Grimley - Log běhny

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 126, 127, 128  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Grimley - Log běhny  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Grimley - Log běhny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 7:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cocman napsal:
Jezis proste pochopte, ze oukydouky to cetl v jednom clanku a to, ze my s tim mame realny zkusenosti vubec nic neznamena. Pise se to na internetu, tak to musi byt pravda.

To jsem hajzl, že upřednostňuji objektivní zdroj informací a nezávislé testy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

oukydouky sry, ale trochu už si začínám myslet, že nás tu trolíš...

Každej, kdo se v tomhle prostředí pohybuje a má REÁLNÝ zkušenosti s tím, jak to funguje, prostře doporučí k hodinkám hrudní pás tak, aby byly zajištěny přesný výsledky, protože má vyzkoušený, že měření na zápěstí stojí prostě za starou belu, pokud to chceš používat při sportu..... To, že se tu oháníš nějakýma článkama na netu je moc pěkný, ale je to úplně k hovnu :) Nevím, proč má tolik lidí potřebu se věčně a zarytě vyjadřovat k něčemu, čemu ani zbla nerozuměj
cohen999

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To uz tak niekedy byva, clovek si precita teoriu, ale k praxi sa uz nedostane. Ouky to urcite mysli dobre, len neprisiel do kontaktu s realitou, v ktorej neprebiehaju vzdy idealne podmienky.
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele to je prostě divné, že články tvrdí opak, americká kardiologická asociace se plete, ale vy máte pravdu.

Taky se divím, že v GPS čipech není žádný vývoj a optická tepovka se měří 10 let stejně

Proč tohle nikde nepíšou, nějaká konspirace?
cohen999

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@Ouky Keby si sem dal svoju osobnu skusenost, podlozenu porovnavajucimi grafmi z naramku a z hrudneho pasa pocas roznych sportovych cinnosti a zatazi, nepoviem nic. Lenze ty len teoretizujes, takze to tak aj berieme.
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
@Ouky Keby si sem dal svoju osobnu skusenost, podlozenu porovnavajucimi grafmi z naramku a z hrudneho pasa pocas roznych sportovych cinnosti a zatazi, nepoviem nic. Lenze ty len teoretizujes, takze to tak aj berieme.

Proč bych to dělal, když jsou objektivní publikovaná data relevantnější, než má osobní zkušenost?

K tomu GPS, ještě nedávno se načítaly hodinky několik minut, dnes to má i GLONASS, Baidou, zpřesňuje to signál přes GSM, wifiny, což je super ve měst, případně připojený telefon, už dnes mají nejlevnější čínské telefony lepší GPS čipy, než Garminy za 15 tisíc předloni.
cohen999

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@Ouky Pretoze by si nas presvedcil. S GPS mas pravdu, dvojrocne Garminy nacitavaju fakt dlho, dlhsie ako stvorrocne Polary, a dnes uz je ta situacia naozaj ina.

Lenze debata je o merani a zaznamenavani tepovej frekvencie v sporte, konkretne pri behani. A mna ako bezca presvedci len prax ineho bezca. Takze ak nedisponujes vlastnym porovnavacim meranim, alebo nevies uviest nejakeho konkretneho bezca, ktory by niekde publikoval vlastne zavery potvrdzujuce tieto tvrdenia, naozaj nie je o com.
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
@Ouky Pretoze by si nas presvedcil. S GPS mas pravdu, dvojrocne Garminy nacitavaju fakt dlho, dlhsie ako stvorrocne Polary, a dnes uz je ta situacia naozaj ina.

Lenze debata je o merani a zaznamenavani tepovej frekvencie v sporte, konkretne pri behani. A mna ako bezca presvedci len prax ineho bezca. Takze ak nedisponujes vlastnym porovnavacim meranim, alebo nevies uviest nejakeho konkretneho bezca, ktory by niekde publikoval vlastne zavery potvrdzujuce tieto tvrdenia, naozaj nie je o com.

Tím GPS jsem se snažil dokázat, že podobný vývoj je i v těch optických tepovkách, i drahé sportovní hodinky prostě můžou používat letitý senzor, ale třeba ty nejnovější Apple Watch už mají senzor uplně jiné kategorie a nejenom ony, je to paradox, ale i levnější, ale novější čínské hodinky tepovku často měří lépe než garminy COž chápu, že spoustu Garministů s hodinkama za 15 nasere, ale je to tak.

Takže ještě jednou, ten senzor je FDA approved, což by se fakt nestalo, kdyby tam byly nepřesnosti, které naznačujete https://www.apple.com/newsroom/2018/12/ecg-app-and-irregular-heart-rhythm-notification-available-today-on-apple-watch/
Grimley

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No ohledně GPS - než se mi uzamkne k GPSce, trvá to okolo deseti vteřin, když běhám každej den ve stejný lokalitě, když jdu třeba po tejdnu běhat někde jinde, načítá to zhruba do 5 minut, což bývá otravný :) .… Ale když už zakličuje satelit, tak pak měří vesměs spolehlivě, sem tam ulítne (ale jak jsem psla, to je tak jednou za dva měsíce, že je ten záznam nepoužitelnej)

Ohledně tepovky je to opravdu tak, jak se tu snažíme přesvědčit my, kteří to máme ověřený praxí a ne vyčtený z netu :)

EDIT: Oukydouky - neznám žádný běžce, kterej má sportovní hodinky za účelem tréninku, že by měl na ruce apple watch s EKG měříčem :) …. bystřejší člověk možná pochopil, že to judson chce na sport a na použitelný metriky k lepšímu tréninku, ne na to, aby se oháněl nějakým měřením EKG a opravdu neznám nikoho už z poloprofi běžců, kdo by si měřil HR na zápěstí …. to je prostě tak, a už bych tuhle debatu asi fakt ukončil, protože to sklouzává k nemyslům, nevím proč bych měl uměle hájit garminy za 15k …. jsem s nima spokojenej a nemám problém je doporučit a nemám ani problém říct, že měřit si tepovku při sportu na zápěstí je prostě bulšit první třídy

EDIT2: i k těmhle "profi" sport testerům se daj dokoupit různý foot / cadence pody, ale chápu, že apple watch ti změřej všecno ze zápěstí - píše se to na netu a že lidi na ty sporty prostě po vlastních zkušenostech používaj něco jinýho je irelevantní, píšou to a my, kteří to máme vyzkoušený v praxi jen plácáme nesmysly a hájíme si nějaký svoje hodinky (začíná mi to připomínat souboj mezi android a iOS fanouškama) :)
cohen999

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@Ouky Uz sa budem opakovat, no skusim este raz upozornit na POUZITIE V PRAXI , ktore nemusi byt v rozpore s testami, ale to zisti az konkretny bezec konkretnym porovnavacim meranim v specifickych podmienkach pre tento sport.
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
No ohledně GPS - než se mi uzamkne k GPSce, trvá to okolo deseti vteřin, když běhám každej den ve stejný lokalitě, když jdu třeba po tejdnu běhat někde jinde, načítá to zhruba do 5 minut, což bývá otravný :) .… Ale když už zakličuje satelit, tak pak měří vesměs spolehlivě, sem tam ulítne (ale jak jsem psla, to je tak jednou za dva měsíce, že je ten záznam nepoužitelnej)

Ohledně tepovky je to opravdu tak, jak se tu snažíme přesvědčit my, kteří to máme ověřený praxí a ne vyčtený z netu :)

EDIT: Oukydouky - neznám žádný běžce, kterej má sportovní hodinky za účelem tréninku, že by měl na ruce apple watch s EKG měříčem :) …. bystřejší člověk možná pochopil, že to judson chce na sport a na použitelný metriky k lepšímu tréninku, ne na to, aby se oháněl nějakým měřením EKG a opravdu neznám nikoho už z poloprofi běžců, kdo by si měřil HR na zápěstí …. to je prostě tak, a už bych tuhle debatu asi fakt ukončil, protože to sklouzává k nemyslům, nevím proč bych měl uměle hájit garminy za 15k …. jsem s nima spokojenej a nemám problém je doporučit a nemám ani problém říct, že měřit si tepovku při sportu na zápěstí je prostě bulšit první třídy

EDIT2: i k těmhle "profi" sport testerům se daj dokoupit různý foot / cadence pody, ale chápu, že apple watch ti změřej všecno ze zápěstí - píše se to na netu a že lidi na ty sporty prostě po vlastních zkušenostech používaj něco jinýho je irelevantní, píšou to a my, kteří to máme vyzkoušený v praxi jen plácáme nesmysly a hájíme si nějaký svoje hodinky (začíná mi to připomínat souboj mezi android a iOS fanouškama) :)

Nevím kde jsi vydedukoval, že mám Apple Watch? Ilustroval jsem tím jenom vývoj těch senzorů.

1) Ten test vychází z praxe, ale chápu, že ti jeho výsledky nevoní.
Grimley

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro mě za mě, ať si Judson koupí Apple Watch a používá je na sport :) … jen jestli půjde na celodenní túru s GPS trackováním, tak ještě přikoupit power banku, ale zas nepotřebuje hrudní pás, to je fakt :) …..

Mě jen vadí, že ty, jakožto člověk, co nepoužívá tuhle věc tak zarytě tvrdí něco, co mu tu lidi, co tu věc používaj v reálu, vyvracej a ještě z nich děláš blbce :) …. Ať si každej používá co chce, já jen můžu říct, že jsem s Garminama spokojenej, rozhodně mě v tréninku posunuly a vím, že Apple Watch, který jsou spíš smart než sport hodinky, rozhodně nejsou pro mě :) … howgh
OukyDouky

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkat já ale Smart hodinky používám dokonce dvoje
Judson

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady se to pekne rozjelo.
Ja mam v planu koupit casem polar m430.
M400 HR, je verze z 2017 s pasem, ale bohuzel uz v cr vyprodana. M430 je nastupce a meri pulz pres ruku pres diody.
Cetl jsem kolem toho hodne recenzi, nejlepsi asi tady https://the5krunner.com/2017/07/01/polar-m430-review/ a pro moje ucely celkove dost naddimezovane to bude.
Kdyz jsem dokonce nasel, ze hrudni pas muzu dokoupit "neznackovej" ale kompatibilni a otestovanej s dobrou recenzi za 850kc, neni co resit.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st červen 26, 2019 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám nějaký Sigma low cost hodinky s hrudním pásem a jsem s nimi spokojenej, ten tep je na "neposilovací" tréning fakt super vodítko. Ani nepotřebuju nějaký statistiky atd, používám to opravdu jen k tomu, abych věděl kolik mám aktuální tep. Často je ani nemám na ruce a mám je daný na kole.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Grimley - Log běhny Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 126, 127, 128  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: