|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: so červen 22, 2019 2:40 pm Předmět: |
|
|
22.6.2019
Pomalý běh
Vzdálenost: 15.08 km
Čas: 1:19:04
Tempo: 5:15min/km
HR: 143
Dneska pohodička, kochačka :)
@cohen: díkec moc :) v pondělí těch 5km na rozehřátí a pak 3x800?:)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cohen999
|
Zaslal: so červen 22, 2019 3:30 pm Předmět: |
|
|
Nene, 5km a v ramci nich 3x800. Rozpis behov bude 5x tyzdenne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne červen 23, 2019 4:35 pm Předmět: |
|
|
Nazdar bezci.
Pouzivate nejake chytre hodinky, nebo naramek, nebo dokonce sebou vlacite mobil na presne trackovani trasy a vsech detailu ?
Mobil se me zda na cesty teskej a nepohodlnej, a naramky a hodinky nemivaj az na vyjimky GPS.
Jak treba v prubehu behu/kolo/chuze zjistit jak jsem daleko a jakej mam cas, a jake bylo tempo za posledni 1km, jakej tep ? Idelne na jedno rychle pohlednuti.
Toto vypada dobre, https://chytre-naramky.heureka.cz/niceboy-x-fit-gps/#
Ale moc neverim presnosti te GPS, stopky, mezicasy, ovladani, vse pres pres 1no tlaciko.....
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne červen 23, 2019 6:12 pm Předmět: |
|
|
23.6.2019
Běh s nízkou HR
Vzdálenost: 8.14 km
Čas: 41:52
Tempo: 5:08min/km
HR: 142
Tak dneska poslední “mezitrénink” a od zejtra už zostra a naplno :)) Už se na to těším, v úterý mi přijdou nový bwhačky, tak doufám, že budou lepší než ty Ády z prosince, který mě rozjebaly kotníky :))
@Judson: já už mám druhým rokem Garmin Fénix 5 Sapphire s HRM Trim beltem a jsem spokojenej předtím jsem měl vrcholný modely od Suunto ale tyhle Garminy topovka :) GPS to má přesnou, jen cca jednou za dva měsíce to zaklíčuje nějak blbě a je to divoký, ale jinak pohoda :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: ne červen 23, 2019 6:53 pm Předmět: |
|
|
@Judson Pouzivam hodinky s hrudnym pasom Polar, gps presna, presnejsia ako garminy co maju svagor so segrou, obcas zablbne hrudny pas, kedze uz maju 4 roky. Maju mod na beh, chodzu, bike...
V zasade Polar - Garmin - Suunto su produkty, s ktorymi nestupis vedla. Za kvalitu samozrejme zaplatis, ale na oplatku dostanes perfektny prehlad o svojom kardio treningu, a dalej vies tie data analyzovat a vyuzit na zlepsenie. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne červen 23, 2019 7:28 pm Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | @Judson Pouzivam hodinky s hrudnym pasom Polar, gps presna, presnejsia ako garminy co maju svagor so segrou, obcas zablbne hrudny pas, kedze uz maju 4 roky. Maju mod na beh, chodzu, bike...
V zasade Polar - Garmin - Suunto su produkty, s ktorymi nestupis vedla. Za kvalitu samozrejme zaplatis, ale na oplatku dostanes perfektny prehlad o svojom kardio treningu, a dalej vies tie data analyzovat a vyuzit na zlepsenie. |
Edit, tak uz na namlsavam na webu, ty polar vypadaj fakt pekne, hlavne se me libi :
Uložte si data do počítače pomocí USB kabelu. Pomocí exkluzivní webové služby Polar Flow budete moci důkladně analyzovat všechna nasbíraná data.
Ten hrudni pas vam nevadi, nejak si to neumim predstavit, dyt to musi byt kazdej beh totalne propocenym, to vydrzi a drzi jak ma ?
Mate nejakou predstavu, ze by mereni s hrudnim pasem bylo daleko presnejsi nez ty verze Polaru co ho nemaj a meri jen an ruce ? Zrovna tep jsem nikdy nehrotil a nesledoval, ale treba bych mel.
Nosite to bezne, misto hodinek, nebo je to nevhodne ?
Jak je to s nabijenim, podle toho jak moc je zaple GPS, pres usb kabel z pc ?
Naposledy upravil Judson dne ne červen 23, 2019 7:48 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: ne červen 23, 2019 7:41 pm Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | | cohen999 napsal: | @Judson Pouzivam hodinky s hrudnym pasom Polar, gps presna, presnejsia ako garminy co maju svagor so segrou, obcas zablbne hrudny pas, kedze uz maju 4 roky. Maju mod na beh, chodzu, bike...
V zasade Polar - Garmin - Suunto su produkty, s ktorymi nestupis vedla. Za kvalitu samozrejme zaplatis, ale na oplatku dostanes perfektny prehlad o svojom kardio treningu, a dalej vies tie data analyzovat a vyuzit na zlepsenie. |
Jo, to verim, ale to je docela jina cenova hladina nez o jake jsem uvazoval.
Ten hrudni pas vam nevadi, nejak si to neumim predstavit, dyt to musi byt kazdej beh totalne propocenym, to vydrzi a drzi jak ma ?
Ja si rikal, jak asi ty naramku na ruce meri tepovku, asi nic moc.
Jak se to z toho prevadi, asi blutu do tabletu nebo mobilu s androidem ? |
Na hrudny pas si zvyknes rychlo, bateria sa da dat dole a pas raz za cas operiem.
Polar ma stranku, kam si raz za cas postahujes data z hodiniek.
Naramok som nikdy nenosil, takze nedokazem posudit presnost merania tepu. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po červen 24, 2019 7:18 am Předmět: |
|
|
Co se týče hrudního pásu, ten už mám taky dva roky a v pohodě, pořád funguje a drží :) … jednou za dva běhy ho propláchnu pod vodou a jednou za 10 dní ho drbu mýdlem :)
Ohledně HE na zápěstí, není to úplně tak přesný, respelktive hrudní pás ti líp zaznamená změny (pokles/vzestup) … na zápěstí mě to vždycky vystoupá a pak se to drží v nějaký rovině. Mám teda přes den zapnutý měření HR na zápěstí, takže mám pak přehled o klidový tepovce :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po červen 24, 2019 8:22 am Předmět: |
|
|
The Plan (prvych 6 tyzdnov)
Plan som nejaky vydusil, je (najma prve dva tyzdne) kilometrovo velmi konzervativny, z dovodu zaradenia dvoch intervalovych behov hned od zaciatku. Keby sa ti tie vyklusy zdali vela/malo, nie si uz uplny zaciatocnik, pridaj si, alebo uber kilometer - dva podla pocitu. Ale ber to tak, ze ti zostava priestor na posilku. ;)
Tyzden 1
A - 5km, intervaly 3x800m
B - 6km vyklus
C - 5km, intervaly 4x100m
D - 5km vyklus
E - 10km vyklus (31km)
Tyzden 2
A - 6km, 6x400m
B - 7km vyklus
C - 5km 4x200m
D - 6km vyklus
E - 7km vyklus (31km)
Tyzden 3
A - 8km, intervaly 3x1600m
B - 7km vyklus
C - 5km 6x100m
D - 6km vyklus
E - 12km vyklus (38km)
Tyzden 4
A - 6km, 4x800m
B - 8km vyklus
C - 5km 6x200m
D - 7km vyklus
E - 8km vyklus (34km)
Tyzden 5
A - 5km, 1x3000m
B - 7km vyklus
C - 6km, 4x400m
D - 7km vyklus
E - 14km vyklus (39km)
Tyzden 6
A - 6km, 6x400m
B - 8km vyklus
C - 5km, 8x100m
D - 8km vyklus
E - 10km vyklus (37km) _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: po červen 24, 2019 9:26 am Předmět: |
|
|
Prosim te cohene dva dotazy k vyse uvedenemu rozpisu:
1) jake zvolit tempo na jednotlive intervali?podle tepovky, nebo jet to proste na maximum co clovek zvladne?Nebo je jeste nejake jine pravidlo?
2) Co znamena cislo v zavorce (km) u "Eckovych' vybehu?
Diky za info.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po červen 24, 2019 10:16 am Předmět: |
|
|
| Máča napsal: | Prosim te cohene dva dotazy k vyse uvedenemu rozpisu:
1) jake zvolit tempo na jednotlive intervali?podle tepovky, nebo jet to proste na maximum co clovek zvladne?Nebo je jeste nejake jine pravidlo?
2) Co znamena cislo v zavorce (km) u "Eckovych' vybehu?
Diky za info. |
Dlhsie intervaly 400m+ podla tepovky odvodenej z maximalnej TF, resp. z TF pri ktorej sa bezia pomale behy, orientacne. 100 a 200m sprinty sa bezia vzdy naplno. Posledny interval by mal byt vzdy najrychlejsi aj pri kratkych, aj pri dlhsich intervaloch.
V zatvorke je tyzdenny kilometrovy nabeh. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: po červen 24, 2019 10:30 am Předmět: |
|
|
Menší drobnost, přesnost páskových měřičů se za poslední dobu zlepšila mílovými kroky a u novějších hodinek ani profíci nepoužívají hrudní pásy. Viděl jsem kdysi (ještě s horší účinností) srovnání a byly to jednotky procent...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po červen 24, 2019 5:19 pm Předmět: |
|
|
24.6.2019
Intervalový běh 3x800m
Celkový čas: 23:43
Celková vzdálenost: 5.11 km
Celkové tempo: 4:39 min/km
Celková HR: 151
Warm up
Vzdálenost: 600 m
Tempo: 5:13 min/km
HR: 121
1. Interval
Čas: 3:09
Vzdálenost: 800m
Tempo: 3:52 min/km
HR: 152
600m výklus
2. Interval
Čas: 2:56
Tempo: 3:39 min/km
HR: 162
600m výklus
3. Interval
Čas: 3:13
Tempo: 3:57 min/km
HR: 169
800m Cool down
Tak jsem mladickou nerozvážnosti přepálil prostřední interval a na třetím jsem trpěl  Ale jo, užil jsme si to a jsem poučenej pro příště a budu muset zapojit lepší odhad tempa, jak jsem teď běhal jen pomlaý rege-běhy, tak jsem trochu ztratil přehled co a jak :)
Jinak nový boty už jsou na depu UPS, zejtra mi je dovezou do práce _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
cocman
|
Zaslal: po červen 24, 2019 6:35 pm Předmět: |
|
|
| OukyDouky napsal: | | Menší drobnost, přesnost páskových měřičů se za poslední dobu zlepšila mílovými kroky a u novějších hodinek ani profíci nepoužívají hrudní pásy. Viděl jsem kdysi (ještě s horší účinností) srovnání a byly to jednotky procent... |
Omlouvam se, ze to tu zasiram, ale tohle je nesmysl. Pokud se bavime o hodinkach do cca 15 000 jako napriklad zminovane Garminy. Snimac na zapesti je dobry maximalne na spanek nebo jako orientacni pres den, ale na sport jedine s hrudnim pasem. Jelikoz snimac na zapesti funguje na principu prosvecovani kapilar, tak pri jakemkoliv sportu, kde se ty hodinky hybou, tak nema nikdy presnou vypovidajici hodnotu. S kamaradem mame oba Fenix 5 a pri stejne aktivite jemu senzor na zapesti nameril max TF 132 a me 181. A rozhodne to neni tim, ze by byl trenovanejsi.
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: po červen 24, 2019 6:41 pm Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | OukyDouky napsal: | | Menší drobnost, přesnost páskových měřičů se za poslední dobu zlepšila mílovými kroky a u novějších hodinek ani profíci nepoužívají hrudní pásy. Viděl jsem kdysi (ještě s horší účinností) srovnání a byly to jednotky procent... |
Omlouvam se, ze to tu zasiram, ale tohle je nesmysl. Pokud se bavime o hodinkach do cca 15 000 jako napriklad zminovane Garminy. Snimac na zapesti je dobry maximalne na spanek nebo jako orientacni pres den, ale na sport jedine s hrudnim pasem. Jelikoz snimac na zapesti funguje na principu prosvecovani kapilar, tak pri jakemkoliv sportu, kde se ty hodinky hybou, tak nema nikdy presnou vypovidajici hodnotu. S kamaradem mame oba Fenix 5 a pri stejne aktivite jemu senzor na zapesti nameril max TF 132 a me 181. A rozhodne to neni tim, ze by byl trenovanejsi. |
Máš to podlezene jinak než subjektivní zkušenosti ? :) Podívej ty nové hodinky zvládají docela dobře i EKG..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|