|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Solferino

|
Zaslal: ne duben 09, 2023 8:33 pm Předmět: |
|
|
Původně měl být dnešní trénink až zítra, ale neuvědomil jsem si, že tu bude na velikonoční pondělí fitko zavřené. Takže jsem na to šel dneska, zítra dám pauzu a nejspíš nějakou lehčí turistiku. Celkem odpočatý jsem byl, nic moc mě nebolelo, ale byl jsem cvičit v Šumperku, kde není lavice s bezpečnostními zarážkami a kde nemám opasek. Navíc mi došlo magnézko, takže jsem si před tréninkem nebyl jistý, jestli na benči přihodit, nebo spíš zopakovat páteční váhy a přihodit až příště. Problém se vyřešil sám, nemohl jsem se dostat k 2,5 kg kotoučům, tak jsem dal rovnou 180. Odjel jsem s tím 3,4,5,3,4,5,3,4,4. Ke konci to celkem těžklo, širší úchop bez magnézka nic moc a včera jsem jel nějaké lehčí tlaky a triceps, takže jsem na poslední sérii dal jen 4 opáčka. I tak to je celkem progres, minule jsem se v tomto fitku neodhodlal odjet ani 10x3 se 180, takže dobrý. Tedy příště zase +5 kilo a v domovském fitku se zkusím co nejvíc přiblížit dnešním počtům.
Mimochodem jsem zjistil, že pít litr mléka denně asi nebude to pravé. Sice mi to chutná a žádné zažívací problémy nepozoruju, ale po několika dnech se mi začalo tvořit akné, což po "vysazení" mléka přestalo. Takže holt to budu muset omezit na dva litry týdně. Možná by to vyřešilo i pití polotučného místo tučného, ale nevím jestli najdu takové, které mi bude chutnat. _________________ Instagram: @bench_creep
Stolt fortid, stor fremtid
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 09, 2023 8:42 pm Předmět: |
|
|
Jezdis stopky nebo t'n'g ? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: po duben 10, 2023 10:05 am Předmět: |
|
|
Snažím se jet stopky dokud to jde. A na těchhle vahách to ještě jakž takž jde. Ale vzhledem k tomu, že jsem se už prostě naučil jet všechno se stopkama, i rozcvičovací série od prázdné osy, tak už skoro ani neumím jet jinak. Takže když jsem v této fázi budování síly, i u těch nejtěžších vah se snažím aspoň o minimální stopky. Na druhou stranu u takových těch PR pokusů jako bylo 3x200, tam nejde ani tak o nějaký silový přínos, jako spíš o to to prostě nějak dát a dostat do hlavy, že to jde. A na stopkách se může zapracovat časem. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: st duben 12, 2023 8:56 pm Předmět: |
|
|
Dneska po dvou dnech volna jen benč, zbytek zítra. 185 kg x3,4,5,3,4,5,3,4,5. Stopky většinou první dvě tři opakování, pak už boj o život. Bylo to těžké dneska, ale dal jsem to, takže asi dobré. Celkem mě to rozebralo, uvidíme jak zregeneruju. Další benč v sobotu, něco se 190, tam už asi pětky půjdou těžko, ale budu se snažit aspoň o jednu. 17 dní do závodů _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: pá duben 14, 2023 9:05 pm Předmět: |
|
|
Včera jsem dal pauzu a odpočíval, i když jsem mohl jít cvičit. Ale věděl jsem, že teď budou tři dny po sobě kdy stihnu trénink, tak nebylo proč to hrotit. Místo toho jsem se jen válel a jedl, měli akci na kakaové maxi lipánky, tak jsem jich sežral asi dvě kila  mimo jiného samozřejmě. Trochu jsem zase přibral, ale opasek stále z posledních sil zapínám na předposlední dírku, to se drží, takže ok. Dneska jsem měl v plánu jet nějaké těžší pushpressy, trošku zatížit tricepsy a ramena a pošetřit prsní svaly. I přes odpočinek a dostatek spánku jsem zdaleka nebyl fit po středečním tréninku, ale bohužel po příchodu do fitka se ukázal klasický scénář, plno lidí a jediný volný benč. Tak jsem šel na to. Dneska to teda bylo dlouhé a únavné, náročné fyzicky i psychicky. Odjel jsem 190kg x 3,4,3,5,3,3,4,3,3. Celkově "jen" 31 opakování, víc už asi fakt nemělo smysl. (Povšimněte si, jak vždycky když se mi nechce makat, řeknu že to nemá smysl  ) zítra teda záda, u neděli pressy, a pak den dva volno před dalším benčem, kdy bude 195kg. Zkusím aspoň 20op v sériích po 3-4 op. Do závodů bych chtěl pak ještě stihnout jeden trénink s 200 a jeden s 205 kg, ale to fakt jen teoretizuju.
Nahrál jsem 190x5, bohužel zas mě nenapadlo dát do prdele ten stroj na záda co tam překáží. Snad příště, ale to už budu snad mít stativ, tak budou videa z lepšího úhlu.
https://www.instagram.com/reel/CrB07CDg7tT/?igshid=YmMyMTA2M2Y= _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so duben 15, 2023 6:42 am Předmět: |
|
|
Video je v poho, tá dynamika je brutálna, 210 tam bude, avšak tréningový objem strašne prepálený vzhľadom k dátumu závodov, neviem, či to urobí dobre, ale ty tlačíš 200+ naturálne, nie ja:). _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: út duben 18, 2023 8:05 pm Předmět: |
|
|
Tak pro mě ten objem je tak akorát. Ale samozřejmě teď už objem půjde prudce dolů, už proto, že bych to s touhle váhou už nedal. Ale obecně pro mě funguje trénovat spíš víc než míň. Benč regeneruju celkem dobře, určitě to není tak náročné na CNS jako mrtvola nebo dřep, záleží spíš na tom, jestli je po zdravotní stránce všechno ok. Někdo třeba jede poslední trénink týden před závody a jen do váhy základního pokusu, pak dá týden volno. Já kdybych to tak udělal, tak na ty závody ani nemusím jet, nic bych nezvedl  ale samozřejmě v této fázi už téměř vůbec nejedu tlaky ani samostatně triceps, jen výjimečně.
Dneska po dni volna zase pouze benč, tentokrát 195 kg. Podařilo se 195x 3,3,4,4,3. Je to o sérii víc než posledně, navíc dvě čtyřky, takže progres tam snad je. Škoda čtvrté série, možná tam bylo i na páté opakování. Ale řekl jsem si, že to zkusím v další sérii a tím to ukončím. Jenže v další sérii už šla síla do háje, takže jen 3 a na pět nebylo ani pomyšlení. Nicméně to nevadí, jsem dojebán, ale spokojen  v sobotu bych rád zkusil 4x200, ale uvidíme no..
https://www.instagram.com/reel/CrL_pu4gl41/?igshid=YmMyMTA2M2Y= _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so duben 22, 2023 8:35 pm Předmět: |
|
|
Dneska poslední těžší trénink před závody. V práci se pečlivě starají o to, abych se nepřetrénoval, takže jsem měl tolik práce, že jsem se tři dny do fitka vůbec nedostal. Těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně, každopádně mi to rozhodilo program a musel jsem udělat změnu. Původně jsem chtěl včera dát něco s 200 a příště 205, ale už není čas, takže jsem to dneska sloučil do jednoho tréninku. A v takovýchto případech výsledek vždycky stojí za ho.no.  dojel jsem do 200x3, z čehož jsem měl o dost lepší pocit než v minulém cyklu a mohl jsem se pokusit i o čtvrté. Jenže jsem chtěl ještě přidat na těch 205 a zkusit taky tři. To už ale nešlo, takže jen 2. Podle plánu bych dal samozřejmě 200 jen jednou a pak se pokusil o tři s 205, tyhle improvizace jsou fakt nanic. Ale vcelku spokojenost, došel jsem dál než posledně, tak asi v pohodě.
Pomalu začínám přemýšlet nad tím, jaký dám v sobotu základ. Dávat 190 už asi nemá smysl, takže budu muset překonat psychickou bariéru a dát 200. Pak bych zkusil 207,5 a pak dál se uvidí, jestli bude třeba nějak taktizovat. V ideálním světě bych na třetí pokus chtěl zkusit 212,5, ale uvidíme. Rád bych taky splnil podmínky pro účast na červnovém ME WUAP České Lípě, ale vlastně ani nevím, jaké podmínky je třeba splnit, jestli umístění nebo spíš výkon... V kategorii do 125kg nás je 5, stejně jako minule na Slovensku, ale tady ty lidi samozřejmě vůbec neznám. Takže nevím co čekat, ale asi si zazávodím 😄 Teď se v každém případě soustředím hlavně na sebe.
Video s 2x205, na nějakou dobu zřejmě poslední, pak dám stejně deload.
https://www.instagram.com/reel/CrWW9uQgZUd/?igshid=YmMyMTA2M2Y= _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
|
nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po duben 24, 2023 11:05 am Předmět: |
|
|
okometricky to vyzeralo ze pojdes 5ku a nie 2ku _________________ bp:135@92 sq:180@87 dl(s):240@87 mp: 90@87 pullups 4x60(ng) mu:10x natty
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: po duben 24, 2023 8:10 pm Předmět: |
|
|
Okometricky to vždycky vypadá lehčí, než to ve skutečnosti je. V reálu je to boj o život  A pauza dole, která mě připadá dostatečně dlouhá, bývá na videu téměř nepostřehnutelná
No jo, stejně jako jsem se přestal bát začínat na 190, musím se teď přestat bát začínat na 200. Je to jen v hlavě, těch 200 už musím dávat s prstem v nose. Jenže před samotným vážením se vždycky zaleknu a dám míň, než jsem původně chtěl. Ale tentokrát není co řešit..
Dneska poslední trénink před závody, ten je vždycky trochu speciální, tréninkový plán bývá většinou už splněn, a tak je prostor pro improvizaci. Měl jsem v plánu jít až zítra, ale je to nejisté a dneska jsem byl doma už hodně brzo, tak jsem to šel odcvičit. Možná to tak je koneckonců lepší. Tentokrát si beru na pátek dovolenou, jedu tam den předem a tudíž se budu poprvé vážit už v pátek odpoledne. Takže budu celý pátek jen tak lehce ujídat sušené ryby a rýžové chlebíky a tak bude dobře, když teď budu mít o den déle na to, dojíst a zregenerovat ty tři tréninky v řadě (včera pushpressy do 100x5, záda atd). Nijak zvlášť honit váhu nebudu, když navážím 117 jako na Slovensku, budu spokojený.
Dnes teda konečně bez stresu, že musím podat nějaký výkon  dal jsem nějaké přítahy jednoruček na záda, dlouho jsem je nejel, a opravdu jsem si to užil  Pak jsem šel na benč, měl jsem v plánu něco těžšího, ale ne moc těžkého. Je to taková celkem alchymie a těžko vysvětlitelné know-how, se kterým asi nebudu zatěžovat veřejnost. Napadlo mě, že by bylo fajn zkusit 197,5 x4 nebo 192,5x5. Nakonec jsem se pokusil o druhou variantu, přišlo mi to dosažitelnější, a zároveň je to i "lepší" výkon. (223,8 vs 224,5 teoretické maxko) Dojel jsem po jedničkách do plánovaného základu 200, pak jsem shodil na těch 192,5 a těch pět jsem tam velice prasácky nasázel. Ani jsem to netočil, nebyl to hezký pohled a nějaký silový přínos je diskutabilní. Ale trochu mě to povzbudilo a naladilo na vítěznou vlnu, a to je přesně to, co je před závody třeba  Tak mě napadá, že po závodech, ještě než dám deload, bych mohl zkusit posunout i gym PR, které mám teď 210, a zkusit si potěžkat těch 220 _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: so duben 29, 2023 5:03 pm Předmět: |
|
|
Dneska bohužel zase jednou no show, na závody jsem nejel. Ne že by se mi nechtělo, ale prostě a jednoduše jsem zaspal. Měl jsem mít v pátek volno, ale změna je život. Ve čtvrtek měl kolega z práce nehodu, nic se mu nestalo, ale auto zrušené a někdo musel v pátek udělat jeho práci. A protože jsem byl jediný, kdo přicházel v úvahu, nemohl jsem to odmítnout. Do postele jsem se dostal včera až o půl jedenácté večer, v jednu jsem musel vstávat, abych byl mezi 6-7 h v tom Rakousku. Za normálních okolností by to nebyl problém, jsem na takovéto věci zvyklý, ale po celém týdnu jsem byl asi unavený víc, než se mi zdálo. Takže jsem se vzbudil až za svítání, vůbec si nepamatuju, že jsem vypínal budík. Bohužel, stane se. Není ale moc čas na nějakou lítost, naštěstí mi bylo ještě umožněno přihlásit se na MMČR WUAP v České Lípě, které bude 13-14.5. Takže příprava pokračuje, ještě dva týdny to musím potáhnout, i když už jsem se těšil na deload.. Co to udělá s výkonem nemám tušení, doufám, že sílu udržím. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: st květen 03, 2023 8:04 pm Předmět: |
|
|
Jsem už celkem rozhozený a nesoustředěný, ale vší silou se to snažím nějak dotáhnout do závodů. Dneska jsem měl mít už pauzu, ale jel jsem přes Jičín, kde je mé oblíbené fitko s kvalitní lavicí, tak jsem neodolal. Už pátý trénink v řadě, každý druhý den benč. Dneska už moc síly nebylo, respektive síla byla, ale ne vytrvalost. Tak jsem dal 190x3 x5, nic extra. Teď dám do víkendu pauzu a v sobotu zkusím něco pořádného, rád bych pár trojek s 200, tak uvidíme. _________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
Solferino

|
Zaslal: po květen 15, 2023 8:45 pm Předmět: |
|
|
Krátké zhodnocení mého včerejšího vystoupení na MČR WUAP v České Lípě. Jel jsem tam jen s matnou představou, jak na tom silově jsem. V sobotu den předem mi nebylo úplně nejlíp, bolela mě hlava a tak jsem si namíchal agrezz a šel si zacvičit  záda biceps, celkem lehce, po třech dnech volna to bylo fajn a věděl jsem, že benč to nijak zásadně neovlivní. V den závodů jsem se cítil líp, odpočatý a víceméně nic mě nebolelo. Navážil jsem stejně jako na Slovensku přesně 117,0. Ani tentokrát jsem nijak neshazoval. Pak jsem se šel najíst a celkem příjemné bylo zjištění, že moje skupina jde na řadu už kolem půl dvanácté, takže odpadlo dlouhé čekání.
Rozcvička ok, byť byla tentokrát trochu skromnější. Lavic bylo dost, ale hladká betonová podlaha zimního stadionu poskytovala nulovou oporu pro nohy a šla fáma, že závodní platforma na tom není o moc líp. Později se ukázalo, že to je pravda, o tom dále.. Takže 180 jsem už ani nejel a zakončil jsem rozcvičku na 170. Základ jsem dal 190, opravdu jsem se necítil na 200. První pokus 190 kg ok, a samozřejmě platforma klouzala skoro stejně jako hladká betonová podlaha. Naštěstí 190 už je váha, kterou prostě musím dávat za jakýchkoliv podmínek. V rukách byla překvapivě lehká, tak jsem celkem bez obav nahlásil 200 na druhý pokus. Mezitím jsem si byl přezout boty, takže zbytek jsem odzávodil ve vycházkových teniskách  ty ale měly měkčí a strukturovanější podrážku, takže přece jen poskytovaly nějakou oporu pro nohy. Bohužel na druhý pokus jsem je trochu přecenil a když jsem vzal činku do ruk, nohy mi podjely a úplně mi to rozhodilo setup. Sice jsem to vytlačil, ale činka škrtla o stojan, takže no lift.
Teď bylo celkem dilema, co s třetím pokusem. Závodník za mnou dal 190, takže by mě v pořadí přeskočil, pokud bych já třetí pokus nedal a skončil na tragických 190 kg. Na druhou stranu jsem nechtěl dát 205 jako na Slovensku, ať je nějaký progres, ale na 210 jsem se necítil. Takže jsem nahlásil 207,5 a vcelku rychle to vyletělo nahoru. Těch 210 by možná padlo, možná ne, fakt těžko říct, ale nějakou rezervu jsem teda necítil. Každopádně jsem si zase jednou vyzkoušel, jaké to je být pod tlakem  i když samozřejmě nějaký tlak na výkon je tam vždycky. Takže s výkonem jsem spokojený, druhé místo, ale medaile spíš za účast, byli jsme jen tři v kategorii. Teď týden deload, a za nějakých 6 týdnů, 20.6. je na stejném místě ME WUAP. Tam už to asi nebude o nějakém umístění na bedně, spíš o tom pokusit se hrábnout si na dno a podat co nejlepší výkon. Nějaké plány na trénink jsou, tak uvidím co z toho ještě vyždímu. Budou to poslední závody a vrchol jarní sezóny, takže se nebude na co šetřit a můžu jít all in  Video nebo fotky zatím žádné nemám, realizační tým se mi zcela rozpadl
_________________ Instagram: @bench_creep
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út květen 16, 2023 9:28 am Předmět: |
|
|
škoda toho všeho kolem... nahlásit na první pokus 200 a dát to, tak byly další pokusy mnohem slibnější, na druhou super, že ses z toho nepo a zapsal těch 207.5, step by step ;)
|
|
nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|