|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jedete je? |
| Ano |
|
39% |
[ 84 ] |
| Ne |
|
38% |
[ 83 ] |
| Občas |
|
21% |
[ 47 ] |
|
| Celkem hlasů : 214 |
|
| Autor |
Zpráva |
Wygh
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 6:24 pm Předmět: |
|
|
Nazdar, chcel by som sa spýtať, či sú čelné drepy vhodnou alternatívou ku klasickým drepom z toho hľadiska, že momentálne idem v jeden tréningový deň DL-BP-FSQ a preto klasické drepy do tréningu nezaradzujem. Ťahám sumo a po drepoch mám odvarené hamstringy, gluteus, ale aj spodný chrbát, takže ísť v takomto stave ešte na mrtvolu ma dosť limituje vo výkonoch a takisto aj opačne.
Problém je v tom že som čítal, že klasický drep je anabolický hlavne z toho dôvodu, že činka vzadu vyvíja vertikálny tlak na chrbticu, čo pri čelnom drepe neni.
Som pri cvičení čelných namiesto zadných drepov natoľko ochudobnený o silové a svalové prírastky, že to mám riešiť alebo je to banalita ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 7:03 pm Předmět: |
|
|
je to banalita.. btw, jak vypadaj ostatni treninkovy dny?
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 8:01 pm Předmět: |
|
|
Piatok - FSQ,BP,DL
Nedeľa - Zhyby širokým nadhmatom v supersérii s trhom jednoručky od kolien/zo zeme,Premiestnenie od kolien/zo zeme + military/výraz, Zecher drepy, Overhead drepy
Utorok - DL,BP,FSQ
Všetko 6x6, pomaly prihadzujem záťaž každým tréningom alebo aspoň pridám jednu sériu, prípadne opakovanie. Ak to už nepôjde, tak uberiem na 5 reps a tak dokola až na 6x3. Po každom tréningu dávam niečo na core, tiež 5-6 setov (plank,dead bug...) a 20-30 min.rotoped.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 8:49 pm Předmět: |
|
|
Ja po ňom netúžim, čelné mám radšej, len som si nebol istý, či z nich dokážem vyťažiť porovnateľné výsledky so zadnými. Čo sa týka toho zecheru, nepríde mi rozumné dávať ho spolu s drepmi a mrtvolami, predsalen sa mi vidí fajn investovať čo najviac energie do základných cvikov. Zecher je dosť záhul na stred tela a v kombinácii s FSQ a DL by jeden z týchto cvikov, zaradený ako posledný v poradí, nestál za nič. Každopádne to bude fajn nápad až pôjdem niekedy nejaký split.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 9:15 pm Předmět: |
|
|
No, tak to momentálne v pláne nemám. Ale pravdupovediac ma to ani nikdy nenapadlo, vždy som bral zecher skôr ako doplnok na dorazenie nôh a precvičenie core, nikdy nie ako hlavný cvik. Predsalen mi prišlo efektívnejšie zaťažiť nohy povedzme 100 kg činkou na čelný, resp. zadný drep, ako si naložiť 60 kg na zecher.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 2:15 pm Předmět: |
|
|
@Luster: Pavel před pár týdny po tomhle svém článku rozpoutal Zercher mánii :)
@Dante: Dělat v rámci jednoho tréninkového cyklu více variant dřepu mi přijde jako zbytečná redundance. Čelní dřep není plným ekvivalentem zadního dřepu, protože nedovoluje tolik opakování jako zadní dřep. Pokud je tedy hlavním cílem hypertrofie, volil bych zadní dřep. 6×6 na čelním dřepu mi přijde jako celkem masakr, kór pokud pracuješ s nějakou serióznější váhou. V dlouhodobém pohledu můžeš mít problém se zápěstím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 3:10 pm Předmět: |
|
|
Používam úchop v tvare písmena X, takže o zápästie nemám strach. Minulý tréning som to podsekol na 50 % 1 RM a bolo to ľahké, dnes som dal 60 % 1 RM a bolo to o poznanie ťažšie, no stále s rezervou. Hypertrofia je vedľajšia, cieľ je v prvom rade hrubá sila.
Čelný drep preferujem aj z toho dôvodu, že môžem ísť dole až totálne nadoraz a v spodnej fáze si dávam ešte kratučkú stopku. Pri klasickom drepe ATG som mal problém s udržaním rovného chrbta, no v reálne dohľadnej dobe na tom zapracujem.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 3:19 pm Předmět: |
|
|
Tak v tom případě bych šel cestou 5×2 (opakování × série) a dřepoval třikrát týdně FSQ :) Na ostatní dřepové varianty bych se v rámci tohohle cyklu vybod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 3:30 pm Předmět: |
|
|
Nie sú 2 série trochu málo?
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 3:31 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|