|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: út únor 05, 2019 10:28 am Předmět: |
|
|
5.2.2019
Intervalový běh 2x2400m
Celkový čas: 47:03
Celková vzdálenost: 10.07 km
Celkové tempo: 4:41 min/km
Celková HR: 148
Warm up
Vzdálenost: 2 km
Tempo: 5:13 min/km
HR: 128
1. Interval
Čas: 9:43
Vzdálenost: 2400m
Tempo: 4:03 min/km
HR: 160
1000m výklus
2. Interval
Čas: 9:44
Vzdálenost: 2400m
Tempo: 4:04 min/km
HR: 167
Cool down
Vzdálenost: 2.2 km
Tempo: 5:12 min/km
HR: 148
Tak se zdá, že jsem "zpátky" po tom týdenním výpadku motivace / disciplíny a energie :) Odnesl jsem si z toho to, že jsem přitlačil na jídle - dopoledne jsem zařadil navíc sváču složenou z 70g žitnýho chleba a 150g bílýho jogurtu.... odpolední svačinka je taky složená obvykle z žitnýho / špaldovýho pečiva ... případně sklenice mlíka s ořechama .... s tím ještě experimentuju :)
Zároveň jednou za čas "zhřeším" margotkou / snickerskou případně čímkoliv dalším, na co mám chuť, protože já si to dovedu třeba měsíc i dva odpírat, ale pak se to semele a během jednoho dne jsme schopnej tam natlačit neuvěřitelnej mix žrádla, takže si od toho slibuju, že nebudu mít potom takový výkyvy a z jednoho povolenýcho "cheat jídla" se zase nestane "cheat week" :D
Taky chci trochu omezit víno, ani tak kvůli nějakýmu blbýmu pocitu z toho, že bych byl alkáč (:D), ale spíš kvůli ušetřenejm prachům a celkově asi i kvůli lepšímu spánku - vypozoroval jsem ,že se vyspím absolutně suprově když nepiju - logicky :D a vzheldem k tomu, že přes tejden vstávám ve 4:10, tak je to pro mě docela ideální, že mám kvalitní spánek.
Jinak vrátil jsem se v tréninku o týden, respektive to, co jsme měl odběhat minulej tejden, odběhám tento týden.
Aktuální váha: 82kg (už ji držím cca týden - vypadá to, že už nahoru určo nepůjdu a dolů případně po kouskách, těch 77kg je sice pohodlnější na běh, ale bylo to vykoupený dost podseknutým energetickým příjmem, kterej vyústil v to obžerství)
Jo a už druhej den spím s hodinkama (meření tepu a spánku) a přes noc mívám 32-35 tepů za minutu _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
Naposledy upravil Grimley dne út únor 05, 2019 11:20 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: út únor 05, 2019 11:20 am Předmět: |
|
|
Ak si zdravotne ok a nohu necitis, normalne pokracuj v plane. V nedelu odbehni 35km (nie 36 ako je v plane, nechame ten narast na troch kilometroch). Interval si sice uz odbehol iny, ale to tiez nevadi, o dva tyzdne sa k nemu vratis.
Samozrejme, ak este objektivne existuje nejaky problem, doliec sa. Ale predpokladam, ze to bude iba v hlave, ten dnesny zapis intervalov naznacuje, ze si uplne ok. ;) _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út únor 05, 2019 12:13 pm Předmět: |
|
|
No ta noha mě bolela, ale celkově asi vyčerpání jak fyzický tak psychický tomu pomohlo no :)) Okis, najedu na klasickej rozpis, takže v neděli 35
EDIT: bolela minulej tejden, tenhle už je to cajk :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
Naposledy upravil Grimley dne út únor 05, 2019 12:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: út únor 05, 2019 1:13 pm Předmět: |
|
|
Covece ja mam naopak pocit ze kdyz si dam vecer pred spanim cca ten pullitrik az 6 deci vina tak spim lip nez normalne,jak mimino:-) ikdyz mozna ze je to fakt jenom pocit tezko rict,samotneho by me to zajimalo, vsude se pise ze po alkoholu je spanek min kvalitni..jinak taky vstavam pres tyden ve 4 takze se potrebuju aspon 7 hodin dobre vyspat abych fungoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st únor 06, 2019 11:16 am Předmět: |
|
|
No já když už načnu lahvinku, tak ji dojedu :D … každopádně neplánuju abstinovat, jen už to nechci pojímat tak bohatýrsky :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st únor 06, 2019 11:31 am Předmět: |
|
|
6.2.2019
Pomalý běh
Vzdálenost: 11.06 km
Čas: 53:57
Tempo: 4:53 min/km
HR: 140
Dneska takový utahaný a ne úplně s takovým tím dobrým pocitem z pohybu, ale to bude spíš tím počasím - je pochmurno a v lese kouskama taková divná vlhká mlha ….
Odpoledne ještě cvíčo doma a zejtra day-off :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st únor 06, 2019 11:42 am Předmět: |
|
|
Takze v nedelu 35? _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st únor 06, 2019 11:49 am Předmět: |
|
|
Samozřejmě  Docela se na to těším, ten den je vždycky takovej sváteční :D
Na víkend mám navíc od mamky slíbenou žemlovku, takže půlku si dám v sobotu a pak za odměnu po běhu v neděli :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: st únor 06, 2019 1:08 pm Předmět: |
|
|
OK, lebo ti musim urobit plan na zostavajucich 12 tyzdnov!
Otazka znie, aky postup zvolit. Navrhy:
1/ linearny ako doteraz, cize teoreticky vystupas cez 38, 41 a 44 na 47km a potom mesiac rege do maratonu
2/ vlnovity 1.0, cez 38, 41, 38, 41 a potom mesiac rege do maratonu
3/ vlnovity 2.0, cez 32, 35, 38, 35 a potom mesiac rege do maratonu
4/ vlnovity 3.0, cez 38, 35, 38, 41 a potom mesiac rege do maratonu
...da sa vymysliet kadejaka zverina, papier znesie vsetko. :D
Myslim, ze najzaujimavejsia je prva moznost  a vzdy sa da urobit krok - dva spat, ak by to neslo (casovo a pod.), alebo ak by si mal nejaky zdravotny problem. Takze vzdy si povieme maximalne dva tyzdne dopredu.
Ak 35km dopadne dobre, pojdes toto:
22. Týždeň
Pondelok – odpočinok
Utorok – Štandardne sa zahrejeme. Bežíme 2 x 2500 metrov rýchlym tempom. Medzi intervalmi sa cca 800 metrov miernym behom vydýchame. Schladíme sa záverečným 2 km výklusom.
Streda – Zľahka zabehneme 13 km.
Štvrtok – Odpočinok alebo krátka prechádzka.
Piatok – Zľahka zabehneme 8 km.
Sobota – Zľahka zabehneme 7 km.
Nedeľa – Zľahka zabehneme 18 km.
23. Týždeň
Pondelok – odpočinok
Utorok – Štandardne sa zahrejeme. Bežíme 2 km zľahka a na 12 km sa rozbehneme rýchlym tempom. Na záver sa schladíme 2 km ľahkým behom.
Streda – Zľahka zabehneme 11 km.
Štvrtok- Odpočinok alebo krátka prechádzka.
Piatok – Zľahka zabehneme 8 km.
Sobota – Zľahka zabehneme 7 km.
Nedeľa – Zľahka zabehneme 38 km. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st únor 06, 2019 1:20 pm Předmět: |
|
|
Sakra to je péče chlape ! To se mi líbí
Hele, jelikož jsem magor, co si všechno radši nejdřív vyzkouší nanečisto, tak se mi líbí první možnost …. i díky tomu, že to je výzva jak sviňa a kdoví, co se stane po maratonu (to už asi trochu zase zvolním s objemem km)
Je super, že mě nešetříš :D …. já doufám, že se pak budu moct "odrevanšovat" a za odměnu do tebe natlačit kus hověziny a pár pětipivíček _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt únor 07, 2019 6:43 am Předmět: |
|
|
7.2.2019
Day Off
Dneska volníčko - opravdu ho dodržím, čeká mě náročnej víkend - pokud vše klapne, tak do neděle budu bohatší o 50km :)
Jinak boty maj momentálně od těch Vánoc naběháno 340km a už se začínaj prodírat v ohybu jak začíná malíček - na obou stranách, takže to přisuzuju ne příliš kvalitní konstrukci boty. Je pravda, že jsou pohodlnější, než Nike Lunarglide, v jejichž sedmi generacích jsem běhal a nikdy jsem se nesetkal s tímhle problémem. Na maraton si nejspíš pořídím nějaký nový botky (samozřejmě cca 100km před maratonem, abych je prošlápnul trochu).
Jinak už čtvrtej den jedu na zvýšeným příjmu kcal (oproti dosavadnímu zvyku), držím to okolo 2500kCal v neběhací dny a okolo 3000kCal v běhací dny a už jde váha zase postupně dolů, zároveň mám ale víc energie než předtím :)
Aktuální váha: 80.8 kg _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: čt únor 07, 2019 7:57 am Předmět: |
|
|
Ratam s tym, ze ked si treningovo supnes cez 40km, na nizkych tepoch, bude to najma pre hlavu velmi dobre a zavod sa ti pojde lahsie. Tie ostatne behy uz moc kilometrovo hore nepojdu, este rozmysam, zaradit este nejake lahke intervaly, napriklad piatok pocas tyzdna, ked ides polovicny objem v nedelu. Len to bude zavisiet cisto od tvojej regeneracie a subjektivneho pocitu, ci si tam das cojaviem 5x200m.
Pohodlnost tenisiek je samozrejme absolutne zavisla od techniky behu. Beham cez spicku, resp. stred nohy, a cim je teniska preslapanejsia, tym lepsi ma spodok nohy kontakt s povrchom a paradoxne to sposobuje vacsiu istotu a mensie riziko zranenia. U svokrovcov mam moje maratonske Salomony, ktore maju teraz odhadujem 1200km a vzdy, ked sa idem prebehnut, pouzijem ich a je su stale skvele! ...len nesmie byt mokro, lebo kvalita zostatkovej podrazky zodpoveda veku obuvi. :D
Beh cez patu je uplne ine zvieratko, teniska svojim pruzenim nahradza pruzenie clenka, ktory je vynechany z pohyboveho vzorca, tam by som nesetril na novych teniskach, riziko zranenia je pomerne vysoke s kazdym kilometrom nad ich zivotnostou, kedze cely organizmus dostava kazdym krokom poriadnu nakladacku. Niekedy v lete si potom vyskusaj vyzut sa a rozbehnut sa cez paty, telo ta nepusti a skoriguje tak, aby si nevynechaval z procesu odpruzenia clenok. Poucne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt únor 07, 2019 10:21 am Předmět: |
|
|
Jo ty "light" intervaly by v pátek zařadit určitě šly - prdnu je rovnou od příštího pátku. To je dobrej nápad - i když ty intervaly rád nemám a je to vždycky nechuť, po doběhnutí mám super pocit (i když ne takovej, jak když po těch 30+km zastavím a stopnu hodinky :D) ….
Ohledně techniky běhu - dávám si na to pozor, přes patu neběhám, spíš až moc přes špičku, ale "tlačím" to na střed nohy, i podle podrážky mi největší došlap vychází neutrálně, takže myslím, že pohoda :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá únor 08, 2019 11:00 am Předmět: |
|
|
8.2.2019
Pomalý běh
Vzdálenost: 7.55 km
Čas: 36:35
Tempo: 4:51 min/km
HR: 140
Dneska parádní odpočinkovej běh :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|