mas problem?:D ne ted vazne. beru to, ale dokud na to nebude nejaka studie tak jsou to jen nazory, uvahy, dohady....kazdy vrcholovy sport je zdravi nebezpecny. oboje s rozumem neuskodi. tot muj nazor

kdyz sem hral 8 let fotbal a ted nejakych 5/6 let posiluju, tak snad mam narok to zhodnotit ne ? Btw co to je s rozumem ? U cviceni muzes kontrolovat vsechno co delas, ale ve fotbale asi tezko ovlivnis, kdyz ti nekdo zezadu ukopne achylovku...
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá září 09, 2011 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
wondra napsal:

kdyz sem hral 8 let fotbal a ted nejakych 5/6 let posiluju, tak snad mam narok to zhodnotit ne ? Btw co to je s rozumem ? U cviceni muzes kontrolovat vsechno co delas, ale ve fotbale asi tezko ovlivnis, kdyz ti nekdo zezadu ukopne achylovku...

viz.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 183, 184, 185  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: