|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: pá únor 26, 2016 2:07 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: |
rameno mi dnes docela jasně naznačilo, že cesta dál asi v dohledné době povede nějakou jinou trasou, než přes benčové závody |
škoda... a close-grip jsi zkoušela? na soutěž to není, ale do tréninku by se mohlo hodit. já si třeba široký benč nepodám, pak to taky není žádná hitparáda, ale jak to rameno držím zapakované a zpevněné celou dobu, tak se to dá, ovšem close grip si podám snadno a o rameni při tlacích skoro nevím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
e-witch

|
Zaslal: pá únor 26, 2016 2:40 pm Předmět: |
|
|
... no, já už mimo dres (a rozcvičení do dresu) v podstatě jinak než CG nebenčuju, ramena jsou má obecná slabina, i když zrovna neřeším akutní problém jako teď ... takže pro raw je to určitě cesta, na kterou se vrátím, až se to trochu zklidní, momentálně to bolí tak, že se ani neučešu
otázka je co v dresu - zrovna dnes jsem si vzhledem ke zhoršující se situaci chtěla vyzkoušet, jestli je nějak reálné zabenčovat CG v Kataně :D ... ale už na to ani nedošlo (možná naštěstí:)
pravda, čekala jsem, že budu řešit problémy spíš s břichem, než s ramenem, ale tak život chode :)
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: ne únor 28, 2016 3:44 pm Předmět: |
|
|
... dnes aspoň prochynda, strečink
a plank 3x2min
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: ne únor 28, 2016 6:05 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... no, já už mimo dres (a rozcvičení do dresu) v podstatě jinak než CG nebenčuju, ramena jsou má obecná slabina, i když zrovna neřeším akutní problém jako teď ... takže pro raw je to určitě cesta, na kterou se vrátím, až se to trochu zklidní, momentálně to bolí tak, že se ani neučešu
otázka je co v dresu - zrovna dnes jsem si vzhledem ke zhoršující se situaci chtěla vyzkoušet, jestli je nějak reálné zabenčovat CG v Kataně :D ... ale už na to ani nedošlo (možná naštěstí:)
pravda, čekala jsem, že budu řešit problémy spíš s břichem, než s ramenem, ale tak život chode :) |
benčovat CG v kataně nee.. zklidni zánět - kryosauna aspoň 2x týdně cca 3 týdny - hodně to pomůže, úleva by měla být znatelná po pár návštěvách (aspoň u všech zatím byla) a pak zapracuj na postavení lopatek a mostu a dotlaku tricepsem ne ramenem, zesil taky opačnou stranu - zadní delty a záda a pro ramena hlavně necvič nic s otáčením (tzv rotátory) ale vyvěs se na shybech (bez shybů)... co se týče česání... já se češu holícím strojkem, ale nevím jestli by ti to seklo tak jak mě...
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: po únor 29, 2016 7:29 am Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... no, já už mimo dres (a rozcvičení do dresu) v podstatě jinak než CG nebenčuju, ramena jsou má obecná slabina, i když zrovna neřeším akutní problém jako teď ... takže pro raw je to určitě cesta, na kterou se vrátím, až se to trochu zklidní, momentálně to bolí tak, že se ani neučešu
pravda, čekala jsem, že budu řešit problémy spíš s břichem, než s ramenem, ale tak život chode :) |
Rameno je vopruz. Clovek kvuli nemu nemuze cvicit prakticky nic. Nedavas tim uzsim benchem vyrazne min? Je se s nim neblizim ani na dohled tomu (musim to drzet hned na zacatku vroubkovani), co jsem drive daval souteznim uchopem.
Hlavne trenuj zada. Na vcely je budes potrebovat. Takovej nastavek plnej medu neco vazi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
maciak
|
Zaslal: po únor 29, 2016 8:24 am Předmět: |
|
|
Mam obe ramena operovane, roztrhnuty rotator, subscapularis, bursitida...
Bol som asi rok v stave ze som nevedel presnut drevenu palicu.
Vsetko mozne som vyskusal )masaze, elektro liecby, rehabilitacia, obstreky, vsetky mozne lieky)
a jedine co pomohlo bolo zacat pressovat v stoji.
Stara vzpieracska finta, zozaciatku to bolelo ale postupne bolest ustupovala (trvalo to rok)
a teraz je to relativne ok, stale nemozem ist naplno ale bench mam pri 90kg 160 a press v stoji 105.
3-4 krat do tyzdna som to loptickoval a strecoval, potom lad na 25 minut.
Co sa tyka benchu tak bencujem uplne na uzko, s poriadnym mostom.
A vvarujem sa veciam ako bench na sikmej, multipress.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: po únor 29, 2016 9:46 am Předmět: |
|
|
| maciak napsal: | Mam obe ramena operovane, roztrhnuty rotator, subscapularis, bursitida...
Bol som asi rok v stave ze som nevedel presnut drevenu palicu.
Vsetko mozne som vyskusal )masaze, elektro liecby, rehabilitacia, obstreky, vsetky mozne lieky)
a jedine co pomohlo bolo zacat pressovat v stoji.
Stara vzpieracska finta, zozaciatku to bolelo ale postupne bolest ustupovala (trvalo to rok)
a teraz je to relativne ok, stale nemozem ist naplno ale bench mam pri 90kg 160 a press v stoji 105.
3-4 krat do tyzdna som to loptickoval a strecoval, potom lad na 25 minut.
Co sa tyka benchu tak bencujem uplne na uzko, s poriadnym mostom.
A vvarujem sa veciam ako bench na sikmej, multipress. |
Ty tlaky v stoji jsi chodil pred nebo za hlavou?
|
|
| nahoru |
|
 |
maciak
|
Zaslal: po únor 29, 2016 11:14 am Předmět: |
|
|
pred, zahlavou som skusal ale akurat to zhorsovalo. Pritom flexibilitu ramien mam ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: po únor 29, 2016 11:17 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Mam obe ramena operovane, roztrhnuty rotator, subscapularis, bursitida... |
A ako si si privodil tieto chutovky, v com bola chyba?
Sorry za OT _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
maciak
|
Zaslal: po únor 29, 2016 11:56 am Předmět: |
|
|
kliky medzi stolickami.
Ked som mal 14 tak mi jeden stary kulturista povedal ze nech klikujem kazde rano 300 klikov/10minut.
Tak som to robil, najprv len v netreningove dni, potom aj v treningove, potom som presiel na 600 v netreningove dni. a potom som sa raz zobudil a nevedel hybat rukou a museli ma operovat. :)
No a druha ruka odisla dva roky nato, sice som uz neklikoval ale dysbalancia tam bola jak svina a neodstranil som ju.
Musim podotknut ze keby som klikoval spravnou technikou tak sa mi to asi nestane, ale nemal som zatiahnutne lopatky,ramena a pretazoval som strasne predne delty.
Po druhej operacii som sa zacal viac sustredit na anatomiu ramena, dysbalancie, a funkcnost.
Zacal som studovat stare vzpiercske treningy (zatsiorsky), a inspirovany som zacal presovat.
Mometalne zastavam nazor ze treningovy objem benchu sa musi minimalne rovnat treningovemu objemu pressu. V istych pripadoch by mal press prevazovat 60:40
Korektne prevedeny press je najlepsi cvik na ramena, rotatory a vsetko okolo toho.
V neposlednom rade je dolezite opravit postoj a drzanie ramena pri beznych cinnostiach ako praca za pc, soferovanie atd... Kopec ludi pretazuje ramane mimo posilovne a ked pridu na trening tak si ho len dorazia.
ospravedlnujem sa za oftopic, Ewitch ak by si mala nejake otazky rad pomozem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po únor 29, 2016 12:30 pm Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | | pravda, čekala jsem, že budu řešit problémy spíš s břichem, než s ramenem, ale tak život chode :) |
Zkusila bych to zatejpovat - aspoň mě to pomáhá při zranění fakt dobře hojit a regenerovat.
Akorát ať ti to fyziokroutitel před nalepením pořádně odmastí Alpou a pak teprve lepí a ať to nefláká a tejpy laskavě prohřeje až do pálení. Pak ty tejpy nejdou sundat ani po 10 dnech.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: po únor 29, 2016 2:49 pm Předmět: |
|
|
| maciak napsal: |
Mometalne zastavam nazor ze treningovy objem benchu sa musi minimalne rovnat treningovemu objemu pressu. V istych pripadoch by mal press prevazovat 60:40
Korektne prevedeny press je najlepsi cvik na ramena, rotatory a vsetko okolo toho.
V neposlednom rade je dolezite opravit postoj a drzanie ramena pri beznych cinnostiach ako praca za pc, soferovanie atd... Kopec ludi pretazuje ramane mimo posilovne a ked pridu na trening tak si ho len dorazia.
ospravedlnujem sa za oftopic, Ewitch ak by si mala nejake otazky rad pomozem. |
Já to vidím stejně, ale když jsem to E-witch navrhoval, napsala mi, že právě z tlaků vstoje se jí to zhoršuje.
Jinak, tejpy jsou dobrá věc, taky bych to doporučoval zkusit.
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: út březen 01, 2016 8:09 am Předmět: |
|
|
… všem vážně moc děkuju za rady a zkušenosti … bohužel v rodině právě řeším mnohem zásadnější zdravotní problémy a rameno sklouzlo na vedlejší kolej … cvičení, aspoň jako formu odreagování budu ale potřebovat jako sůl, takže určitě časem zužitkuju, vyladím nějaký dlouhodobější plán, abych fungovala … dnes jsem objednaná na ortopedii, pokud se tam dostanu, budu možná malinko chytřejší
... tak jen stručně – kryo – určitě, mám permici, ale došel dusík, lopatky – jo, problém a nejspíš hodně zásadní, tlaky ve stoje – vždy když jsem zařadila, přitížily, ale chyba muže být právě ve špatném provedení, takže nezavrhuju … zadní delty, tejpy – ano,
věšení – tak určitě, bezkonkurenčně nejúčinnější kompenzace všech problémů :D
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: út březen 01, 2016 10:21 am Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: |
věšení – tak určitě, bezkonkurenčně nejúčinnější kompenzace všech problémů :D |
přesně tak, blbý je když ti vezmou i tkaničky od bot
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: út březen 01, 2016 3:07 pm Předmět: |
|
|
... proběhl obstřik, ortoped s tvářil poměrně optimisticky ... já ne, ale boty mám na suchý zip, tak není důvod k obavám
a dusík už se přistěhoval
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|