Posilka Pečky
"Squats and milk"
Týden 4/4
Trénink 11/12
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink
Trénink :
Dřepy 1x20 - 57 kg
Pullover 1x20 - 8 kg
Rumunský mrtvý tah s velkou činkou 2x10 - 36 kg
Benchpress 3x10 - 42 kg
Přítahy v předklonu 3x10 - 36 kg
Tlaky s velkou činkou 2x12 - 27 kg
Russian twist 3x15 (každá strana) - 10,5 kg kotouč
COOL DOWN
skákání panáků
15 minut strečink
- v zápise jsou pouze pracovní série, u některých cviků předcházely i zahřívací série
- dřepy dneska už hodně těžký, ta páteční šedesátka nebude zrovna lehká
- rumuny OK
- bench docela těžkej
- přítahy akorát
- tlaky, ramena už byly unavený, takže druhá série na krev
- twisty OK
Dneska veskrze povedený trénink. Hodně cviků už dalo zabrat a to teplo nepřidalo na radosti. Chcalo ze mě jak z vola.
Zítra bych to viděl na běh. Jen v tom vedru to asi bude solidní sebevražda.
video dne :
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
až dojedeš ten mlíkařskej trénink, zaměřil bych se být tebou víc na horní polovinu těla, konkrétně prsa a ramena, přijde mi podle fotek i tlakové síly, že v tomto směru ti partie trošku zaostávají. Nohy super progres
edit: znova jsem mrknul na fotky, i ten progres na prsou a ramenou tam je. spíš tedy zaměření na tlakovou sílu, vážíš 80kg, děláš mraky kliků atd, takže bys měl konečně zvednout to 57kg 1RM na benchi :)
_________________ there is no point in being alive if you cannot do the deadlift¨
Benchpress je katastrofa no, s tím souhlasím i hodně jiných cviků. Poslední měsíc jsem ale benchoval jen 1x týdně a vysoký počty opakování, takže nepředpokládám, že síla šla nějak nahoru. Momentálně bych dal těch 60 kg, ale víc asi ne. Od příštího týdně jsem chtěl najet na toto:
Stronglifts 5x5 Modified
3x týdně, tréninky se budou střídat (ABA, BAB..)
A:
Dřepy 5x5
Benchpress 5x5
Přítahy v předklonu 5x5
+ doplňky (biceps, zadní delty, břicho)
B:
Mrtvý tah 5x5
Tlaky s velkou činkou 5x5
Shyby 5x5
+ doplňky (triceps, lýtka, břicho)
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
Koukam, že tady se někdo inspiroval v mém logu :) Přemejšlim, že bych zařadil modifikaci, co jsi udělal taky, protože ty dřepy 3x tejdně moc nesnesu (kolena), jak jsem řekl 2x je tak akorát a když se budou tejdně střídat 2xMT,1xD a 2xD,1xMT tak se to myslim dá uregenerovat.
Na jakých váhách se chystáš začít? (s prázdnou osou se mi totiž začínat fakt nechce, nebudu měsíc prakticky nic nedělat, než bych se dostal na úroveň, kde teď jsem)
EDIT: Akorát nevím, jestli bych zrovna kombinoval Overhead Press s MT v jednom tréninku, přijde mi to slušná zátěž na spodní záda. (ale koukam, že si nevybereš, barbel rows jsou v tom druhym, takže je to takhle asi ok)
Já myslím, že takhle sestavený by to mělo být OK. Pořád lepší mít tlaky s mrtvolama než společně s přítahama a dřepama.
Co se vah týče, tak bych to viděl tak začátek 40-50% 1RM. Každý trénink přidávat 2.5 kg dokud to půjde.
Já myslím, že takhle sestavený by to mělo být OK. Pořád lepší mít tlaky s mrtvolama než společně s přítahama a dřepama.
Co se vah týče, tak bych to viděl tak začátek 40-50% 1RM. Každý trénink přidávat 2.5 kg dokud to půjde.
Možná to trochu přepálim, ale začnu bench 45 (max 75), dřep 55 (105), mt 65 (115). Čísla v závorkách jsou maxima, co jsem dával před prázdninama, z čehož aktuálně bych byl schopnej maxka dát spíš tak b70,d85,mt105, ale svalová paměť by tam měla být. To by mi mělo stačit, abych se tam nenudil :)
EDIT: Koukam, že jsme na forum přišli ve stejnej den :D
Já si myslím, že ramena máš silné. V benchi jsem lepší o 15kg, ale to co dáváš na ramena bych nevytlačil. Jestli chceš, tak si uprav Muscle Media a ten bench by ti minimálně na 67,5-70kg vylezl, pokavaď by si stim neseknul v 5. týdnu jako máš v oblibě .
_________________ Because trying it is more than the most people will ever do.
Abych řekl pravdu, tak můj bench je katastrofa, ale že by mě to nějak extra trápilo, tak to říct nemůžu . Celkově mě z velké trojky baví nejméně. Teď chci začít se stronglifts, tam se budu věnovat stejně jak benchi, tak mrtvole i dřepům, takže všechno by mělo jít nahoru. Myslím, že program jako muscle media si nechám na později, až se posunu někam, kdy pokroky už budou minimální nebo se úplně zastaví. Do té doby si myslím, že není potřeba speciální trénink pro tento cvik.
Jak myslíš no . Nebaví tě třeba ten bench proto, že ho máš, jak říkáš "katastrofální" ? Ještě aby nedošlo k omylu: v MMBPP nejdou záda ani nohy stranou, takže by si určitě sílu neztratil.
_________________ Because trying it is more than the most people will ever do.
Jak myslíš no . Nebaví tě třeba ten bench proto, že ho máš, jak říkáš "katastrofální" ? Ještě aby nedošlo k omylu: v MMBPP nejdou záda ani nohy stranou, takže by si určitě sílu neztratil.
Sice nejdou stranou, ale z mé zkušenosti je ve stávájící podobě MMBPP velmi nedostačující, málo cviků, málo sérií, viděl jsem opravdu jediné plus v tom zaměření na bench (kde bylo zlepšení opravdu slušné). Sám osobně jsem si tam přidával ještě tak 4 cviky po 3 sériích, abych nešel za 20 minut pryč.
Mně třeba bench baví nejvíc, i když je to moje slabina :)
EDIT: těch 20 minut bylo samozřejmě nadnesený, mě to taky vycházelo na 35-40 minut, ale jsem prostě zvyklej cvičit alespoň hodinu, hodinu a čtvrt.
začátek :
5 minut rozehřátí (skákání panáků, rozklusání)
10 minut dynamický strečink
5 minut běžecká abeceda
trénink:
6,2 km výklus
ukončení :
5 minut chůze
Tož dneska jsem si dal místo obvyklých koleček v parku trasu přes 2 vesnice a zpátky domů. Celkově 6 km, což je pohoda, ale v tom teple a navíc skoro furt po silnici to nebylo zrovna easy. Neskutečně ze mě chcalo. Po doběhnutí domů jsem zjistil, že mamka si někam odskočila, takže jsem se neměl jak dostat dovnitř, protože jsem neměl klíče. Naštěstí asi za 10-15 minut přijela, takže jsem se mohl jít konečně napít . Doma jsem se pak decentně protáhnul. Zitra poslední trénink "squats and milk".
video dne :
legendy zlaté éry kulturistiky
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru