|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Prarazit
|
Zaslal: pá květen 02, 2025 7:15 am Předmět: |
|
|
Hezký den...
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
10,5,6 - 110 kg - stopky 2s
10 × 110 kg - bez stopek
Pauzy u pracovních sérií 5 min
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prarazit
|
Zaslal: ne květen 04, 2025 9:19 am Předmět: |
|
|
Hezkou neděli,
cítil jsem se slabý a bez energie, už to začíná být těžké.
Příště nechám opakování pouze podle původního plánu... 3× 5 + 1× 6, ale váhu samozřejmě přidám.
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
9,5,5 - 112 kg - stopky 2s
7 × 112 kg - bez stopek
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: út květen 06, 2025 7:21 am Předmět: |
|
|
Hezký den,
nejsem vůbec spokojený!
Dal jsem sice opět trochu více, než jsem podle plánu chtěl, ale pocitově velká mizérie. Bylo to těžké jako...🐖
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
5,5,8 - 114 kg - stopky 2s
7 × 114 kg - bez stopek
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út květen 06, 2025 7:23 am Předmět: |
|
|
Paradicka. Som zvedavy, kam to az potlacis. Ale uz teraz si ako bajny Atlas, len v leziacej polohe. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: út květen 06, 2025 7:46 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | Paradicka. Som zvedavy, kam to az potlacis. Ale uz teraz si ako bajny Atlas, len v leziacej polohe. |
Děkuji, musím uznat, že jsi mě pobavil. 😄
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: út květen 06, 2025 9:34 am Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | Zkoušel jsi někdy i tlaky na hlavu nebo jsi byl jen benčař? Ty výkony máš úžasné, na benč i na bicepsový zdvih, 8x114 se stopkou je paráda a to ještě po dvou pracovních sérkách, teď už jen čekám až se z tebe vyklube že dáváš i 100kg na military a já si svůj log zavřu |
Ano, kdysi jsem cvičil tlaky vsedě s JČ i vestoje s VČ (r. 2007 - 105 kg při těl. hmotnosti 90,5),ale nikterak systematicky ani dlouhodobě, čili výkon jsem nestačil dát na nějakou solidní úroveň (u té hmotnosti alespoň na 120 kg). Cvičil jsem asi špatnou technikou, ruplo mi v zádech a ještě jsem se "dodělal" mrtvým tahem a bylo vymalováno.
Nyní jsem rád za cvik líných, čili bench. ;-)
K tomu si už jenom občas zlehka zadřepuji, podržím JČ na čas kvůli stisku, někdy také mačkání a ten bicepsový zdvih, když je nálada. 😅
Desítky kilometrů nachozených měsíčně nepočítám, to by měla být taková samozřejmost.
(pro člověka, který je schopen chůze)
Log si můžeš nechat otevřený a dále zapisovat osobáky. ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: čt květen 08, 2025 7:35 am Předmět: |
|
|
Hezký sváteční den,
plán byl zakončit první etapu výkonem 3 × 5 - 120 kg 2s stopky a poté v dalším tréninku zahájit etapu druhou pokusem o 10 × 120 bez stopek v první pracovní sérii.
Už tehdy jsem tušil, že je to cíl hodně nadsazený. Nyní vidím, že by se musel stát zázrak, abych to byl schopen za cca týden zvládnout.
Vím, že můj přístup je hodně negativistický, ale v případě opojení spokojeností bych se zasekl okamžitě.
Ta hlava... 😖
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
5,5,6 - 115 kg - stopky 2s
8 × 115 kg - bez stopek
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: so květen 10, 2025 9:05 am Předmět: |
|
|
Hezký den,
"ta šestka ve třetí" prostě padnout musela, aby byla ještě alespoň teoretická šance na dodržení plánu.
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
5,5,6 - 117 kg - stopky 2s
6 × 117 kg - bez stopek - už jsem to nehrotil
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: po květen 12, 2025 7:54 am Předmět: |
|
|
Hezký den,
lidi, já to zvládl! 👍😃
Teď trochu podrobněji...
Původně jsem měl dnes cvičit s váhou 119 kg, ale trochu jsem zariskoval a přidal o 1kg více.
První pracovní série neuvěřitelně těžká, vůbec jsem nevěřil, že to zvládnu. Série druhá lehčí než první, evidentně jsem se na první dobře nenabudil. Před třetí jsem byl hodně nervózní... Vůbec se nechápu, tak bych to prostě nedal, ale to si řeknu až hodinu poté. Opět se potvrdilo, že já a soutěž, to nejde dohromady.
Pocitově se potom zdála třetí také lehčí než první.
První etapa je tedy úspěšně ukončena.
Příště začnu etapu druhou a sice testem co zvládnu se 120 kg bez stopek, poté v každém tréninku navyšování váhy. Druhá etapa bude pro mě v tuto chvíli více směrodatná, (pojedu ji celou bez stopek) tam se ukáže případné zlepšení, protože u stopek to není tak viditelné, neb je cvičím pouze krátkou dobu.
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
1 × 90 kg
3 × 5 - 120 kg - stopky 2s
7 × 120 kg - bez stopek (poslední opakovaní trochu nerovnoměrný tlak)
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po květen 12, 2025 8:25 am Předmět: |
|
|
Masaker, v tvojej váhovke skvelý výkon _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po květen 12, 2025 10:00 am Předmět: |
|
|
i v jiných váhovkách je to dobrý výkon :) máš fakt sílu, to není jeden amrap, to jsou čtyři poctivé pracovní série!
ale pokud se na pracovní připravuješ ..., 4x60, 2x75, 1x90 a pak tam naložíš 120, ehm, tak možná bys mohl zkusit 8x osa, 4x60, 2x80, 2x100, 2x110 a pak 120, o žádnou sílu tě to nepřipraví, naopak to výborně aktivuje CNS a první 120 tě nezaskočí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: po květen 12, 2025 11:03 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Masaker, v tvojej váhovke skvelý výkon |
Děkuji ;-)
| vlk# napsal: | i v jiných váhovkách je to dobrý výkon :) máš fakt sílu, to není jeden amrap, to jsou čtyři poctivé pracovní série!
ale pokud se na pracovní připravuješ ..., 4x60, 2x75, 1x90 a pak tam naložíš 120, ehm, tak možná bys mohl zkusit 8x osa, 4x60, 2x80, 2x100, 2x110 a pak 120, o žádnou sílu tě to nepřipraví, naopak to výborně aktivuje CNS a první 120 tě nezaskočí. |
Já jsem se i tak podobně před lety rozcvičoval, aby nebyl velký skok mezi váhami. Nyní jsem to stále bral jako střední, lehčí váhy. Nebudeš tomu věřit, ale ráno před cvičením jsem uvažoval, že přidám ještě jednu závěrečnou rozcvičovací sérii a v ní + 2× 7,5 kg, čili na 105. 2 opakování ne, ale 1× příště zkusím, děkuji za tip. ;-) Se samotnou osou se nerozcvičuji, váží pouze 10 kg. ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po květen 12, 2025 2:42 pm Předmět: |
|
|
| Prarazit napsal: | | Já jsem se i tak podobně před lety rozcvičoval, aby nebyl velký skok mezi váhami. Nyní jsem to stále bral jako střední, lehčí váhy. Nebudeš tomu věřit, ale ráno před cvičením jsem uvažoval, že přidám ještě jednu závěrečnou rozcvičovací sérii a v ní + 2× 7,5 kg, čili na 105. 2 opakování ne, ale 1× příště zkusím, děkuji za tip. ;-) Se samotnou osou se nerozcvičuji, váží pouze 10 kg. ;-) |
dělej, jak myslíš, ale z mých zkušeností se těch zahřívacích sérií zbytečně obáváš, 105 a 120 je pořád velký skok a 1x105 je nic, když pak máš dávat pětky se 120
pokud nejedu na 1RM, tak jsou dvojky vždy lepší, protože druhé opakování děláš přesně z té nejsilnější pozice, ve které přirozeně skončíš po prvním opakování, což je lepší na techniku, pokud ji vždy trefíš i na první opakování, tím lépe
každopádně zotavení mezi pracovníma sériema je mnohem náročnější než si přidat 2x100 a 2x110 jako zahřívací a tím se aktivovat na série 5x120
ale ty seš zkušený borec, máš už něco nazvedáno, zjevně ti to funguje, tak pokračuj a uvidíme, kam tu káru dotlačíš ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: st květen 14, 2025 7:30 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | dělej, jak myslíš, ale z mých zkušeností se těch zahřívacích sérií zbytečně obáváš, 105 a 120 je pořád velký skok a 1x105 je nic, když pak máš dávat pětky se 120
pokud nejedu na 1RM, tak jsou dvojky vždy lepší, protože druhé opakování děláš přesně z té nejsilnější pozice, ve které přirozeně skončíš po prvním opakování, což je lepší na techniku, pokud ji vždy trefíš i na první opakování, tím lépe
každopádně zotavení mezi pracovníma sériema je mnohem náročnější než si přidat 2x100 a 2x110 jako zahřívací a tím se aktivovat na série 5x120
ale ty seš zkušený borec, máš už něco nazvedáno, zjevně ti to funguje, tak pokračuj a uvidíme, kam tu káru dotlačíš ;) |
Když jedu v pracovní sérii více než 2 opakování, tak se dokážu na tu váhu během cvičení "adaptovat". V takovém případě je pro mě důležitější správné nabuzení, rozcvičení samozřejmě také, ale ne s těžkou váhou a více opakováními. Mně při rozcvičování stačí váhu činky "cítit" v ruce.
Horší je to při maximální váze pro 1-2 opakování, tam je potřeba velké nabuzení a to když není, tak... 😭
Možná, že v tom je ten zakopaný pes, proč se mi stále nedaří vytlačit dvojnásobek těl. hmotnosti, RAW.
Nedalo mi to a zařadil jsem tam tedy dvojky, abych byl aktivně zaktivovaný. ;-)
Každopádně děkuji za postřehy
Minimální představa byla 10 opakování, tajně jsem si myslel na 11, ale 9? Toto tlačí děcka po roce cvičení.
Stopky, co se progresu týče u mě neúčinné.
Pokud se mi někdy podaří něco zvednout, natočím video, do té doby se zase raději odmlčím.
Mějte se
10 × 30 kg
6 × 45 kg
4 × 60 kg
2 × 75 kg
2 × 90 kg
2 × 105 kg
9,6,5 - 120 kg - bez stopek , v poslední sérii už nebyla nálada zabojovat, jedno bych tak asi ještě dal
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|