|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Gericho

|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
Gericho

|
Zaslal: st listopad 15, 2023 10:24 pm Předmět: |
|
|
Tento týden jsem najel na sacharidove vlny a zatím při tréninku v pohodě , uvidíme jaké budou výsledky. Mimochodem jak se píše ze všechny budete srat jelikož budete podrážděný tak zatím nic, spíše ostatní sebou mě xDDD
Dřep
10 x 30 kg
10 x 40 kg
4 x 50 kg
4 x 50kg
4 x 50 kg
4 x 50 kg
4 x 50 kg
4 x 50 kg
4 x 50 kg
4 x 50 kg
Tlaky JČ na rovné lavici
6 x 20 kg
6 x 20 kg
6 x 20 kg
6 x 20 kg
6 x 20 kg
6 x 20 kg
Stahování kladky za hlavu
8 x 40
8 x 40
8 x 40
8 x40
Bicepsové zdvihy c VČ
8 x 22kg
8 x 22 kg
8 x 22 kg
8 x 22kg
Tricepsové tlaky s JČ vsedě
8 x 17,5 kg
8 x 17,5 kg
8 x 17,5 kg
8 x 17,5 kg
Plank
4x co nejdéle
|
|
nahoru |
|
 |
MilanT
|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: st listopad 15, 2023 10:49 pm Předmět: |
|
|
Stalo se mi to poprvé, ale ty asi myslíš z tréninku 3x týdne , jinak vitaminy a minerálu mám dost a jídelníček také mám pěkný a je v něm všechno.
|
|
nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: st listopad 15, 2023 11:02 pm Předmět: |
|
|
To jsem myslel jen jako vtip, že se mi to nikdy nestalo, fakt s tím zajdi k doktorovi, může to být něco se šlachou/svalem i když to necítíš.
|
|
nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt listopad 16, 2023 9:43 am Předmět: |
|
|
Ak si sa nikde neudrel, môže to byť nejaká malá trhlina. Rozhodne, keďže tam je modrina, došlo k výronu krvi. Čo si cvičil, keď sa ti to stalo? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: čt listopad 16, 2023 10:31 am Předmět: |
|
|
No včera viz trenink co jsem i psal také včera . Jinak v pátek jsem byl darovat krev tak jestli i díky tomu nevím ale nikde jsem se nebouchnul
|
|
nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: čt listopad 16, 2023 5:26 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: pá listopad 17, 2023 5:01 pm Předmět: |
|
|
dotaz ohledně jídelníčku co mi nejde moc do hlavy, jelikož jsem předečtl obě knihy sacharidové vlny ale tohle jsem tam nikde nenašel. Dle nastavení dle knih bych měl mít týdně spotřebu 7200kca sacharidu, 5040kca bilkovin a 5040 kca tuku, takže to je za cely tyden 17280 kcal 2468kca na ted cca tedy ale at koukam do jakekoliv kalkulačky atd tak abych byl v deficitu tak tydenní by melo být max 15600 a denní nejaky 2230 cca ? nedelam tedy nekde chybu myslite, nebo proste ty sacharidové vlny tak fungují i s vetším spotřebou
|
|
nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: pá listopad 17, 2023 6:28 pm Předmět: |
|
|
Nejde o to, ze by vlny fungovaly s vetsi spotrebou, jde o to, ze kdyz pravidelne trenujes a pripadne delas i nejake dalsi aktivity, tak mas proste vyssi vydej.
Udaj z kalkulacky je dlouhodobe neudrzitelny (chtel bych Te videt po 14 dnech), tech 2500 uz se asi i da, i kdyz i tak to muze byt dost utahnute, ale zalezi na celkovem obrazu (tj. dalsich faktorech).
Ja mam treba vyzkousene, ze kdyz dost trenuju (a to nemam zadnou velkou vykonnost, viz muj log), tak 3200 kcal je tak akorat, abych VELMI MIRNE hubnul (pri vaze cca 90 kg). Kdyz tedy dam cca 2700 tak bych mel hubnout neco pres pul kila tydne, coz i odpovida. Ted se budu snazit dat dolu 2 kg za 14 dni - teoreticky bych mel dat tedy cca 2000 kcal na den, ale to neni uplne OK, takze se to bude resit zvysenym vydejem, pak udelam v noci zapis do sveho deniku...
|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: ne listopad 19, 2023 4:20 pm Předmět: |
|
|
Hazim sem jen pro zajímavost jídelníček na 300g sacharid day, 180g bílkovin a 80g tuku
Přijde mi ale samozřejmě ze příjem bílkovin je napůl živočišný a napůl rostlinného původu kdy například místo vajec je velmi často používáno tofu.
|
|
nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: po listopad 20, 2023 12:19 am Předmět: |
|
|
Bilkovin jsem napocital neco mezi 140 a 145 - ono nema moc smysl brat bilkoviny z vlocek apod. jako plnohodnotne pro naplneni potreby denni davky proteinu. Maso, vejce, syry/mleko/jogurty/tvaroh/atd. ano. Kdyz uz mermomoci potrebujes nejaky rostlinny zdroj, tak sem tam ta soja asi OK, ale co se tyce jinych rostlinnych zdroju, tak se na tom (u systematickeho cviceni) stavet moc neda...
edit: jinak mi to prijde dobry
|
|
nahoru |
|
 |
Gericho

|
Zaslal: po listopad 20, 2023 5:18 pm Předmět: |
|
|
tak beru to tak že jsou i sojové proteiny atd, tak zrovna u tady toho by se to mohlo brat jako plnohodnotná bílkovina ne?
|
|
nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: út listopad 21, 2023 1:54 am Předmět: |
|
|
sry, uz se mi to nechce dal rozepisovat, tak mas tady od chatgpt (sice tam plete pate pres devate, ale to podstatne se z toho vycist da... i kdyz s temi aminokyselinami to neni az tak strasne):
kód: | vyjmenuj a vysvetli nevyhody soje jako zdroje proteinu oproti zivocisnym zdrojum
kontext - pro prijem proteinu u cloveka, ktery se venuje posilovani a ma tedy zvysenu potrebu prisunu kvalitnich bilkovin
ChatGPT
Nevýhody sojových proteinů oproti živočišným:
Nižší biologická hodnota: Sojové proteiny mají nižší biologickou hodnotu než živočišné proteiny, což znamená, že obsahují méně esenciálních aminokyselin potřebných pro svalový růst.
Nedostatek některých aminokyselin: Soja má nižší obsah některých esenciálních aminokyselin, jako je methionin, který je důležitý pro syntézu proteinů ve svalové tkáni.
Fytoestrogeny: Soja obsahuje fytoestrogeny, které mohou ovlivnit hormonální rovnováhu. I když je jejich účinek na lidi předmětem debat, mohou potenciálně ovlivnit výkon a regeneraci svalů.
Trávení a absorpce: Proteiny ze soji mohou být pro některé jedince těžší na trávení než živočišné proteiny, což může vést k nižší účinnosti při budování svalové hmoty.
Potenciální alergeny: Soja je běžný alergen, což může omezit její použití u některých jedinců.
User
dale
ChatGPT
Antinutriční faktory: Soja obsahuje antinutriční látky jako jsou inhibitory trypsinu, které mohou snižovat trávení a vstřebávání proteinů, což může být problematické pro lidi, kteří se snaží maximalizovat příjem proteinů.
Nízký obsah některých mikronutrientů: Oproti živočišným zdrojům proteinů, sojové proteiny mohou mít nižší obsah některých důležitých mikronutrientů, jako je vitamin B12, železo a zinek, které jsou klíčové pro energetický metabolismus a regeneraci svalů.
Omezený účinek na hypertrofii svalů: Některé studie ukazují, že sojové proteiny mohou být méně efektivní než živočišné proteiny v podpoře hypertrofie svalů, což je klíčové pro lidi, kteří se věnují posilování a chtějí zvýšit svalovou hmotu.
Chuť a variabilita: Chuť a textura sojových proteinů mohou být méně příjemné než živočišné proteiny, což může omezit jejich přijatelnost a variabilitu v rámci stravy.
User
dale
ChatGPT
Riziko kontaminace a kvality: Soja je často geneticky modifikovaná a může být vystavena pesticidům a herbicidům. Toto riziko kontaminace může být pro některé jedince znepokojivé, zvláště pokud se snaží dodržovat přírodní nebo ekologickou stravu.
Efekt na zažívání: Někteří lidé mohou mít problémy s trávením sojových produktů, což může vést k nepříjemným zažívacím problémům jako je nadýmání nebo zažívací obtíže.
Omezení ve stravě: Lidé, kteří se spoléhají převážně na soju jako hlavní zdroj proteinů, mohou mít omezenou stravu z hlediska rozmanitosti, což může vést k nutričním nedostatkům.
Potenciální vliv na štítnou žlázu: Některé studie naznačují, že sojové proteiny mohou ovlivnit funkci štítné žlázy, což může mít negativní dopad na celkovou energetickou úroveň a metabolismus, což je důležité pro lidi, kteří se věnují posilování.
Omezení výběru produktů: Ačkoliv je na trhu dostupných mnoho sojových produktů, může být pro některé jedince obtížné najít specifické typy sojových proteinů, které vyhovují jejich dietním potřebám a preferencím. |
maso tim kompletne nenahradis, jak jsem psal - sem tam, proc ne, kazdy den imho kontraproduktivni
jo a jeste s tou chut i bych to taky nepodcenoval, ono telo lepe travi a vyuziva stravu, ktera mu chutna, nez naopak
|
|
nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|