Čelní dřepy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čelní dřepy  Úvodní stránka -> Trénink -> Čelní dřepy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jedete je?
Ano
39%
 39%  [ 84 ]
Ne
38%
 38%  [ 83 ]
Občas
21%
 21%  [ 47 ]
Celkem hlasů : 214

Autor Zpráva
Wygh

PříspěvekZaslal: út březen 01, 2011 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NBD napsal:
Pri celnich drepoch mavam neprijemny tlak do hlavy. Dychanie som mal zvladnute, aspon som si myslel. Co myslite, moze tam byt ina pricina, napriklad vychadzajuca z krcnej chrbtice, z necviku kedze celne drepy som dlho necvicil...Chcel by som ich aktivne zaradovat.

změř nebo si nech změřit tlak. Mě to dělal zvýšenej tlak, takové nepříjemné píchání do zátylku, ale to když jsem jel zadní dřep 15+ reps... dostal jsem na to prášky teď mam tlak v klidu 115/80, předtím 145/90 ale už nic nepíchá.

Teď jsem se odprostil od sraček ve stravě a začal jíst "čistě", tak se třeba budu moct odprostit i od těch prášků...

Jesse Marunde
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nazdar, chcel by som sa spýtať, či sú čelné drepy vhodnou alternatívou ku klasickým drepom z toho hľadiska, že momentálne idem v jeden tréningový deň DL-BP-FSQ a preto klasické drepy do tréningu nezaradzujem. Ťahám sumo a po drepoch mám odvarené hamstringy, gluteus, ale aj spodný chrbát, takže ísť v takomto stave ešte na mrtvolu ma dosť limituje vo výkonoch a takisto aj opačne.
Problém je v tom že som čítal, že klasický drep je anabolický hlavne z toho dôvodu, že činka vzadu vyvíja vertikálny tlak na chrbticu, čo pri čelnom drepe neni.
Som pri cvičení čelných namiesto zadných drepov natoľko ochudobnený o silové a svalové prírastky, že to mám riešiť alebo je to banalita ?
Luster

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to banalita.. btw, jak vypadaj ostatni treninkovy dny?
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piatok - FSQ,BP,DL
Nedeľa - Zhyby širokým nadhmatom v supersérii s trhom jednoručky od kolien/zo zeme,Premiestnenie od kolien/zo zeme + military/výraz, Zecher drepy, Overhead drepy
Utorok - DL,BP,FSQ

Všetko 6x6, pomaly prihadzujem záťaž každým tréningom alebo aspoň pridám jednu sériu, prípadne opakovanie. Ak to už nepôjde, tak uberiem na 5 reps a tak dokola až na 6x3. Po každom tréningu dávam niečo na core, tiež 5-6 setov (plank,dead bug...) a 20-30 min.rotoped.
Luster

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak, jestli po tom zadnim drepu tak touzis, proc ho nedat v patek tezce misto FS? a k tomu DL uz jenom lehce.. (a nebo vubec:), btw zercher je skoda jet jako doplnek, ten bych si rozhodne zaradil mezi top cviky
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja po ňom netúžim, čelné mám radšej, len som si nebol istý, či z nich dokážem vyťažiť porovnateľné výsledky so zadnými. Čo sa týka toho zecheru, nepríde mi rozumné dávať ho spolu s drepmi a mrtvolami, predsalen sa mi vidí fajn investovať čo najviac energie do základných cvikov. Zecher je dosť záhul na stred tela a v kombinácii s FSQ a DL by jeden z týchto cvikov, zaradený ako posledný v poradí, nestál za nič. Každopádne to bude fajn nápad až pôjdem niekedy nejaký split.
Luster

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jasne, spis sem myslel s nim pripadne nahradit FS
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, tak to momentálne v pláne nemám. Ale pravdupovediac ma to ani nikdy nenapadlo, vždy som bral zecher skôr ako doplnok na dorazenie nôh a precvičenie core, nikdy nie ako hlavný cvik. Predsalen mi prišlo efektívnejšie zaťažiť nohy povedzme 100 kg činkou na čelný, resp. zadný drep, ako si naložiť 60 kg na zecher.
Luster

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PAVEL TSATSOULINE o ZS:

citace:
The barbell squat that I put on the top of the pedestal is the Zercher squat that requires that you hold the barbell in the crooks of your elbows. The ZSQ offers many unique advantages over the back squat and the front squat.

A safe ZSQ technique is much easier to learn. The Zercher enables you to fully extend your hips on the top. Zerchers work your midsection very intensely. When the load is held in the front your diaphragm has to work extra hard to stabilize your spine and your whole midsection has to get on with the program. A Z squat with 50% of your max deadlift feels like a max dead to your abbies.

The Zercher squat appears to have the greatest carryover to the deadlift of all squat variations, which is a big deal.

The Zercher squat is a favorite exercise in Dan John’s “armor building” arsenal.

The Zercher is easy on the wrists, elbows, and shoulders. The back and the front squats demand good flexibility and skill in carrying the bar. In Zerchers it is a no-brainer. (Zs are hard on the inside of the forearms, but it is just pain, you can deal with it.)

And because in Zerchers the center of gravity is a lot lower than in the back or front squats, the weight is easier to balance and you can “grind” harder without losing your form.

Last but not least, when you are done with your set, you feel ready to walk through walls.

The Zercher wins the squat category by landslide.

takze asi tak
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st prosinec 19, 2012 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik za fajn článok, som zas o niečo múdrejší
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@Luster: Pavel před pár týdny po tomhle svém článku rozpoutal Zercher mánii :)

@Dante: Dělat v rámci jednoho tréninkového cyklu více variant dřepu mi přijde jako zbytečná redundance. Čelní dřep není plným ekvivalentem zadního dřepu, protože nedovoluje tolik opakování jako zadní dřep. Pokud je tedy hlavním cílem hypertrofie, volil bych zadní dřep. 6×6 na čelním dřepu mi přijde jako celkem masakr, kór pokud pracuješ s nějakou serióznější váhou. V dlouhodobém pohledu můžeš mít problém se zápěstím.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Používam úchop v tvare písmena X, takže o zápästie nemám strach. Minulý tréning som to podsekol na 50 % 1 RM a bolo to ľahké, dnes som dal 60 % 1 RM a bolo to o poznanie ťažšie, no stále s rezervou. Hypertrofia je vedľajšia, cieľ je v prvom rade hrubá sila.
Čelný drep preferujem aj z toho dôvodu, že môžem ísť dole až totálne nadoraz a v spodnej fáze si dávam ešte kratučkú stopku. Pri klasickom drepe ATG som mal problém s udržaním rovného chrbta, no v reálne dohľadnej dobe na tom zapracujem.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak v tom případě bych šel cestou 5×2 (opakování × série) a dřepoval třikrát týdně FSQ :) Na ostatní dřepové varianty bych se v rámci tohohle cyklu vybod.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie sú 2 série trochu málo?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2012 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie sú ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Čelní dřepy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Rychle na stránku:

Přejdi na: