_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Nedela
v sopbotu som cele poobedie a skoro celu noc musel robit, na trening som siel nevyspaty, nasraty a absolutne bez koncentracie
Sumo DL
3x255 PR
a pri pustani cinky dole ma seklo, vyplo mi brucho a na kratky moment som neudrzal stred a vpici. Kua pritom to slo tak ze 5 opakovani by bolo napohodu
nasraty tak ze som skoro vyletel do vesmiru ako raketa som sa rychlo odtackal domov lebo zacinalo to tak tuhnut ze som sa vedel naskladat do mojho "komfortneho" auta a nenavidel som podvozok kazdy meter domov.
Doma som sa hrdisky vycural do umyvadla, kedze chrbat odmietal fungovat a jebol som sa pred TV a zacal sa lutovat.
V tom mi pise kamos z svajcu ze mam skusit metody austina barakiho z Starting strength (on sa snim osobne pozna). Poslal mi jeho metoda na rehab chrbat ze do tyzdna budem spet.
Zacal podla toho, natocil si budik na 30 min a kazdych 30 min som 10 min cvicil. najprv len sa so sebou, ciel bol spravit 10x drep,10xmrtvy,10x predklonov,10xrumonov
prve dve kola som plakal od bolesti ale za 2 hodky som to robil uz s nasadou od metly.
o 5 hodin som sa vedel vycurat na zachode a vecer som cvicil s 20kg kettlebelom.
Jeho teoria je ze ak to nieje vazne poskodene, (platnicka, natrhnuty sval), treba to hned rozhybat a nedovolit zatuhnut, klucovych je prvych 48 hodin.
Dokonca som si daval budik a bol cvicit a strecovat trikrat pocas noci.
Pondelok
zobudil som sa trocha zatuhnuty ale celkovo velmi dobre.
utekal som do posilky a potom na masaz
Praveze to je pointa, davat tam naloze co najskor pokial sa nejedna o mechanicke porusenie, co u mna urcite nieje.
Neodporucal by som to zaciatocnikovi alebo cloveku co nepozna svoje telo.
Pointa je vtom ze ten spazmus nicomu nepomaha, cim dlhsie tam je, tym je vacsia sanca vzniku chronickeho zapalu a velmi dlhej rekonvalescencie.
Najviac ma serie ako to ovplyvni silovy cyklus lebo som sa vazne chystal na 290 a teraz hlava nieje v poriadku. Toto bude najtazsi boj.
K tym cvikom, ma tam par zaujimavych cvikov a strecov a do toho sa snazis ziskat co najskor plny ROM. Idem uplne bez myorelaxantov a NSAID nech viem co sa stym deje.
momentalne je to ok na 95%.
Zajtra dam mozno lahku klasiku a stvrtok chcem skusit sumo nieco okolo 200kg len na istotu a potom do nedele uz nemrtvolujem, len doma s jednoruckou
a pri pustani cinky dole ma seklo, vyplo mi brucho a na kratky moment som neudrzal stred a vpici. Kua pritom to slo tak ze 5 opakovani by bolo napohodu
nasraty tak ze som skoro vyletel do vesmiru ako raketa som sa rychlo odtackal domov lebo zacinalo to tak tuhnut ze som sa vedel naskladat do mojho "komfortneho" auta a nenavidel som podvozok kazdy meter domov.
Doma som sa hrdisky vycural do umyvadla, kedze chrbat odmietal fungovat a jebol som sa pred TV a zacal sa lutovat.
V tom mi pise kamos z svajcu ze mam skusit metody austina barakiho z Starting strength (on sa snim osobne pozna). Poslal mi jeho metoda na rehab chrbat ze do tyzdna budem spet.
Zacal podla toho, natocil si budik na 30 min a kazdych 30 min som 10 min cvicil. najprv len sa so sebou, ciel bol spravit 10x drep,10xmrtvy,10x predklonov,10xrumonov
prve dve kola som plakal od bolesti ale za 2 hodky som to robil uz s nasadou od metly.
o 5 hodin som sa vedel vycurat na zachode a vecer som cvicil s 20kg kettlebelom.
Jeho teoria je ze ak to nieje vazne poskodene, (platnicka, natrhnuty sval), treba to hned rozhybat a nedovolit zatuhnut, klucovych je prvych 48 hodin.
Dokonca som si daval budik a bol cvicit a strecovat trikrat pocas noci.
Stalo se mi naprosto to stejné. Dokonce dvakrát
Jednou asi 3 roky zpět, začal jsem se litovat, nic nedělat a byl jsem 2 týdny zatuhlý. Půl roku po prvním zranění jsem viděl toto video a pamatoval si ho.
Když se mi to stalo asi půl roku zpět (2-3 měsíce před letošními závody), vzpomněl jsem si na toto video, se slzou v oku šel do šatny, zapnul data a mrknul na toto video. Okamžitě jsem začal cvičit air squaty, air deadlifty a rumuny. Čím víc jsem cvičil, tím víc to bylo v pohodě. Jakmile jsem si dal 3minutovou pauzu, opět to bolelo. Několikrát denně jako ty jsem cvičil a bylo to čím dál lepší.
To co tady píšeš ty a co říká Allan ve videu je naprostá pravda. Jak píšeš - je velmi důležité vědět co se vám stalo, pokud jen spazmus, je to ok, ale pokud něco mechanického jako je plotýnka, absolutně nedělat!!
Maciak, do týdne seš tam, kde jsi byl před spazmem. Zaručuji ti to já i Allan.
Streda
Chodza
10km/96min celkom si si dali do tela
Stvrtok
rano som zaobudil a nohy uplne na salat z tej rychlo chodze...
Sumo DL
2x10@70
2x5@120
5x170
2x200
1x220
1x240
technicky skarede, strasna neistota ale chrabt vobec nebolel, vacsi problem je hlava, strasne sa bojim ist tahat.
chcel som dat 5x155 ale chrbat strasne neisty a ako povolil spazmus tak neskutocna svalovica takze ledva 4 opakovania
Celny drep
3x100
3x3@120
2x3@140
viac sa nedalo chrbat uplne roztraseny
Poliquiny BI + Hyperky UNI
20x50 + 10x
20x80 +10x10
20x80 +10x10
Zhyby
3x10
Brucho
2x10
chrbat sice viacej menej ok ale nebudem to viac hrotit, koncim dnes silovku a od zajtra dietu, dva tyzdne si dam taky gvt styl, vel aopakovani mala vaha a potom sa znova vratim k silovke.
Skoda toho tahu, takuto formu som nemal ani nepametam
Nedela
usudil som ze nama zmysel uz dalej tahat silovku, telo uz nevladze.
Tak som prehodil na dietu na tri tyzdne apocas toho pojde taky GVT style a ked sa budem citit tak tam raz zacas hodim nejaku tasiu seriu
Bulhary
10x40
10x10@60
pauzy 2 min (teda aspon snaha)
fuj kurva dop**e, toto bola najhorisia vec co som vzivote absolvoval, som zvedavy ci sa zajtra postavim
toto odporucam kazdemu kto si mysli ze je drsnak a zvladne hocico
Bench
8x10@90
pauzy 1-2min
prve 4 serie pauza 60s potom som musel hrdinsky predlzit na 2 min
Pritahy v preklone JR
4x10@45
Veslo
600-500-400-300-200-100@1:55 pauzy 60s
nic som neodcvicil a bol som v posilke skoro 2.5 hodiny
poobede bud pojdem este raz dat ruky alebo pojdem chodit
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru