|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: so únor 10, 2024 9:51 am Předmět: |
|
|
to je ale moc hezký kulatý osobáček 🙂 doufám, že se k tomu dopracuju ještě někdy na tahy 😀 letos ti začíná dobrá sezóna!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Solferino

|
Zaslal: pá březen 01, 2024 8:19 am Předmět: |
|
|
Já bych zase chtěl někdy dřepovat svoje benče  kecám, kdybych chtěl, tak na tom pracuju, zatím dřepuju jen tak, aby nohy aspoň trochu držely tempo s vrškem těla
Měsíc utekl jako voda a z 11 týdnů do závodů se stalo 7. To je pořád ještě moře času, nicméně už ten trénink aspoň trochu začíná připomínat přípravu na závody. V plánu mám teda 21.4 závody WUAP na Slovensku, město se jmenuje Revúca a vůbec netuším, kde to je a o týden později MČR GPC ve Vsetíně, ten tuším kde je. Co se týká tréninku, přešel jsem na 6x8 se stopkami a začal hodně nízko, zatím jsem dojel na 6x8 125kg, takže je vidět, že je to teprve na začátku. Potřebuju dojet někam nad 170 kg, aspoň pár osmiček, tak uvidíme. 170x8 bez stopky dám i teď, takže na konci téhle fáze bych rád dal aspoň jednu sérii se 175. Tohle bude program na příští zhruba tři týdny, než přejdu na 10x3. U tohoto tréninku s nižšími vahami je naprd, že skoro nepoužívám legdrive. Soustředím se hlavně na techniku a provedení samotného tlaku, takže se legdrive později musím vždycky znovu "učit".
Co se týká doplňků, tak jsem to trochu obměnil. Místo tlaků ve stoje dávám spíš tlaky s jednoručkami vsedě, s oporou i bez odpory zad. Případně s velkou činkou vsedě za hlavou, taky s oporou i bez, podle toho kde zrovna cvičím. Asi by nebylo na škodu trochu posílit ramena
Teď bych rád už začal zapisovat pravidelně, abych měl nějakou zpětnou vazbu, tak snad to vyjde  paradoxně i když jsem zdravotně fit, trénovat mě baví a výsledky jsou, stejně mě to všechno nějak tak sere  ty lidi, to prostředí, asi bych potřeboval změnit fitka, aspoň na chvíli. Jenže ty dvě kam chodím jsou dobrá a hlavně blízko, takže někam dojíždět a experimentovat se mi zrovna moc nechce. Ale je to zas jen takové období, chce to chvíli vydržet a zase to přejde. Aktuální forma, tvary pořád stejné, ale snad o pár mm míň v pase a o pár mm širší ramínka
_________________ Instagram: @bench_creep
Stolt fortid, stor fremtid
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: út březen 05, 2024 8:41 pm Předmět: |
|
|
Ve zkratce nedělní trénink, bude to hodně velká zkratka  prostě klasika fullbody, s tím že hlavní bylo odjet plánovaný benč. Nepouštěl jsem se do žádných větších akcí, ego jsem nechal v šatně a poctivě se stopkama odjel předepsaných 6x8 se 130kg. Trošku mě zneklidňuje, že když dávám tlaky v sedě, ať už velká osa nebo jednoručky, mám potom tak odvařené, spíš jakoby natažené tricepsy, že odjet je potom samostatně izolovaným cvikem je prakticky nemožné. Tak nezbývá než doufat, že je to dobře a že dostávají nezvyklý impuls, po kterém budou sílit stejně jako z tricepsových extenzí s jednoručkou.
Každopádně na síle se to nijak negativně neprojevuje, dnešní trénink po dni odpočinku mě příjemně překvapil. Napřed teda nepříjemně, protože po příchodu do fitka to vypadalo, jako by tam měl třetí ročník SŠ hodinu tělocviku, tolik lidí jsem tam snad ještě neviděl. Nicméně jako vždy benč nikdo nejel, takže po rozcvičce jsem šel do akce. Chtěl jsem zahájit něčím těžším, abych úplně neztratil kontakt s těžšími vahami, a dorazit se podle plánu s 6x8 135kg. Tak jsem se postupně dostal na 190x5, relativně lehké, dokonce jsem měl choutky zkusit i šestou, ale to by už nejspíš nedopadlo. Každopádně příjemné překvapení, 190x5 jsem v zimě ještě nedal. I když PR to není, loni už jsem tohle dal, je to dobré znamení do zbytku přípravy. Ovšem následujících šest sérií se smrsklo na pět, to už byl hrudník tak nafouklý, že jsem neměl odvahu pokračovat, aby někde nějaké vlákno neřeklo sbohem. Holt není to 6x6  pokračování nejspíš ve čtvrtek, snad stihnu. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 06, 2024 12:27 am Předmět: |
|
|
| Solferino napsal: | | Nicméně jako vždy benč nikdo nejel, ... |
co to máte za fitko? tam kde chodím jezdí benč zásadně všichni včetně vrabčáků
těch 190x5 je paráda a slibuje to letos úspěšný rok!
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so březen 09, 2024 5:53 pm Předmět: |
|
|
No, my máme takové fitko, že všichni příchozí automaticky míří ke stěně se zrcadly a stojany s jednoručkama  a vrabčáci zejména  Takže zbytek posilovny většinou zeje prázdnotou, s výjimkou případů, kdy tam je fakt narváno.
Čtvrtek pátek jsem dal volno. Trochu mě škrábalo v krku a lezlo na mě nějaké nachlazení, takže jsem se zachoval rozumně a pro nával práce se nedostal do fitka. Dva dny volna za sebou jsem snad letos ještě neměl, určitě mi to prospělo. Dneska už jsem téměř ok, ale přesto jsem se nepouštěl do žádných větších akcí. Potřeboval jsem odjet hlavně benč, v plánu bylo 6x8 140 kg. I když nebyl problém, při sériích s úchopem naúzko už to ke konci trošku drhlo  Potom už jen takové šolíchání, všeho trochu míň a s menší váhou než obvykle. Kromě lýtek a bicepsů, tam neznám bratra  Zítra pokračování. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: ne březen 10, 2024 7:50 pm Předmět: |
|
|
Rád bych začal zapisovat tréninky normálně jako všichni ostatní, aspoň teď před závody. Dneska už zdravotně ok, najezený, vyspaný, docela to šlo. Necelých 6 týdnů do závodů.
Tlaky vč
20x8
40x8
60x8
70x8
80x5
90x3
100x3
110x3
115x3
120x1
125x1 PR
Menší osobáček, ani jsem to neplánoval, ale 120 byla lehká, tak jsem zkusil přidat. Napoprvé fail, ale věděl jsem, že to tam bude, podruhé už ok. Po docela dlouhé době co tohle cvičím musím uznat, že přínos pro sílu v benči bude nejspíš malý, pokud vůbec nějaký. Ale jinak má tenhle cvik spoustu jiných benefitů a hlavně mě to baví, o což jde především
Horní kladka
6 sérií po 10
Biceps jč
12x10 x2
18x10
24x5 x2
28x5
16x10
Bicepsy cvičím pouze s jedoručkama, velkou osu nepoužívám vůbec. Dysbalancí mám i tak dost, tak aspoň ruce ať zabírají stejně  Jezdím to každou ruku zvlášť na Scottovce. Někde v sedě, tam kde to jde vestoje a obráceně, tedy hrudníkem opřený o šikmou část a zdvih jednoručky začínám s rukou kolmo k zemi. Za mě nejlepší způsob. Samozřejmě u těch nejtěžších sérií to je trochu cheating s jištěním a dopomocí druhé ruky.
Ramena jč
12x10
16x10
22x10
26x10
30x10
34x6
Tohle jezdím vsedě, jen na rovné lavici a bez opory zad. Sice tak dám jen menší váhy a je to náročnější, ale o to účinnější. Na dnešním PR na tlaky s velkou činkou má největší zásluhu právě tenhle cvik.
Horní kladka
3 série po 10
Dneska tedy takhle, v plánu byly přítahy v předklonu, ale doba kdy si člověk mohl na trénink něco plánovat je dávno pryč, v dnešní době musím cvičit tam, kde je zrovna volno  Ale zítra nejspíš taky stihnu, takže potáhnu ještě třetí trénink v řadě a dám přítahy a shyby v jednom. Plus bych rád odjel benče, 6x8 145kg. Good luck with that po dnešku _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: út březen 12, 2024 10:38 am Předmět: |
|
|
Horní kladka
6 sérií
Benč
20x10
70x10
90x6
110x6
130x6
150x6
170x3 nohy nahoře
180x1 nohy nahoře
192,5x4 x2
145x8 x6
Celkem to šlo, dokud jsem nedošel k těžším vahám. 192,5 mělo být pětkrát, ale bez spottera jsem si na to páté ani jednou netroufl. 145 už potom na krev, těch 8 opakování je fakt dost  ale teď je přesně ta fáze, kdy se buduje síla, bez toho to nejde.
Shyby
BW x10 x2
+10kg x6 x2
+20kg x6 x3
Rád bych dával víc, ale biceps mě pořád limituje. Musím to jezdit neutrálním úchopem a poměrně naširoko, ale lepší než vůbec nic.
Výpony v sedě
60x10
100x12 x5
Biceps jč
14x10
18x10
22x8 x2
12x10 x2
Po benči mě celkem přešel humor, ale bylo potřeba ještě něco odcvičit. Každopádně hacken dřepy jsem si už odložil na příště. Jinak vcelku ok, dnes už nejspíš volno. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: čt březen 14, 2024 9:07 pm Předmět: |
|
|
Včera volno, měl jsem v plánu hodně jíst a pít, nicméně při plánech zůstalo. Obecně teď mám problém s jídlem, měl bych jíst mnohem víc. Většinou mám jedno velké jídlo ráno nebo dopoledne, pak jen něco zobnu před tréninkem a pak už večeře. Sice je fajn, že na tréninku nejsem nafouklý s plným břichem, ale kalorický příjem tím dostává na prdel. Budu na tom muset zapracovat.
Výpony v sedě
60x10
80x10
100x10
120x10
135x10
120x10
Benč
20x8
70x8
90x8
110x8
130x8
150x8 x6
Ve fitku máme dvě nové 32 mm benčové osy, tak jsem hned vyzkoušel. Už dávno necvičíme s těmi levnými hrůzami, které tu byly na začátku, jsou tu kvalitní 28 mm osy. Ale bude velice fajn, mít stejnou výbavu jako bude na závodech, pak je to vcelku nepříjemné, přejít z 28 mm na tlustou závodní. Navíc s mýma drobnýma rukama  dnes tedy samozřejmě nezvyk, ale to se poddá. Nedával jsem žádné těžší benče, i tak to bylo celkem na hraně. Zejména úzký úchop už má problémy. Cca pět týdnů do závodů, nemám tušení jestli stíhám nebo ne, o víkendu na to musím sednout a podívat se
Záda kladka speciál
8 sérií
Tlaky vč vsedě
20x10
40x10
50x10
60x7
Biceps jč
14x10
16x10
18x10
20x10
22,5x6 x2
Tlaky jč vsedě
14x10
18x10
22x10
26x10
30x7
32,5x7
Splněno co bylo potřeba, přítahy v předklonu zatím nejdou, snad v sobotu. Přemýšlím, že tlaky s vč vsedě úplně vynechám a nechám jen jednoručky a tlaky vestoje. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so březen 16, 2024 5:25 pm Předmět: |
|
|
Záda jč vsedě
18x10
26x10
34x10
40x10
45x10 x4
Tlaky jč
14x10
18x10
22x10
26x10
30x7
34x7
Výpony vsedě
65x10
80x10
95x10
110x10 3
Benč
20x8
60x8
80x8
100x8
120x8
140x8
155x8 x4
155x5
Biceps jč kolmá
14x10 x6
Triceps jč
16x10
20x10
24x10
30x7
Člověk se celý týden těší na víkendový trénink, a pak takovejhle debakl  V noci jsem si něco skřípl za krkem, nijak vážně mě to neomezovalo, ale bylo to cítit. Nic se mi nedařilo, všechno jaksi nalevačku, síla nikde. Vrchol byl, když jsem před benčem zjistil, že jsem si nevzal bandáže na zápěstí  Už teď chodím jak malé děcko do fitka s půlkou věcí rovnou na sobě, abych je nezapomněl. Tak zřejmě budu muset přidat bandáže na zápěstí a ručník kolem pasu. I když to samozřejmě není tak, že bych si ty věci zapomínal vzít, spíš si většinou myslím, že je mám, a ono ho.vno  Takže jsem šest sérií nedokončil, pravé zápěstí nebylo úplně ve formě, tak jsem to radši ukončil předčasně, zbytek tréninku už nestál za nic. Snad to zítra bude lepší. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne březen 17, 2024 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Solferino napsal: | | Už teď chodím jak malé děcko do fitka s půlkou věcí rovnou na sobě, abych je nezapomněl. Tak zřejmě budu muset přidat bandáže na zápěstí a ručník kolem pasu. |
| Solferino napsal: | | I když to samozřejmě není tak, že bych si ty věci zapomínal vzít, spíš si většinou myslím, že je mám |
mám to stejně, drobnosti naštvou, dřepovat se dá i bez bot, ručník se dá nahradit, ale když jsem si posledně zapomněl tepláky, tak bylo po tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: ne březen 17, 2024 7:30 pm Předmět: |
|
|
No, jsem rád, že v tom aspoň nejsem sám
Tlaky vestoje
20x8
40x8
50x8
60x8
70x8
80x3
90x3
100x3
110x3
115x3,2,2
Přítahy vč
60x10
80x10
100x10 x4
Výpony vsedě
80x15,12
Triceps jč
12x10
16x10
22x10
26x5
30x5
34x5
Biceps jč
14x10
18x10
22x8 x3
Tlaky vč za hlavou vestoje
20x10
40x10
50x10 x4
Horní kladka
5 sérií
Na rozcvičení ještě pár lehkých čelních dřepů, nestojí za to to psát. Jinak dneska o něco lepší než včera, pěkně jsem si mákl. U tlaků jsem tajně doufal ve 3x3 115, ale tricepsy mě dneska nepodržely. I tak jsem si ale trochu zlepšil náladu po včerejšku. Pak mě při tricepsových extenzích seklo za krkem, na druhé straně než včera, takže jsem po zbytek tréninku chodil jak Jan Neruda. Jinak jsem jel tak na 95%, kdyby náhodou bylo potřeba ještě zítra odjet trénink. Ten trénink tricepsů fakt nestojí za nic poslední dobou, ale zatím se to naštěstí na síle negativně neprojevuje. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: st březen 20, 2024 9:02 pm Předmět: |
|
|
Benč
20x8
70x8
90x8
110x8
130x8
150x8
170x3
180x1
160x8,8,8,8,6,8
Po dvou dnech nucené pauzy bylo třeba zase něco dělat. Sice jsem byl odpočatý, ale s nějakým optimistickým očekáváním jsem byl opatrný, vím, jak to chodí  chtěl jsem zase dát na začátek něco těžšího, podařilo se. Pořád si teprve zvykám na tlustou osu, ale celkem na pohodu. Se zbytkem jsem spokojený, sice celých 6x8 nepadlo, užší úchop už to nedává, ale jinak dobrý a proto to ještě potáhnu dál, dokud dám aspoň tři osmičky. Pak bude čas opustit dětské váhy a začít 10x3.
Shyby
BWx10, 10, 10, 8, 8
Tlaky jč vsedě
12,5x10
17,5x10
22,5x10
27,5x10
32,5x5 X3
Biceps jč
12x10
16x10
20x10
15x10
20x10
Dneska jsem v nějakém pohnutí mysli stoupl ve fitku na váhu, a málem mě porazilo, když ukázala 122,4. Pořád jsem tak nějak žil v domnění, že jsem na těch cca 117, což by ve fitku, v botách a plný vody, ukázalo cca 119±. Jako fakt je, že poslední dobou jsou mi některé věci poměrně těsné, tak to asi nebude tím, že by byly seprané  Nicméně opasek pořád zapínám na předposlední dírku.. No, to bude ten obligátní makovec a litr mlíka po tréninku, a docpávání se tvarohem po nocích. Takže závodní váha bude kolem 120 kg. To jsem zvědavý, co s tím hodláte dělat _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: pá březen 22, 2024 6:20 am Předmět: |
|
|
| Solferino napsal: | | Každopádně hacken dřepy jsem si už odložil na příště. Jinak vcelku ok, dnes už nejspíš volno. |
Ať koukám jak koukám, tak nikde nejsou. Ale tak nohy dáme do kraťas a vršek do trička a jsme chráněni
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: pá březen 22, 2024 6:25 pm Předmět: |
|
|
No, tak chápu, na co asi narážíš, tak bych měl vysvětlit, že já mám ke dřepům obecně poměrně zvláštní vztah. Nikdy jsem nebyl moc vášnivý dřepař. Když jsem se cvičením začínal, hrál jsem zároveň fotbal, což s těžkými dřepy nešlo moc dohromady a negativně ovlivňovalo jedno druhé.
Ale přesto jsem občas dřepy cvičil, takže vím, jaké to je kupovat kalhoty o tři čísla větší v pase, abych se do nich vešel nohama  Nicméně když jsem pak v roce 2015 začal závodní "kariéru" v benči, postupem času se ukázalo, že dřepy mi ve výkonech nikterak nepomáhají, spíš naopak. Velká stehna jsou jen zbytečná váha navíc, a na závodech se mě nikdo neptá kolik dřepuju, hodnotí mě za to, kolik benčuju.. Už před lety jsem se rozhodl, že vsadím všechno na jednu kartu a než být průměr ve všem, pokusím se být co nejlepší v té jedné disciplíně, která mi jde. Taková úzká specializace s sebou ovšem přináší oběti. Někdo možná zvládne naturálně benčovat a tlakovat 4-5x týdně, a do toho dřepovat a tahat, já ale takový talent nejsem.
A co se týká vzhledu, co svět světem stojí jsem vždycky chodil na koupák v kraťasech, takže stejně nikdo neocení, jestli dřepuju nebo ne, a na diskotéce v uplém tričku mě rozhodně nepotkáš. Dokud mi tenhle systém funguje a zlepšuju se, je mi úplně jedno, jestli jsem tlustej, nikde se předvádět nechodím.. Jistě, nikomu tenhle styl nedoporučuju, a jestli mě někdo nechápe, tak je to taky v pořádku, kdo můj život nežije, nemusí ho chápat  jednou určitě přijde čas na změnu, ale teď, měsíc před závody, to nebude
Tlaky vč
20x8
40x8
50x8
60x8
70x8
80x5
90x5
100x5
110x2
Výpony vsedě
80x10
95x10
110x10 x3
Biceps jč kolmá
14x10 x2
20x10
26x6 x3
16x10 x2
Horní kladka
6 sérií
Upažování kotouč
5x10
10x max x3
Dneska katastrofa zas jednou. Nešly mi sluchátka, blbnul internet, bolí mě záda pořád ještě a byl jsem jak dřevěný. Navíc jsem přijel z práce až skoro ve dvě ráno, tak nic moc spánek. Všechno na levačku. Ale aspoň lýtka a biceps potěšily, ten včerejší odpočinek byl znát. Snad to zítra bude lepší _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so březen 23, 2024 5:41 pm Předmět: |
|
|
Dneska už trochu lepší trénink jak včera, ale bohužel záda horší. Něco mě pobolívá na pravé straně spodních zad, je to vlastně už bok, ale zezadu  možná natažená nějaká ta fascie či co, ani nevím, kde jsem k tomu přišel. Táhne se to už celý týden, vyléčil by to nejspíš absolutní klid, ale bohužel i ve spánku se hýbu a vždycky to zase obnovím. Vadí mi to hlavně při pohybu s rotací, tlaky atd můžu jet téměř normálně, i když při mostování na benči to moc příjemné není. Začal jsem to mazat a opatrně masírovat míčkem, tak uvidíme.
Benč
20x10
60x10
80x8
100x8
120x8
140x8
160x3
170x2
165x8,8,8,8,8,7
Už jsem ve fázi, na kterou jsem zvyklý spíš až z 10x3, tj. že si při rozcvičce nejsem jistý, jestli jsem vůbec schopný ten den dát aspoň jednu pracovní sérii, natož odjet celý trénink  dneska jsem byl ve fitku, kde není lavice s bezpečnostními zarážkami a nemám tam opasek, takže jsem měl docela naděláno, ono tricepsy můžou vypnout kdykoliv, že jo  ale nakonec téměř splněno, i když po stopkách nebylo dnes ani památky a poslední opakování v poslední sérii jsem radši vynechal. Ještě teda nejspíš dva tyhle tréninky, 170x8 jsem už dal, tak zkusím víc sérií, a 175 by byl PR na objem.
Tlaky jč vsedě
10x10
18x10
22x10
28x6 X3
Shyby
BW x10 x2
Biceps jč kolmá
14x10 x3
22x7 x3
Triceps jč vsedě
14x10
18x10
24x10
28x6
34x5
Cvičení zad dnešek moc nepřál, hrazda je tu jiná než u nás a shyby nemůžu jet bezbolestným stylem, takže nic moc. Zítra zkusím přítahy v předklonu s velkou činkou, to by mělo jít aspoň s 80 kg. Ovšem na přítahy s jednoručkou můžu zapomenout, tam je příliš mnoho pohybu _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|