dnes celkom tazko. Na predne drepy PR na serie ale tazke a netesi ma to. Bohuzial sa mi nepodarilo dat 20opk na sikme tlaky s JR uz 18 dom nevedel dotlacit. Este buduci tyzden tazko a potom zase tyzden deload. Neskor pridam video.
Dante flyshit : no preto som sa pytal ci to robim vobec technicky spravne. Necvicil som to nikdy pravidelne skoro vobec.
S Cizem celkem často souhlasím, ale moc se mi to jeho vysvětlení provedení pendlay přítahů nelíbí a podle mě to jedeš podle článku na mainwebu. Nebo aspoň já to tam vidím.
Za mě by u pendlay neměl být žádnej pohyb v nohách ani v trupu, pohyb provádět čistě latama.
Mně u nich vyhovovalo se spodní částí břicha opřít o stehna, tím hlídat to, abych nehýbal trupem a zároveň se tím trochu uleví středu těla a přitahovat čistě latama +- na solár.
Na tom videu máš podle mě moc velkou váhu.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Provedení je dobrý ale kdybys shodil 5 - 10kg z činky, líp bys dodržel techniku, kterou popisuje Cizopasnik v článku na mainwebu, kdy do pohybu zapojuješ ještě extenzi hrudní páteře což umožňuje větší kontrakci rhomboidů a středního trapézu a tím pádem přináší větší užitek ze cviku.
PWL drepy (bez opasku)
5x100kg
5x140kg
5x4 180kg PR na serie bez opasku
Vojensky tlak
5x50kg
5x60kg
3x70kg
5x3 80kg PR na serie
Bradla
2x10 ja+40kg
10xja+30kg
20xja
T pritahy
10x40kg
3x10 60kg
Zadne ramena+bici kladka
3x15 +3x15
Hyperextenzie + lytka
10xja
10xja+20kg
2x10 ja+35kg + 5x10-15
dnes trening celkom fajn. Kumuluje sa unava na vzpriamovace.
madball, danny1744, Dante Flyshit : dakujem za kritiku a pripomienky. Budem sa snazit vypilovat techniku
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Já jsem s moji technikou spokojenej a nebudu ji kvuli ronnie fóru měnit, tak se s tim smirte .
Zkoušel jsem oba způsoby a vyhovuje mi to tak jak to cvičím. Btw kdyz to ripper jede v plným rozsahu, tak lokty nemá úplne v pravým úhlu. Kdyz vytocim lokty, taky se klidne dotknu s JČ hrudníku, ale víc mi vyhovuje 90° uhel v cele délce pohybu a s tim to ja osobně nemam šanci tak hluboko dat.
Na rovný to jezdím s normalnim rozsahem, to je pro me důležitější.
Já jsem s moji technikou spokojenej a nebudu ji kvuli ronnie fóru měnit, tak se s tim smirte .
Zkoušel jsem oba způsoby a vyhovuje mi to tak jak to cvičím. Btw kdyz to ripper jede v plným rozsahu, tak lokty nemá úplne v pravým úhlu. Kdyz vytocim lokty, taky se klidne dotknu s JČ hrudníku, ale víc mi vyhovuje 90° uhel v cele délce pohybu a s tim to ja osobně nemam šanci tak hluboko dat.
Na rovný to jezdím s normalnim rozsahem, to je pro me důležitější.
nutnosť mať lakte v pravom uhle, ehm, teda aj tlaky na ramená ideš iba podobné polovičné, ok, enjoy
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Nemám nic proti plnému rozsahu pohybu a u většiny cviků to tak i cvičím, ale v tomhle prostě nemáte pravdu, protože je to dost individuální.
A né, tlaky na ramena nejedu poloviční. Teda pokud poloviční neříkáš všemu, kdy se jednoručka nedotkne ramen...
Uvědom si jedno turakame: "Full range of motion does NOT mean as far as you can go". A "as far as you can go" není vždy nejlepší a nejzdravější provedení cviku.
Kulturistika, cviky, tlaky s JČ hlavou nahoru:
"Lokty spouštějte do úhlu 90°. Jestliže budete klesat lokty ještě níže, úpony prsních svalů se začnou přetěžovat, přičemž se prsní svaly více nenatahují. Při klesání pod 90° sval již více nezatížíte, pouze přetížíte úpony."
T-nation, komentář u incline dumbell press:
"Full ROM does NOT mean as far as you can go. It has to do with full range, but not putting yourself at a mechanical or injurious disadvantage.
There is no need for musculature to drop your elbows much below 90 degrees.
At that point you may be putting your shoulders at a mechanical disadvantage and also de-stressing the pecs. If you want to do it and your flexibility is fine ok I guess. But for the purpose of the exercise, there is no reason to do that."
"Conor Bless"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru