e-witch

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 432, 433, 434 ... 480, 481, 482  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - e-witch  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> e-witch
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
e-witch

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... sem tam vyběhnu ještě za světla a to pak potkávám i další lidi ... když pominu čmeláky a doširoka rozjeté bruslařky, tak čistě co se běhu týče ... občas vidím strašné výjevy :D
(občas určitě vidím i někoho, kdo běží dobře, jen to třeba nepoznám:)

... tak je to tady, přiložila jsem polínko a vytáhla popelník ...
tak pokud smíte naznačovat ...

ať s tím včas něco udělám

(... dneska je pěknej vobraz)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to v pohode, doslap vyzera dobre, pata musi len jemne tuknut o zem. Ak chces zapracovat na nejakych veciach, da sa, dolezita je uvolnenost a oscilacia. Uvolnenost si odsledujes na rukach. Nesmu byt zatate v past, dlane a prsty musia byt maximalne uvolnene. Ked nieco drzis (motyku, sekeru, flasu s vodou) nevadi, da sa na to zvyknut. Podobne svaly tvare, cim uvolnenejsie tym lepsie.
Oscilacia by nemala byt vacsia ako cca 2 cm, beh musi byt co najviac podobny pokojnej hladine jazera a nie ako EKG, alebo opicka na gumicke.
Oboje vyzera z videa OK, ale snad by to chcelo nejaky zaber z boku.
Ideal napriklad tu, cca od 0:40...
target="_blank" class="postlink">

Pardon, toto som myslel.
target="_blank" class="postlink">
wickedDog

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Video není v moc dobré kvalitě, ale trochu se ti bortí dovnitř kotník. Nevím jaké máš boty, nebo kolik v nich naběhané, ale možná za to můžou ony.
Podívej se cca na posledních 10 min videa, kde probírají diagnostiku https://kulturistika.ronnie.cz/c-35704-jak-vybrat-obuv-na-ocr-a-beh.html
JENDA10

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mrkni na to, jak se kotník bortí tomu Gebrselassiemu, který je všeobecně považován za pana technika....

E-witch běhá náhodou pěkně a lehká pronace chodidla je úplně přirozená a nic špatnýho by neměla napáchat, i když se při ní budou teoretici došlapu křižovat. :-)
e-witch

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dík za naznačování a za videa :) ... boty mám poměrně nové, sice nic extra drahého (adi.solar boost), ale subjektivně mi sedí dobře a jsou pronační ... bez nich se mi kotníky bortí ještě víc, tak nevím, jak to ještě vylepšit ... možná by mi trochu pomohly cviky na příčně plochou nohu, ale nepomáhají, protože na ně se.u

myslím, že běhám celkem uvolněná, ono to při trochu delší trase člověka nutí samo, aby šetřil energii … ale na tu oscilaci se můžu zaměřit, je to vlastně taky o lepším využití energie …
… na videu asi zrovna neběžím tak přirozeně jako po pár kilometrech, kdy to vždycky nějak líp „sedne“ … když se moc zaměřím na detaily, jako došlap atd., bývá výsledek horší, než když si hlídám celkové držení těla- břicho, pánev, ramena … pak se to většinou samo poskládá do lepšího došlapu
wickedDog

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2021 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jendo, klidně se pochlub jaké máš běžecké výsledky, nebo tvoji svěřenci, když hned víš kdo je pan technik a kdo teoretik
Já jsem jenom upozorňoval na možnost, že už jsou boty možná na výměnu, ale ploché nohy to lehké borcení vysvětlují.

Je super, že se zajímáš o techniku běhu, už tím jsi udělala víc, než většina běžců, ale tady na foru není nikdo kdo by ti to dokázal detailně posoudit. Až otevřou obchody, tak si můžeš skočit na diagnostiku a budeš vědět jak na tom jsi. Já mám taky ploché nohy a určitě je super střídat boty. Jestli můžeš, pořiď ještě jedny s jiným dropem, třeba 6-8mm (neutrální) a na každý běh je střídej. Předejdeš tím možným problémům v budoucnosti.
cohen999

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neviem do akej miery treba prikladat dolezitost pronacii alebo supinacii (moj pripad) pri vybere alebo striedani tenisiek, nie som odbornik, len priemerny praktik. Moja 15rocna bezecka prax mi vsak ukazala, ze v prvom rade treba dbat na kvalitny strecing po behu, a to vratane strecingu chodidla, ponatahovat ho vo vsetkych moznych smeroch je zaklad. Dalej mat pod pracovnym stolom tenisak a obcasne chodidlo preventivne masirovat, chytat prstami lopticku a pod.

Samozrejme, ak je priestor a peniaze na diagnostiku, nemam s tym najmensi problem.
e-witch

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

... já se hlavně těším, až otevřou hospody ...

( střídám vložky do bot, mám 3 :)

a proti strečinku nic nemám, někdy ho i dělám :)
cohen999

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
... já se hlavně těším, až otevřou hospody ...
!
JENDA10

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wickedDog napsal:
Jendo, klidně se pochlub jaké máš běžecké výsledky, nebo tvoji svěřenci, když hned víš kdo je pan technik a kdo teoretik

Já to nemyslel nijak zle a osobně proti tobě - za pana technika je mezi běžci všeobecně považovaný Haile Gebrselassie, který běhal se zřetelnou pronací, takže jsem se snažil jenom poukázat na fakt, že i legendární běžec s vytříbenou technikou měl podle teoretické diagnostiky špatný došlap, toť vše.

Neříkám, že diagnostika došlapu je špatná, ale věnuje se jí na můj vkus až příliš pozornosti, takže z tý automatiky: "bortí se ti kotník-tady máš anti-pronační boty" mi jde už někdy trochu hlava kolem. :-)
e-witch

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12.4.2021

běh 7km
5x kopec 500m, cca 7%

rozehřátí
1,5km

1. kopec
0,5km
6,42
151
výklus 0,5km

2. kopec
0,5km
7,10
138
výklus 0,5km

3. kopec
0,5km
6,52
149
výklus 0,5km

4. kopec
0,5km
6,54
140
výklus 0,5km

5. kopec
0,5km
6,40
156/165

výklus
1km

… nečekala jsem, že se tak rozprší, že ten kopec bude v poslední třetině tak stoupat, že těch 500m bude tak dlouhých, že 1. běh přepálím, a že ztratím další kapesník …
celé jsem to prostě trochu zdrbala a nějakou oscilaci jsem měla zcela u prdele

edit.: ale pivo si zasloužím
cohen999

PříspěvekZaslal: po duben 12, 2021 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, tento vykon moze byt zakonceny jedine pivom... ale radsej dvoma. 😅
e-witch

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2021 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13.4.2021

výklus 6,5 km
49:50
7:40
122
kadence 172

potrestala jsem se opravdu pomalým, deštivým výklusem ...
a divoké kachny už sedí na vejcích a kačeři kolem řeky začínají být lehce agresivní …
jeden teda určitě :D
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2021 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem si na tebe včera vzpomněl... jenom si pořád nemůžu vybrat :D

cohen999

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2021 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@ewitch . odhliadnuc od toho ze sa trestas vyklusmi, ides aj nejaky silovy trening aspon 2x tyzdenne? Ci len ho nezapisujes?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - e-witch Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 432, 433, 434 ... 480, 481, 482  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: