Tam u Solferina - evo III.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tam u Solferina - evo III.  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Tam u Solferina - evo III.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Solferino

PříspěvekZaslal: po září 18, 2023 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska teda poslední těžký trénink před sobotními závody. Chtěl jsem něco odjet i předevčírem v sobotu, ale bylo to přetížené a unavené. Dojel jsem do 170x5, dal jsem to dvakrát a šel od toho, nemělo to smysl. Včera jen lehčí tlaky ve stoje, triceps jedu taky skoro každý den, a začíná to být znát, síla tam je. Na dnešní trénink jsem plánoval zkusit zase board, ale jakž takž jsem to rozcvičil i bez něj. Chtěl jsem dojet do základu a konec, řekl jsem si na těch 200 o dopomoc, a nakonec padlo 3x200, a to teď ještě lituju, že jsem nezkusil čtvrté. Asi bych to už sám nedal, ale mohl jsem zkusit zabojovat.. no takže teď asi ještě ve středu lehce něco pošudlit, a jinak už budu odpočívat. Shazování do kategorie -110kg jsem zavrhl, ve fitku po tréninku plný vody vážím cca 121, což je o kilo víc než na jaře. Takže se radši soustředím na lepší výkon než na shazování váhy. Přitom se mi ale zdá, že nejsem tak vyžraný jako jindy vypadá to, že postavu daleko víc ničí fastfood než cukr, protože fastfood už se mi zřejmě natrvalo zhnusil a nejím už téměř nikde nic. A přestože sladkému se nijak moc nevyhýbám, nevypadám tak zpraseně jako jindy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út září 19, 2023 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Budu ti v sobotu držet palce (at nezaspis😁), az budu zapolit s tvoji druhou rozcvicovaci coby mym finalnim pokusem!
vlk#

PříspěvekZaslal: út září 19, 2023 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky budu držet palce! ta trojka až čtyřka s 200 vypadá slibně. do Vídně se nedostanu, i když žena by neprostestovala :D a v rozpisu soutěží to nevidím, takže přímý přenos asi taky nebude. ale hlavně, jak píše Ustinov, aby všechno klaplo na tvé straně!
Solferino

PříspěvekZaslal: čt září 21, 2023 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky chlapi, no uvidíme, jak to dopadne. Tentokrát nemám takovou sebedůvěru jako na jaře, chybí tam několik těžkých tréninků s větší váhou. Ale možná toho ani nebylo tolik potřeba. Každopádně základ dám 200, pak 207,5 a 212,5. Takhle by to mohlo mít naději na úspěch. Ale taky uvidím v den závodů, jak to bude všechno celkově vypadat. Každopádně doufám, že by tam narozdíl od závodů v České Lípě mohla být pořádná platforma, která by umožnila zapřít se nohama, to celkem pomáhá při benči

Poslední trénink benče byl v úterý, to jsem dal lehčí váhy, jen aby se svaly trochu napumpovaly. Takže hodně široký úchop a 10x130,140,150. Při sérii se 140, když jsem si tak pomalu jel ty svoje stopky, tak u čtvrtého opakování ke mě přiběhl nějaký klučina a "zachránil" mě, když mi osu téměř vyrval z rukou a odložil ji do stojanu prý to vypadalo, že už nemůžu jistě, možná jsem mohl jevit větší známky života, ale záchranu jsem v ten moment opravdu nepotřeboval. Tak jsem mu poděkoval, že je tak všímavý a aktivní, protože příště by mohl pomoc někdo opravdu potřebovat, ale zároveň jsem ho varoval, že by se mohl se zlou potázat, kdyby tam místo mě ležel někdo temperamentnější

Dneska se zajdu jen tak trochu protáhnout a udělat si chuť k jídlu, pak budu už je relaxovat. Snad těch 212,5 padne, bylo by to dobré završení letošní sezóny. I když nějaké závody tam později ještě jsou, ale zatím nic neplánuju.
Solferino

PříspěvekZaslal: so listopad 11, 2023 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl bych to tady zas trochu aktualizovat. Zapisovat pravidelně se mi nechce, protože moje tréninky jsou prostě mess bez hlavy a paty, a nechce se mi to psát ani později číst Každopádně moje zápisy skončily před minulými závody, těch jsem se nezúčastnil, protože se mi podařilo se při předposledním tréninku zranit, tentokrát levý horní prsní sval. Naštěstí k tomu aspoň došlo ještě při zahřívací sérii myslím se 160kg, takže to nebylo úplně dramatické, ale samozřejmě naději na účast na závodech to definitivně pohřbilo. V následujících dnech se ukázalo, že to zase taková sranda nebude, protože se nedalo benčovat ani s 60kg a poprvé v mém benčařském životě jsem byl cca 14 dní úplně bez benče. Samozřejmě trénovat ostatní partie jsem mohl, dokonce i lehce tlaky nad hlavu. Jinak jsem ten prsní sval ale cítil i při přítazích v předklonu atd, takže všechno víceméně opatrně.
Po dvou týdnech jsem to začal opatrně zkoušet, a i když jsem cítil, že to ještě není úplně ok, pomaličku jsem se dostal na stovku a postupně přidával opakování, až jsem se dostal na pět sérií po deseti se 100kg. Měl jsem v té době dost volných dní, protože s ochlazením jsem chytil nějakou virózu a asi 14 dní jsem se toho nemohl úplně zbavit. Nicméně pak jsem začal pomalu přidávat váhu na činku. Žádné další závody v dohledu nejsou, tak jsem si řekl, že zůstanu u 5x10 a uvidíme, kam dojdu. Dneska bylo 5x10 se 155kg, i když to je samozřejmě spíš boj o přežití než nějaký precizně technický benčpres. Ale o to teď ani nejde. Ještě asi příště zkusím 160, 160x10 jsem ještě nikdy nedal a teď jsem tomu hodně blízko, kdybych dal aspoň 2-3 desítky, budu velice spokojený. Pak přejdu na jiný systém, a hlavně poctivé stopky. Tak, abych někdy na konci roku mohl vyzkoušet maxko, rád bych v gym podmínkách dal už bez dopomoci těch 220, možná i zkusil malinko víc. Pak deload a příprava na nějaké ty jarní soutěže. Takže tolik asi k aktuální situaci. Na všechny hlavní cviky jedu momentálně spíš vyšší počty opakování, akorát tlaky vestoje teď jsou trošku na vedlejší koleji. Jinak trénuju podle pocitu a snažím se nabrat nějaké ty svaly a vytvarovat postavu, ty správné partie. Celkem mě těší, že mi za poslední rok trochu porostly lýtka, stačilo je začít cvičit
Solferino

PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2023 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měsíc se s měsícem sešel, takže je zase čas na nějaký ten zápis Pořád tak nějak cvičím, silově to není úplná katastrofa, ale že by tam bylo od loňska nějaké velké zlepšení, to se říct nedá. Ale to se není co divit, nejedu úplně silovku, spíš klasicky jak jsem zvyklý - fullbody trénink podle toho, co mě zrovna bolí míň a které stanoviště ve fitku je zrovna volné. Přesto ale nějaké zlepšení tam bude, pushpress 120kg už dávám skoro v každém tréninku, a kdybych tlaky necvičil vždycky hned druhý den po benči ale pěkně odpočatý, možná už by tam bylo i na nějaký ten osobáček
Co se týká benče, tak se mi zdá, že jsem trošku promarnil ten objem z desítkových sérií, když jsem pak nezačal silovku, no ale není kam spěchat. Síla pomalu roste i tak, a protože máme v gymu na benč novou sadu kalibrovaných kotoučů, tak aspoň vím, kolik skutečně zvedám Včera jsem jel do 200x1, celkem easy, takže můžu pomalu přihazovat a uvidíme, kde se to zastaví. Jinak mě pořád trochu omezuje bicepsový úpon na pravé ruce, čemuž asi moc nepomáhá, že jedu biceps skoro v každém tréninku. Jenže to bolí úplně stejně i po třech dnech bez tréninku, takže nějaké pauzy.. jen mě štve, že nemůžu jet shyby. Taky začínám zařazovat nejrůznější cviky na mobilitu ramen, radši preventivně, dokud mě nic nebolí. Dneska u pushpressu jsem na zlomek vteřiny při jednom opáčku pocítil záblesk toho, jak by se ten cvik asi měl dělat správně, to přičítám právě malinko zlepšující se mobilitě
Aktuální forma nevypadá na mé poměry špatně, díky šílenému tréninkovému tempu jsem zase trošku hubenější než obvykle a opasek zapínám na předposlední dírku, což je vždycky dobré znamení. S genetikou toho samozřejmě moc nenadělám, ale díky pravidelnému cvičení bočních deltů a bicepsů to začíná trochu vypadat že cvičím, ale tady to bylo už po čtvrtém tréninku v řadě, takže pump nic moc. Nicméně to vypadá, že jsem s tímhle přístupem na správné cestě, takže budu pokračovat dál, i když ty výsledky nejdou tak rychle, jak by si člověk přál. Co taky člověku zbývá, že

decarabas

PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2023 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Solferino napsal:
Jinak mě pořád trochu omezuje bicepsový úpon na pravé ruce...to bolí úplně stejně i po třech dnech bez tréninku

Tak nejak to mám aj ja, je to vopruz.
Forma fajnová. Na kúpalisku by si bol za tlsťocha, ale to len preto, že ľudia prd vedia, ako vyzerá silné hovädo a myslia si, že treba mať sixpack

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Turakam

PříspěvekZaslal: so prosinec 23, 2023 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Si obrovský a silny, no s klasickým bachorom, z boku bude epický, čo ti poviem, na formy sú tu tínejdžery a sypky, môžeš byť max. spoko.
Solferino

PříspěvekZaslal: út prosinec 26, 2023 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jistě, moje postava sice po letech cvičení začíná připomínat Michelangelovu sochu Davida, ale zatím bohužel jen pružností a mobilitou, ne krásou

Protože jsme v Jeseníku všichni blázni, bylo fitko otevřené jak na Štědrý den, tak i včera. 24. jsem sice nebyl, ale včera už jsem cvičit šel. Benč do 205x1, pak 175x6 x2. Přemýšlel jsem, jestli nedat rovnou 210. Asi bych to dal, ale není kam spěchat, přidat pět kilo týdně stačí. Možná zajedu někam na Silvestrovský benč, uvidíme, jak se mi bude chtít. Jinak včera byl už jen zádostroj milion sérií, v gymu bylo dost plno. Začal jsem poslední dobou používat i různé stroje, které jsem doposud ignoroval a bez zájmu míjel. Je to celkem příjemná změna, když tomu dá člověk šanci a po několika divných trénincích překoná počáteční nezvyk. Zároveň bych chtěl pro příští rok přidat do tréninku nějaké izolované cviky na prsní svaly, což jsem nikdy dřív nedělal. Jestli to byla chyba, ukáže čas, každopádně síle by zařazení něčeho takového mohlo pomoct. Neměl by to ale být tak ničivý cvik jako kliky na bradlech, ten cvik mi nikdy nijak zvlášť neseděl, i když možná právě proto bych mu měl dát šanci.
Dneska jsem byl po včerejšku trochu požvýkaný, tak pressy jen do 1x115kg, pak 90x7. Nebylo to dneska nic přijemného. Ve fitku šíleně lidí, zejména asi díky kratší otevírací době, ale i tak mám pocit, že leden 2024 začal 26. prosince. Celý trénink tak byl v podstatě zase kruháč, cvičil jsem, kde bylo zrovna volno. Všude plno cizích divných lidí, dělající nejrůznější nezvyklé věci Třeba nějaké holčina, která cvičila legpress, a přestože je legpress z obou stran ověšený asi tunou 20kg kotoučů, připadalo jí lepší si přijít k benčové lavici, kde je dvacek jen osm a mají úplně jiný tvar i barvu než ty které už tam měla naložené. To zas bude něco na moje nervy, ten leden
Plány do budoucna zatím moc nemám, nejspíš celý leden bude tak nějak flákačka a od února bych začal přípravu na nějaké ty jarní závody.
Solferino

PříspěvekZaslal: po leden 01, 2024 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak svátky jsou díkybohu za náma, konečně zase do práce Přeju všem pevné zdraví do roku 2024, jak fyzické, tak psychické
Včera volno, fitko sice otevřené bylo, ale předchozí noc jsem strávil v autě cestou do Vídně a zpět, takže mělo smysl právě včera dát volný den. Dneska už jsem ale něco potrénoval, i když fitko bylo otevřené až od 18 (hodin, ne roků), což už je na mě celkem pozdě, radši chodím dřív, ale nedalo se nic dělat. Samozřejmě to znamenalo, že bude nával, a taky byl. Ale celkem v pohodě, pravidelní návštěvníci se rozmístili na svá obvyklá stanoviště a vrabčáci obsadili lavičky a jednoručky před zrcadly, všechno jak má být
Protože funguju jako takový rodinný drtič odpadu, a veškeré nesnědené jídlo se schází u mě, musel jsem za včerejší odpoledne sníst hromadu chlebíčků, jednu a půl pizzy, talíř guláše, talíř krupice a asi litr džusu. Byla to ale opravdu výjimka, jinak jím vcelku normálně.. Takže ještě dneska jsem se cítil poněkud plný, ale přesto jsem zase bez problémů zapnul opasek na předposlední dírku, což je dobré znamení, že forma není úplně prasácká, jak mnohdy bývá.
Dneska teda po dni volna jsem chtěl zkusit hlavně benč, jestli se podaří přihodit pět kilo oproti minulému víkendu. A celkem podařilo, 200 kilo sice nebylo tak lehkých, jak bych si představoval, ale 210 šlo nahoru bez problému, RPE tak 9,1, takže příště zkusím 215 a myslím, že je slušná šance to dát. Jinak v přecpaném fitku nebylo moc na výběr, takže pak už jen zádostroj, přítahy vsedě s jednoručkami, nakonec biceps a triceps. I na tricepsové extenze s jednoručkami ve stoje poslední dobou síla pěkně porostla, dneska i po benčích jsem končil na 37,5 x4 na každou ruku, i když technika už samozřejmě nebyla nejlepší
Nějak rekapitulovat právě minulý rok nemá moc cenu, všechno podstatné se odehrálo na jaře a už si to nepamatuju, pak přišla dovolená a od ní už se jen tak plácám a trénink nemá moc hlavu ani patu, ale motivace mi nechybí a hodně mě to baví Takže snad aspoň nějaké cíle pro rok 2024.. Ideálně pokračovat ve stejném stylu, dál pracovat na svých slabinách a pomalu, ale vytrvale se zlepšovat. Co se týče samotného benče, tak zlepšit závodní maximum, které je aktuálně 210kg, aspoň o 5, lépe o 10 kilo Zároveň taky absolvovat více soutěží, příští rok už jdu do masters, tak ještě letos trochu zabojovat. Ne si pak jen po shlédnutí výsledků nějakých závodů říct "Kdybych tam jel, mohl jsem mít placku"
Solferino

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2024 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera volno, měl jsem velké pokušení dát volno i dnes, dva volné dny za sebou jsem už dlouho neměl. Ale nakonec jsem se přece jen ve fitku zastavil, když jsem si předtím slíbil, že dám fakt jen benč a dom.
Chtěl jsem dneska něco trochu lehčího, určitě se nehnat někam do vah, ale zároveň aby tam byla nějaká intenzita a i nějaký ten posun oproti minulým tréninkům. Na začátek tréninků jsem si oblíbil jezdit lýtka, konkrétně výpony na stroji. To si člověk jen tak sedí, pomalu se dostává do nálady a na konci je i trošku orosený 😄 takže pět sérií po deseti, 60, 80, 100, 115, 100. Nějak jsem se do toho nemohl srovnat dneska, nebylo to příjemné jako jindy.
Po lýtkách přítahy v předklonu, jen tři série po deseti na rozehřátí, 60, 80, 80
Benč začal divně, jak jsem byl celý den v nastavení že dneska cvičit nejdu, nemohl jsem se soustředit. Ale po pár sériích ok. Nová sada kotoučů obsahuje pár 25kg kousků, takže ačkoliv jsem byl celý život zvyklý začínat 60, 80 atd, teď si zvykám na lichá čísla a začínám na 70, 90... Vždy přidávám po 20, zahřívací série jsou skoro vždycky stejné, 8-10op do 130, 150 dávám většinou míň. 170 dávám 3 opáčka s nohama nahoře, a tím končívá rozcvička a začíná trénink pracovní série dneska 185x5 x2. Šlo to celkem pěkně, stopky jakž takž, měl jsem z toho dobrý pocit. Dvě série byly tak akorát, super dneska. Pak ještě speed reps 150x6, snaha o co největší dynamiku odspodu. Kromě stopek druhá věc, která pomáhá zlepšit výkony. Tím jsem to zakončil, zítra záda atd.
Solferino

PříspěvekZaslal: út leden 16, 2024 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám za sebou několik více či méně nijakých a nezáživných tréninků v přecpaných fitkách, ale dnes tedy, musím říct, dnes konečně zase víceméně nezáživný trénink v přecpaném fitku. Ale aspoň jsem mohl odjet benč, byl jsem odpočatý a i síla byla. V neděli jsem jel tlaky, cítil jsem se dobře a zkusil jsem 125kg na pushpress, ale ani náhodou. 120 vyletělo pěkně, ale o pět kilo víc a už to bylo těžké jak barák, ještě si holt počkám Dneska teda hlavně benč, série co by se daly považovat za pracovní byly 190x4, 200x2, 210x1, 217,5x1, 180x5. S tím, že vždycky tam byla rezerva cca na 0,5 opáčka. Dokonce i u té 210 jsem měl záblesk pokušení zkusit ještě jedno, ale chtěl jsem spíš přidat váhu, takže jsem se pošetřil. I když 210x2 by bylo PR jak hrom. Myslel jsem, že přidám na 215, ale nakonec jsem tam dal všechno co máme, takže 217,5kg. Měl jsem nezkušeného spottera, nevím jestli mi na to šáhnul nebo ne, ale je to jedno, osobák to stejně není. Každopádně vytlačeno a nebylo to úplně na krev, i když dráha nebyla z nejrovnějších.
Tedy síla je, ale začínám cítit, že to už nevydrží dlouho, takže dneska byl takový předstupeň zkoušky nové maximálky. Zhruba za týden bych to zkusil, neplánuju žádný konkrétní den, protože nevím jak mi to vyjde. Ale dýl než do příštího víkendu to táhnout nechci, po něm dám deload. Po dnešku jsem celkem optimista a doufám, že se podaří 222,5 nebo lépe 225kg. Samozřejmě ne v závodní kvalitě, prostě to na prasáka nějak vytlačit, ale aspoň na (většinou) kalibrovaných kotoučích
Solferino

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2024 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska čtvrtý trénink v řadě, ale o víkendu díky pořádnému jídlu a odpočinku to nebývá takový problém. Benč jsem jel včera, nic velkého, končil jsem na 180x5, abych to trochu napumpoval, ale jinak šetřím síly na zkoušku maximálky, tu dám podle situace někdy do konce týdne, možná už v úterý, když to dobře vyjde, ale spíš později. Dnešní trénink klasika, začal jsem tlaky ve stoje a podařil se pushpress se 120. Nevím samozřejmě, nakolik je správná technika, nikdo mě to nikdy neučil..

https://www.instagram.com/reel/C2X0tkQNkQV/?igsh=MmhqYzU4bmI0MzU1

Jinak nic pozoruhodného, až na to, že mě začínají pobolívat lokty, což se snažím řešit kloubní výživou. Jenže vzhledem k tomu, že to jsou spíš úpony než klouby samotné, tak to asi velký účinek mít nebude
Solferino

PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2024 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zase jednou zápis, ono je teď celkově takové divné období, zapisovat moc není co. Do nejbližších závodů daleko, ještě 11 týdnů, a kdoví jak to všechno vlastně bude. Takže je to teď taková udržovačka, snažím se moc nezvlčet a jet pořád to, co mám. Maximálku jsem zatím nezkoušel, nebyla k tomu zatím vhodná příležitost. Když byl čas i sparing na dopomoc, nebyla síla a opačně. Takže střídám takové lehko těžké tréninky co se týká benče, zbytek je prostě anarchie
Dneska byl na řadě těžší trénink, tak jsem se rozhodl zkusit něco s dvoustovkou, zejména konečně už dát trojku. Odpočatý jsem relativně byl, poslední trénink benče byl v úterý. Zezačátku to bylo těžké jako vždycky, ale v rámci rozcvičky se s nohama nahoře povedlo 180x2, což bylo dobré znamení, většinou jedu vždycky jen jedno opakování. Takže jsem dal klasicky s opaskem 190x1, takové nemastné neslané, nic moc to nenapovědělo. Tak jsem přihodil na 200, vůbec jsem nevěděl co čekat. Nakonec se troka povedla, ne jedna, ale dokonce tři, takže 3x3 200kg je určitě PR na objem. I když ty opakování nebyly asi na pohled nic krásného, ale to je jedno. Psychická bariéra prolomena, konečně mi zase něco udělalo radost Tak ještě nějaké tři týdny udržovačka, potom dám deload a začnu přípravu na MČR GPC, to jsou myslím první letošní závody, trochu netradičně až na konci dubna.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá únor 09, 2024 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vždy mám radosť, keď niekto benchuje moje drepy Mašina, gratulujem.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tam u Solferina - evo III. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: