Strava, cvičení apod.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Strava, cvičení apod.  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Strava, cvičení apod.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xCROWx

PříspěvekZaslal: pá únor 10, 2012 11:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heil Grammatik!
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dobře když ti to nestačí prakticky od lidí, tak ti to řeknu teoreticky z knížek.

1. nejdříve jde pryč jaterní glykogen (rezerva cca 24 hodin za predpokladu, ze si v ten den v klidu)
2. pak jdou pryč tuky a částečně pak někdy i svaly (ty hlavne ve chvili kdy telo zjisti, ze prestalo prijimat jidlo a duvodem je, ze se telo snazi zbavovat svalu, ktere energeticky musi vyzivovat = a hlavne ty ktere nepouziva)
3. pokud se do katabolismu dostáváš hodně rychle (což hladovění není), tak by eventuálně šli pryč i svaly taky hned (to je stav do ktereho se dostavas vetsinou po cviceni, proto do sebe cpes gainer a kvalitni stravu po cviceni).

jidlo kazde 3 hodiny je opet civilizacni dogma dnesni doby, kdy si vsichni samouci snazi ziskat informace o zdrave vyzive aby nemuseli platit za odbornou pomoc, vznikaji pak polopravdy a dogmata, kterych se mnohdy chyta i "odbornoneodborna" skupina lidi, kteri pak radi jinym lidem, nakumuluje se to tak, ze se to stane obecnou pravdou.

Ps. nejsme tady v češtinářským kroužku chlapci :)
constancia

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobré ráno.
Beru to.Ale...

Byla jsem ale i na seminářích ohledně sportovní výživy.I oni tam uváděli.Člověku po 3 hodinách klesá cukr v krvi-bere si zásobu z glykogenu+tuky,jakmile dojde zásobní glykogen kde by to měl brát?Zbívají asi bílkoviny a ty tuky.Tuky to nejsou čistě nikdy.

Po 3 hodinách se nerozpadneš,ale pokud ti klesne cukr v krvi tak si člověk bere rezervy.Pro toho kdo chce budovat svaly,jak sám víš je dobré energii přijímat a ne aby se mu čerpal zbytečně jeho zásobník a zastavil tím jeho růst.

OMLOUVÁM SE POKUD ZDE NALEZNETE PRAVOPISNÉ CHYBY!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Prasopes.

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je to jak jsem rekl ja,
jedine u ceho muzeme diskutovat jsou glykogeni zasoby, kdy nekdo muze mit 16 hodin, nekdo 24 a nekdo 30 hodin. Nicmene rozhodne to nejsou 3 hodiny a ani to neni 5 hodin. (pokud nebereme nejake extremy, nemocne lidi a kojence napriklad...).

Dlouhodobe hladoveni nebo prezirani se je spatne. O tom tady nemluvim. Clovek by mel jist tak aby nemel hlad a tak, aby to splnovalo ucel ci cil, ktereho chce dosahnout.
Nicmene bat se, ze ti po 3hodinach kdy nezeres spadne cukr v krvy a telo zacne brat neco ze svalu.

Ja jsem dnes byl v mrazech cca -10 a vic, jidlo jsem mel naposledy v 10,00 a dalsi jidlo jsem mel v 18,00. Behem toho jsem lezl velice intenzivne na lede, na sobe nekolik kilo obleceni, tezke boty, cepiny atd. neustale jsem shyboval, prorazel led, jistil atd. na xx metrových plotnách plných ledu. Že bych přišel o nějaký svaly nebo že by mi běžel budík v kapse abych rychle do sebe naházel jídlo rozhodně ne. Jediny co sem si dal bylo cca 400g mlecne ryze protoze sem dostal hlad nekdy kolem 15,00 ...

Zbytecne moc resis prkotiny, ktery sou pro tebe naprosto irelevantni, zvlast nejake rozpadani svalu po 3 hodinach pustu.
constancia

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to tě obdivuju,že si vydržel!Ještě že máš tolik rezerv ,-)

ps. Musel to být supr zážitek,to se musí nechat
Merrao

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem si také myslela, že když se po třech hodinách nenajím, dojdu domů a zybde ze mě jen kostra.

Jak řekl Prasopes,...

Je to jen psychika . Najdi si někde, jak dlouho vydrží člověk bez jídla.
Možná to podáváš trochu jinak, než bys chtěla, ale vyzní to jako "nebudu jíst minimálně za tři hodiny, složím se".
Draper

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si u sebe pomatuju ty doby, kdy byt vic jak 3 hodiny bez jidla = vsechny svaly v haji
kuše

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

constancia napsal:
A kde podle tebe leží Praha?

přijde mi to divný, když jsi z Prahy a píšeš y/i s/z jako cizinec (ani to ne...)
constancia

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
constancia napsal:
A kde podle tebe leží Praha?

přijde mi to divný, když jsi z Prahy a píšeš y/i s/z jako cizinec (ani to ne...)

Nechápu,že tě zaujalo zrovna toto,ale budiš.

Jseš si jistý tím že je to špatně?
kuše

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je mi to jasny, ale nejaky zakladni vzdelani by mel mit kazdej.... :)
constancia

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
je mi to jasny, ale nejaky zakladni vzdelani by mel mit kazdej.... :)

Prosim,tak ty chyby najdi a pouč mě :-)
constancia

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja si u sebe pomatuju ty doby, kdy byt vic jak 3 hodiny bez jidla = vsechny svaly v haji

Myšlenku nebo fakt?
kuše

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mela jsi chodit vic do skoly :)..
Draper

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

constancia napsal:
Draper napsal:

Myšlenku nebo fakt?

hadej
kuše

PříspěvekZaslal: so únor 11, 2012 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a jinak k tematu... ja behem kazdych zkousek na vysoky nejim a nepiju asi 4 dny v tejdnu (celkem 3 tejdny)... staci mi pak jeden trenink FB a den nebo dva, kdy doplnim zasoby jidla a vody:) a jsem tam, kde jsem skoncil :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Strava, cvičení apod. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: