Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 72, 73, 74  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Reiben

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Jeden citát pro tebe:
citace:
"If you don't dread going to the gym then you're not training hard enough."
Z mého pohledu se s tím taky hrozně šmrdláš. Já byl měsíc a půl nemocnej, síla mi slušně opadla, ale během dvou tejdnů už cvičim stejný váhy jako ty a to jsme předtim byli ve všem tak nastejno (ty lepší dřep, já trošku mrtvola), ještě když jsme jeli stronglifts. Řikam to proto, že za tu dobu už jsi mi mohl krásně utéct ve všem. Nevím jestli se těch větších vah bojíš nebo čím to je, ale řeknu ti, že takový přístup co máš je velmi špatnej v životě obecně.

Vymlouvat se, že něco je tvoje slabina neznamená to předem vzdávat. Taky mám úchop jako pětiletý dítě, shybů jsem nikdy moc nedal (běžně tak 5 vlastní vahou), ale když jsem jel P90X, kde se cvičilo 90 dní (hodně často různé variace na shyby), tak jsem končil na 12 širokejch v kuse... Nikdy nebudeš třeba tak silnej jako draper, ale musíš se porovnávat sám se sebou (o kolik si se zlepšil od minule apod.). To samé kliky na bradlech, teď jich dam sice tolik, co ty, ale když se na ten cvik zaměříš, budeš ho jezdit pravidelně, tak za chvíli prostě 15 v kuse neni problém (vyzkoušeno). Nejde to ale stylem, jakym k tomu aktuálně přistupuješ... Předtim sis stěžoval, že máš mrtvolu slabou a bylo to jen tím, žes jí prostě necvičil dostatečně.

K tomu mi napadá otázka, když jdeš do posilovny, co je tvým cílem? odcvičit si trénink aby se neřeklo, nebo se snažit zlepšit a dát do toho všechno? Viz například minulý zápis mrtvola easy... tak když je easy a jedeš trojky 8 sérií, proč nezkusit po první sérii trochu ještě navýšit? Nikdo neřiká, že musíš odjet všechny série s konstantní vahou, když jí nedokážeš nastavit tak, aby to za něco stálo)

EDIT: Vím, že mi na to asi neodpovíš a pojedeš si dál svou, ale zkus se nad tím alespoň chvilku zamyslet... To, že ti do toho tolik lidí mluví asi o něčem svědčí...

U všech cviků se snažím postupně pomalu přidávat. Nevím proč ty i další mi tohle máte pořád tolik za zlé. Já nevím kam vy furt pospícháte. Mě nesere, že třeba za rok se zlepším o 1/2 toho, co ty. Ještě jsem mladej a na cvičení mám (doufám) ještě desítky let, tak kam spěchat? Jestli ve 25ti zvednu na mrtvolu třeba 200 kg? OK i to je úspěch. Tak třeba ve 30ti zatáhnu 250.
Nepotřebuju lámat nějaký výkonnostní rekordy, nemám soutěžní ambice. Důvod proč cvičím je, že mě to baví. Taky kvůli zdraví a abych nevypadal jak většina tlustýho/vyzáblýho obyvatelstva.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě je tvůj jedinej problém to, že si málo věříš a necvicíš zas tak dynamicky. Což časem rozvineš...
Jinak podle mě děláš to nejlepší, co jen můžeš. Zlepšuješ se, to je důležitý. A hlavně dodržuješ perfektní techniku už všech cviků (nepočítám ty, kde hraje roli dynamické opakování), čehož se budeš držet, protože prostě na ego necvičíš a to je tvoje obrovská výhoda oproti 99% fora - včetně mě.
Nijak šíleně ani nepřetahuješ tělo, takže by se ti snad měly vyhnout i všechny ty zranění, který plynou z nedostatečný regenerace a špatnejch "ego" opakování.

Psal jsem ti to do logu, psal jsem ti to pod "váš příběh"... posouváš se, máš svůj styl, máš cíle a jdeš si za nima - a to je to, čeho se máš držet. To, co píšou ostatní, má v sobě taky dost pravdy, ale tvůj styl je cvičit tak a tak a kašlat na ego a tak je to podle mě správně, nikam totiž nespěcháš.
8Shade

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:

U všech cviků se snažím postupně pomalu přidávat. Nevím proč ty i další mi tohle máte pořád tolik za zlé. Já nevím kam vy furt pospícháte. Mě nesere, že třeba za rok se zlepším o 1/2 toho, co ty. Ještě jsem mladej a na cvičení mám (doufám) ještě desítky let, tak kam spěchat? Jestli ve 25ti zvednu na mrtvolu třeba 200 kg? OK i to je úspěch. Tak třeba ve 30ti zatáhnu 250.
Nepotřebuju lámat nějaký výkonnostní rekordy, nemám soutěžní ambice. Důvod proč cvičím je, že mě to baví. Taky kvůli zdraví a abych nevypadal jak většina tlustýho/vyzáblýho obyvatelstva.
Řekl bych, že ti to máme za zlé z důvodu, že v tobě vidíme potenciál a ty se ho ani nesnažíš naplnit. Já ti osobně fandim a chci aby ses zlepšoval. Vím, že bys byl schopnej se v některých cvicích zlepšovat podstatně rychleji. Je to jen o tom chtít. Já třeba taky nikdy na molo ani závody nepůjdu (z jasných důvodů - jsem slabej ektomorf s naprosto nevhodnou stavbou těla a genetikou a ani to nikdy nebyl můj cíl), ale pořád to neznamená, že se nebudu snažit využít maximum z toho, co dokážu. Jestli prostě nejsi ambiciózní člověk, tak s tím asi nic nenadělám, ale je to škoda. Na druhou stranu se mi líbí, že tě cvičení baví a log si vedeš pravidelně a formu u dřepů ti závidim :)

EDIT: Genetika je a budu se hádat. Znam lidi, co v životě skoro nesportovali, na činky koukaj jen v televizi a od přírody jsou skvěle stavěný... to je prostě v genech. Proč má někdo od přírody vyvinutější určitý části těla aniž by je předtím jakkoliv posilovali. Je ale pravda, že hodně těch výmluv na genetiku je kvůli zničenému metabolismu z mládí... (to se týká i mě) A mimochodem se na genetiku nevymlouvám, ale pro závodníky je to dost důležitá věc (tvar určitých svalů apod).

Naposledy upravil 8Shade dne ne leden 22, 2012 9:54 pm, celkově upraveno 3 krát
Primitiv

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měli bychom rozlišovat ''cvičení pro ego'' a flákání. A už nechte těch keců o genetice. Rozčiluje mě to. Nic jako genetika neexistuje.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Primitiv"]..... Nic jako genetika neexistuje.[/quote
Genetika samozřejmě existuje. Každý má své předem určené dispozice a hranice. A je mi hodně líto, když někdo řekne v 21. století že genetika neexistuje.
Edit: kdybys řekl, že na keci o genetice má srát a pořádně cvičit, tak je to přijatelný, ale názor " genetika neexistuje " je hloupej.
Primitiv

PříspěvekZaslal: so leden 21, 2012 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, na co se zdejší kluci vymlouvaj, nemá s genetikou nic společnýho.
Reiben

PříspěvekZaslal: ne leden 22, 2012 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza, 8Shade: díky za komenty

Tak dnešek ve znamení návštěvy LA.GYMu.

LA.GYM
Cizo full body
trénink 5

WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků, švihadlo)
10 minut dynamický strečink

Trénink :

Dřepy 8x3 - 87,5 kg
Přemístění + výraz s JČ 6x3 (každá ruka) - 22,5 kg JČ
Horizontální přítahy na TRX 5x8
Kliky s nohama nahoře 3x12
TGU 5x1 - 3,8,8,8,8 kg

TIME: 90 min.

COOL DOWN
skákání panáků
10 minut strečink

- u dřepů přidáno 2,5 kg. Celkem to šlo pěkně. Síla jde očividně nahoru. Cílem je dát 8x3 s 95 kg.
- u přemístění jsem přidal o 2,5 kg a hned v první série jsem nebyl levačkou schopen jednoručku čistým tlakem dostat nad hlavu (pravačka to zvládala dobře). Tak jsem místo tlaku začal dělat výrazy. Už u toho zůstanu. Zbytek sérií byl OK.
- přítahy na TRX mi přišli težší než ty normální.
- kliky war eine grose katastrofe
- pro dnešek jsem vynechal swingy a dal jsem jen TGU. Technika myslím, že už byla lepší. Radil mi i cocman, za což mu tímto děkuji.

Z mé strany spokojenost, hlavně, co se dřepů týká. Tam docela cítím rezervy. Trošku mě naštvali ty kliky, protože fakt jsem u nich měl dost.
Zítra volno.

Jinak v gymu byl i Orbb, který si zde na ronnie přestal vést log. Dneska měl pěknou crossfit zabijárnu. Dobře jsem s ním pokecal a byl i tak hodný, že mi natočil dřepy a výrazy , takže pokud to čteš Orbbe, tak ti děkuji.

dřepy (poslední sérka):

výrazy:

(jinak kdyby to někoho zajímalo, tak v pozadí cvičí cocman muscle snatch)
Draper

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja teda na tyhle cviky nejsem odbornik, ale co jsem studoval na YT, tak tam zadne technicke chyby nevidim. A diky za inspiraci, pokud mne to neurve loket, tak tenhle cvik budu stridat s trhem :)
cocman

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
(jinak kdyby to někoho zajímalo, tak v pozadí cvičí cocman muscle snatch)

Sem slavnej
Frozz.

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě jsou ty dřepy fakt pěkný, mě se to líbí. Ale stejně podotknu: dole si moc dlouho .
Jinak doprčic taky bych se tam měl někdy stavit, když tam chodí tolik známých osobností .
Reiben

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

draper: je to hodně dobrej cvik :), na tomhle videu je Cizo a výrazy dělá s s 60 kg jednoručkou

cocman: musíš se s tím smířit

frozz: když dřepuju tak mi to ani nepřijde, ale z videa je patrný, že tam ty pauzy opravdu dělám. Potřeboval bych asi někoho kdo by mě u toho hlídat, tak bych se to, co nejdřív odnaučil.
Jinak do LA.GYMu určitě někdy doraz. Kdyžtak dej vědět dopředu, rád bych s tebou hodil řeč .
jupe84

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne sa zda, ze by si mal pri premiestneni jednorucky trapezmi ju vytiahnut vyssie a mierne pokrcit kolena, akokeby ju podsadit. Tlak je ok, aj ked skor by som jr vyrazal ako tlacil. To je moj individualny nazor, takto to preferujem.
Drepy kvalitne odcvicene.
Reiben

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jupe84: němel by jsi nějaký příklad takové techniky na videu ?

Jinak už je to 14 dní, co jsem nasadil kreatin. Váha se stále drží na 80 kg (už od listopadu), z čehož jsem usoudil, že asi málo žeru (síla ale stoupá). Tak teď nevím, co s tím. Buď tam začnu tlačit více žrádla, na úkor financí a toho, že už mi to jídlo bude třeba lézt krkem. Druhá možnost je, že si váhu budu držet. Třetí možnost, která se mi asi zamlouvá nejvíce je, že tak do jara až léta pojedu dál spíš trénink v takovémhle duchu jako teď a budu se snažit něco málo přibrat a potom nějaká dietka, abych se dostal tak na těch 70 kg v dobrý kvalitě, kdy by byl vidět six pack, kterej už nějakou dobu postrádám a taky bych se možná cítil líp, co se cviků s vlastní vahou týče, ale nadruhou stranu bych šel asi silově do kelu (i když není to podmínkou). Tak sám nevím, jak to provedu.
Reiben

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2012 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě pro doplnění. Došel jsem k závěru, že do LA.GYMu budu jezdit 2x týdně. V neděli a ve středu po škole. Končím ve 14:05, takže to budu krásně stíhat a aspoň si zacvičím s pořádným železem a už nebudu muset chodit do posilky, co máme ve městě (hurá).
Páteční trénink odcvičím doma.
Ještě pro upřesnění přidávám rozpis, kterého bych se chtěl pár týdnů držet.

Ne :

Dřepy 8x3
Přemístění a tlak s JČ 6x3
Shyby (s gumou)
Kliky na bradlech
TGU s kb

S t :

Mrtvý tah 8x3
Shyby (s gumou)
Bench s jednoručkami 5x8
Plank, russian twisty

:

Trhy s jednoručkou 6x3
Bulharské dřepy 4x8
Přítahy jč k pasu 4x8
+ biceps, triceps, lýtka, břicho
Reiben

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2012 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlezla na mě nějaká nemoc, takže dneska se trénink konat bohužel nebude. V pátek už by to možná mohlo být Ok. Každopádně ještě uvidím, nechci to zbytečně uspěchat, aby se mi to potom hned nevrátilo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 72, 73, 74  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: